Het zag er nochtans zo mooi uit. Maar net als de wedstrijden tegen Eysden en EVV (oefenpartij) zakte De Ster weer in de tweede helft compleet door het ijs. Maar alles viel in het niet bij de zware blessure van de debuterende De Sterdoelman Robin Heijnen.

Robin had zondag zijn “ finest moment” toen trainer Ron Czornyj de jeugdige en talentvolle doelman van het tweede elftal de voorkeur gaf boven de oude rot Mario Bocken. Zijn debuut zal hij zich tot in lengte van jaren blijven herinneren. Met een onsportieve charge in de 38e minuut van Heerlen Sport spits Marvin Breemer op de Steinse doelman betekende het seizoenseinde voor de ongelukkige debutant. Met een gecompliceerde sleutelbeenbreuk speelde Heynen nog een paar minuten door voordat hij kermend van de pijn neerging. Omdat Mario Bocken had aangegeven dat hij niet op de bank wenste plaats te nemen moest 3e doelman  Bas Muytjens zijn entree nemen.

Tot dan toe was er geen vuiltje aan de lucht voor De Ster. Men was de betere ploeg en dat betalde zich al in de 21e minuut uit toen Barney van der Heyde Ikram vrij speelde die op prachtige wijze de 0-1 liet aantekenen. Tien minuten later loste Dawied Zielonka uit de rebound vanaf 30 meter een zondagsschot dat stijf in de kruising vloog 1-1. Amper 4 minuten later was het Wesley Thomson die op assist van van der Heide keihard de bal in de touwen joeg 1-2.  Ook na het uitvallen van doelman Heynen bleef De Ster de bovenliggende partij en het was in de 45e minuut wederom Ikram Moumni die handig gebruik maakte van een gewonnen kopduel van spits Barney van der Heide en de 1-3 aantekende.  Door het speloponthoud speelde men  nog 5 minuten door en in die laatste minuten kreeg zowel Ikram Moumni als Barney v.d. Heide een uitstekende kans op de 1-4 en 1-5. En dat zou later cruciaal blijken.

Na de pauze een onherkenbaar De Ster. Trainer Ricksen had een extra aanvaller  ingebracht in de persoon van Dylano van Dijk en gingen het pompen of verzuipen systeem toepassen. Lange ballen, verbeten duels, zelfs iedere ingooi stond gelijk aan een corner. Doelman Muytjens verweerde zich alsof hij al jarenlang in de basis stond. Maar door pech en deels door onkunde bleef het tot in de 75e minuut 1-3. Na alle geluk die De Ster had in het eerste halfuur van de tweede helft bracht een eigen goal van Davy Hodselmans de definitieve ommekeer.  De Ster kon nog maar alleen tegenhouden.

In de 86e minuut was het wederom Dawid Zielonka die de 3-3 op het scorebord bracht. Maar het werd nog erger. In de 93e minuut kreeg De Ster de bal niet meer weggewerkt waarna Yvar Spanjer  alsnog de drie punten voor Sporting Heerlen binnenhaalde. Tegelijkertijd aan de 4-3 kwam uit het ziekenhuis de mededeling dat de blessure van Robin Heynen hem belet nog dit seizoen actief te zijn.  Heerlen kan zich nu gaan opmaken voor misschien een plat prijsje in de vorm van een periodetitel.

Het was slappe kost gisteren op ´t Hetjen. Alleen De Ster 3 bleek dankzij noeste trainingsarbeid een nummertje te groot voor Armada 2. Het was de godfather van het team Mark Habets die na een halfuur de score opende. Even later zorgde hij voor een gave assist op de nog altijd lichtvoetige Jos Ostendorf die de 2-0 aantekende. Na de rust kwam Armada nog even terug tot 2-1 maar even later stelde Raoul Dassen orde op zaken door de 3-1 aan te tekenen op aangeven van Bjorn van de Bergh. Daarvoor hadden de vrouwen met 0-2 klop gekregen van FC Gulpen. De Ster 4 moest naar GSV´28 tegen het 3e team. De spelers van De Ster hadden het donkerbruin vermoeden dat ze tegen het tweede moesten spelen. Met 4-1 kreeg men klop. Voor de onzen scoorde Michel Beks.

Het schier onklopbare 2e team van coach Crutzen toog naar Eysden. Men vergooide de kans op een goed resultaat door enorm slap te beginnen. Dat resulteerde al binnen het kwartier in een 2-0 achterstand. Toen na rust Eysden 3-0 scoorde was het pleit beslecht al werd de koploper toen wakker. Men scoorde nog via Frank Haenraets en Jair Kock de 3-2 maar uiteindelijk zegevierde Eysden met 4-2.