Wedstrijdverslagen

Het tweede, derde, vierde, de veteranen en ons vlaggeschip moesten ineens een wedstijdje spelen. Tussen alle winterse ongemakken en carnavaleske festiviteiten door moesten onze senioren teams plotsklaps aan de bak. Met de kinderoptocht en vele andere bijeenkomsten op het programma een zeer onaantrekkelijk gegeven. Een aantal teams hebben nog getracht hun wedstrijd te verzetten naar een meer zinvol tijdstip. Daarin kon iedereen zich vinden....behalve de narcisten die in de ivoren torens van de KNVB te nieuwstad gehuisvest zijn. En dus werd er vanuit alle elftallen vanaf de B jeugd tot aan het vijfde een aantal fanfares opgericht.

 

De Ster 2 kon zaterdag in ieder gaval op volle sterkte aantreden :

De trotse koploper in de 1 klasse A hadden nog wat recht te zetten tegen DVO.

De enige nederlaag voor de winterstop tegen DVO (2-1) had destijds een wrange bijsmaak. De youngsters  van Ruud Crutzen deden dat zaterdagavond met overtuiging.  Van meet af aan werd de tegenstander vlot combinerend onder druk gezet.Dat resulteerde al snel in een aantal mogelijkheden. In de 16e minuut 

resulteerde dat in een mooi opgezette aanval. Via dreh und angelpunkt Lucassen kwam de bal bij Youri die hard en laag de bal voor gaf, en met zulke gave assists weet Marko altijd raad.1-0.Na een halfuur kwam er wat nonchalance in het spel waardoor men vergat zichzelf te belonen. Maar aan de andere zijde gaf in de verdediging het centrale duo Joep en Mahad en de weer sterk optredende doelman Robin geen cadeautjes weg. Na de rust werden eerst nog 2 doelpunten van De Ster Door de goed vlaggende grensrechter afgekeurd.Maar op het uur werd Youri goed bediend en die zette op zijn beurt Mark vrij en nu wastafel er geen houden aan voor de sterke DVO doelman. De Ster bleef de gevaarlijke ploeg en in minuut 80 wastafel het Jair nu op aangeven van de gretige spits Mark die de 3-0 in de touwen joeg. In de laatste minuut van de wedstrijd wist DVO nog tegen te scoren,eindstand 3-1.De jonge ploeg kan zich met een goed gevoel in het carnavalsgeweld storten. En trainer Ruud Crutzen ook.

 

De Ster 1 ontving de sterke koploper

Ongelofelijk, wat deed De ster zich te kort. 4 eigenlijk  niet te missen kansen voor rust zorgde er voor dat, ipv  met een dikke voorsprong de rust in te gaan door een keepersfout van de zieke Mario Bocken met een 0-1 achterstand de rust  in ging.

Hoe was het toch mogelijk dat de voor iedere meter knokkende thuisclub de mooiste kansen om zeep hielp. 

Chevremont startte sterk maar de achterste linie stond goed. Na een kwartier herstelde De Ster zich en was gedurende het volgende halfuur de bovenliggende partij. Plotseling kreeg Hassan het op zijn heupen maar er ontbrak een ding aan scoren. Even later faalde Barney vrij voor doelman Voss. Weer  4 minuten later kregen 3 spelers op rij de ball voor het inschieten, maar helaas de doelman  en een  verdediger op de doellijn wisten weer redding te brengen. Nog voor rust was het de beurt aan Guido om de  zoveelste kans om zeep te helpen. Zo jammer want de keihard werkende  ploeg vergat zichzelf te belonen . Na de rust begon De Ster weer goed maar de zoveelste kans ging verloren. De tomeloze inzet begon zijn tol te eisen. Tot dan toe zaten Tim Blattler en Rodney Klinkenberg aan de ketting bij  Davy  Hodselmans en Paolo. Maar men moest risico gaan nemen en nu profiteerde de lepe aanvallers van Chevremont volledig.  In de 60 en 70e minuut scoorde  Daniel Meyer 2 maal. Een erg gemakkelijk gegeven penalty miste Tim Blatter nog. Ricardo Lucassen wist  minuten voor tijd de eer nog te redden. Inmiddels speelde De ster met 5 spelers van het 2 elftal. Robin Heynen verving na rust de zieke Mario Bocken, Roel Heffels stond in de basis, Youri Voesten en Ricardo Lucassen waren de goede vervangers.

 

Ut driede uit naar urmondia

Met spelers uit de b jeugd en het vijfde moest de ster 3 naar urmondia 2. In een mistroostige ambiance kon het gelegenheidselftal geen potten breken.

De eerste helft werd nogal slordig en ongemotiveerd verdedigd. Maar warempel wisten de godenzonen zich na rust nog terug te knokken naar een 2 - 2 stand. Omdat het tweede elftal van urmondia ook niet bepaald een sterrenteam is kon ons "gelegenheidsdriede" nog lang hopen een puntje. Maar in de slotminuten moesten we dantoch de 3-2 incasseren. Snel vergeten dus.

 

Ut veerde had zaterdag pas 7 spelers
Het elftal van patrick nordhausen werd andermaal gecompleteerd met een aantal exoten van andere elftallen. Uit bij caesar werd een slechte pot op het slechtste veld van limburg gespeeld. Voeg daarbij dat een aantal spelers nog met bachus in de pens speelde en het scenario voor een slechte wedstrijd met een dramatisch slechte scheidsrechter was geschreven.

KNVB word eens wakker en stop met deze onzinnige wedstrijden in carnavalstijd

 

Onze veteranen plannen gelukkig zelf hun wedstrijden:

Voor de veteranen startte het seizoen weer met burenclash, De Ster – Urmondia.
De blauw witten uit Urmond, voormalige rijksheerlijkheid en een van de oudste stadjes van Limburg, hebben van de laatste edities 75% gewonnen. Dat betekent aan Sterkant dan ook bij een aantal spelers “dunne poep in de broek” en dat heeft weer vele afmeldingen tot gevolg. Bijzondere redenen ook wel. Peter Janssen maakte het ’t bonste. Hij moest een carnavalswagen maken (en daar kun je natuurlijk niet om 15.30 uur mee stoppen en even gaan voetballen). Teamspelers?? Jack Dassen en Paul Janssen hadden plots last van een ziekte die feitelijk al in de 18e eeuw is uitgestorven “hielspoor”. Will Leurs, de bekende DJ, meldde zich nog een uur voor de wedstrijd af omdat op zondag de kinderoptocht zou vertrekken???? Enzovoort.

Gelukkig verliepen de besprekingen van Willem Thewissen met de nieuwe tweede keeper van een leien dakje. Marcel Frissen meldde zich vanzelf aan. Zijn dossiertje werd gelicht en goedgekeurd. Hij werd bestempeld als player en past dan per definitie in het profiel van de veteranen van De Ster. Hij mocht gelijk onder de lat. Maar eerst werd hij voorgesteld aan de groep. Die groep moest er wel even aan wennen dat er plotseling zo’n magere keeper, een Mike de Boer look-a-like, hun doel zou verdedigen. Maar de keeper zelf deed verslag van zijn heldendaden in het doel van Bunde en van zijn marinierstijd en werd al snel voor vol aangezien. Echter toen hij het keeperspak van Rene Hillen aantrok leek hij wel erg veel op Demis Roussos. De mannen van Urmond zouden vast denken dat wij een priester in het doel hadden staan die de zaterdagmis kwam opdragen. In allerijl werd er een ander tenue gezocht waarin Marcel beter kon functioneren. En functioneren zou hij. Coachend en mooie reddingen verrichtend zou hij vandaag een van de ankers van de geelzwarten blijken.

Maar onderschat Urmondia niet. Ze zijn gemiddeld wel een jaartje of 8 jonger dan de onzen en dat tikt aan. Met de nog immer fitte oud strijder en VVV doelman Jos Strijkers als verdedigingsleider, de Demandt mannen, Danny Klinkenberg en nog wat heel goed bruikbaar materiaal spreek je toch over een van de betere veteranenteams in de omstreken. In de spits stond de sierlijke lange technische mode bewuste gentleman voetballer Dave Bosch. Dave is de schoonzoon van Bert van Marwijk en zwager van Marc van Bommel welke beiden luid juichend langs de kant stonden. Bert van Marwijk spurtte wel al na een minuut of 20 naar de leider van De Ster, Frenske Janssen, om zich te informeren naar “die twee kale beulen” die de voorhoede van Urmond zo aan banden legden. Piele en Willem waren zich van geen kwaad bewust en voerden gewoon, sober, de hun toebedeelde taak uit. Even hield het stadion de adem in want Willem moest een panna verwerken maar voordat men lucht te kort kwam was de te verwachte overtreding al gemaakt. De pijn werd verbeten en Demis Roussos stopte de vrije trap vakkundig.

Toen was het Stertijd en die duurt niet een kwartier of zo, zoals in Den Haag of Breda. Nee, die kan lang aanhouden. Onder aanvoering van een super Kel als laatste man werd er druk gezet. Een dito super stef Conjour als aanspeelpunt. En met beroeps ‘sniper’ Jack Linders, de slangemens Robbie Lucassen, de altijd een voldoende halende bikkelaar Misha Dreessen, de mooie voetballer Stefan Janssen, de man van Elsloo, Marc Lacroix, met 3 longen en de naam van de vrouw van Willem Worms getatoeëerd op de kuit en de van alle markten thuis zijnde Ron Marchal werd Urmond vastgepakt en tot een kwartier na de thee niet meer losgelaten. Dan scheelt het natuurlijk wel dat Peter Janssen en Will Leurs niet in de weg lopen zou geestelijk adviseur Graad Smeets verzuchtten. Robert Lucassen scoorde uit een voorzet van Willem Thewissen met een halve omhaal de 1-0. Even later werd de bal teruggelegd door Jack de Linder en was het Misha die een van zijn gespierde benen tegen de bal zette. BOEMMMMM. De keeper kon de poeier niet vasthouden en dan is Ronnie er wel als de kippen bij. 2-0. Thee!

Na de thee was het eerste wat de Kel deed een pass geven over 70 meter. Precies voor de voeten van Jack “de sniper” Linders welke de bal op 20 meter van het doel 1 keer liet stuiten en de 3-0 in de touwen joeg. Vervolgens verzwakte de concentratie bij geel zwart. Dit ondanks een mooie loopactie van Rob van der Linden waarbij helaas zijn versnellingsbak niet bleek te werken. En ook ondanks een mooie technische stunt van diezelfde Robbie (bal weergaloos aannemen en dan gewoon omvallen zonder dat er iemand in de buurt is). De Kel eiste een vrije trap van scheids Haagmans maar deze had niets gezien (stond ook wel wat ver af voor gewone mensenogen) en is ook te ervaren om zich te laten piepelen. Veel en goed werk van sterman pursang, Robert Kraus gaf De Ster nog af en toe lucht maar enfin, het werd nog 3-1 door Danny Klinkenberg en 3-2 door Ed Larik. Het laatste fluitsignaal van Math Haagmans klonk als muziek in de oren. Mooie sportieve pot!!

En in de kantine konden we lang blijven want de Crutzen babes moesten om 18 uur nog voetballen. Deze waren echter al lang naar bed toen de laatste veteraan zuchtend naar huis vertrok. Mooi man!!

 

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.