Wedstrijdverslagen

De Ster boekt 3e zege op rij. 0-1 winst bij SCM.

Een maand geleden werd De Ster, nota bene op eigen grond door VV Schaesberg met 1-5 weggeblazen. Met de zware uitwedstrijd tegen LHC in het verschiet leek de verrassende promovendus van het vorig jaar in de gevarenzone te belanden. Maar trainer Czorny ging meer realistisch voetballen en LHC, alhoewel pratend over een gestolen zege, werd de dupe van de ommezwaai. Nadat SVME vervolgens met 3-1 het onderspit dolf was het vandaag SCM die een 0-1 achterstand niet meer rechtgezet kreeg.

Overigens in alle drie de wedstrijden speelde De Ster geen topvoetbal. De eerste helft in Maastricht was zelfs bar en boos. Maar dank zij een afgeslagen corner wist Wesley Thomson met een inswinger de bal via de binnenkant paal in het doel te schieten. 0-1. Wat SCM ook probeerde het ontbrak de thuisclub aan scorend vermogen. Na de rust speelde De Ster wat overtuigender. Vooral de 17 jarige Roel Heffels bleek verdedigend een rots in de branding. En op rechts was het Randy Wanten die na een aarzelend begin in de tweede helft niets meer weg gaf. Daarnaast werkte Barney van der Heide, ten faveure van de ploeg, zich een slag in de rondte en was het Guido Cals die op het middenveld lijn probeerde te brengen op het middenveld.   20 Minuten voor tijd kreeg De Ster 2 goede mogelijkheden, eenmaal strandde de inzet van Wesley Thomson op de paal en direct hierna wist de SCM doelman Geelen onheil te voorkomen. SCM gooide in de persoon van Jimmy Miesen een extra aanvaller in en trof even later ook het houtwerk. Maar wat de mannen van hun nieuwe technische man Brepoels ook probeerde, Davy Hodzelmans en doelman Bocken capituleerde niet. Over de gehele wedstrijd genomen een verdiende maar zwaar bevochten overwinning. Na de winterstop gokt De Ster op de terugkeer van Tim Sipers, Ikram Moumni, Joep Nacken en Hoessein Benabedouahab. SCM tenslotte heeft een fysiek sterke ploeg die best in staat is het vege lijf te redden. Wij zullen het zien in 2015.

Kampioenskandidaat De Ster 5 wist ook vandaag ruim te winnen en nesterlde zich stevig op kop. Schimmert werd met 5-2 aan de zegekar gebonden. Tweemaal René Gooren, Mike Schippers, Thijs Kemp en Mikel Melis namen de treffers voor hun rekening. De Ster 4 heeft nog altijd haar draai niet gevonden en verloor vandaag van GSV´28 met 4-0.

De Dames uit Stein en Meers wisten hun laagvliegende tegenstander uit het Limburgse heuvelland te verschalken door 2 doelpunten van Joy Creuwels en Siri Vroemen. Siri, eigenlijk A-junior van De Ster sleepte daarmee de felbegeerde titel (wo)man of the match van dit weekend in de wacht.

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.