Wedstrijdverslagen

Wij zijn momenteel hard bezig met de bouw van de nieuwe website. Hierdoor kan het voorkomen dat niet alle informatie op deze website actueel is. 

Let OP : dit verslag is niet geschikt voor jeugdige lezers (<35)

 

De laatste wedstrijd van het veteranenseizoen! Zoals altijd komen onze vrienden van In Vriendschap Sterk, de oude voormalige Hoofdklasse glorie van Berg aan de Maas, dan op bezoek in ons moderne stadion “’t Hetje” . De mannen uit, zoals ze zelf graag horen, Montagne sur la Meusse doen dat graag. Het zijn speciale wedstrijden.

Wij gaan vlak voor de zomer op bezoek bij IVS en worden dan getrakteerd op veel pinten en een lekkere overvloedige warme maaltijd. Datzelfde doen wij voor de Bergsen. Mat Cremers, meesterkok met tweedehands Franse/Italiaanse inslag en zijn secondanten van de feestcommissie hebben dat altijd prima voor elkaar. Maar het is niet alleen speciaal vanwege de gastronomie. Dit zijn de enige wedstrijden waarbij ik, als erkende winnaar en over mijn lijk mentalist, denk “maakten ze maar gelijk”!! DE enige wedstrijd waarin het me niet interesseert of ik win of verlies. Gek toch! Of, om met de woorden van DJ Will Leurs te spreken “dat is niet leuk”!!

Wat wel leuk was is vorige week gebeurd. De uitwedstrijd tegen Havantia werd met 2-3 gewonnen. Allemaal bekend bij de trouwe volgers van deze site. Na een uurtje of 2 in de kantine van Meers (en vele schotels hapjes later) togen we naar Leroy van café “De Witte Beustel”. Dit uit nostalgische overwegingen (we wilden nog eens Gulpener bier proeven) maar ook uit sociale overwegingen. Onze beminnelijke voorstopper Neef Gerard “Jenneketrien” Martens is de stiefpa van Leroy. De avond was geslaagd. Ook hier volgden nog vele hapjes maar die vettigheid gaat natuurlijk werken. Ook in oude magen. In het begin was nog niets te merken, het was gezellig en er gebeurde gekke dingen. Zo deed Roger Daemen een ietwat geproportioneerde versie van Freddy Mercuri, zonder haren op de borst na. Verliefd dansend met een stofzuiger swingde deze superveteraan minutenlang door het café luidkeels “ I want to break free” zingend.

“D’n daom” een fenomeen, is al een half jaar geblesseerd maar mistte geen enkele wedstrijd! Hulde! Neef Gerard zelf belandde bij een andere plaat languit op de grond bovenop Maud, de schoondochter van de man in het Tsjernobyl felgroene keeperspak, Rene Hillen. En toen Peter Janssen nog later stelselmatig Reloy begon te roepen op Leroy en een hele discussie aan ging over de “decomatrie” in Nederland hebben we democratisch besloten het Gulpener bier en Meers de rug toe te keren. Ieder ging zijn eigen weg.

Sterman Jan besloot op zondagmorgen een van zijn vele doelloze rondjes te rennen. Via Elsloo, Meers en de Maasband rende hij langs het landhuis van technisch Directeur Jack Dassen. Lekker het bergje op richting brug. Daar moest hij slalommen tussen (echt waar!) de “plaanjele kots” door. Die “plaanjele kots” roken nog verdacht veel naar het natuurlijke bronwater en de verse hop waarmee Gulpener gebrouwen wordt. Waarschijnlijk hadden een paar veteranen teveel hapjes genoten en waren die gaan drijven. Ook dat was redelijk waar te nemen. Tijdens de krachstinspanning al bergop fietsend naar de brug waren de hapjes natuurlijk hun eigen leven gaan leiden en wilden ze ook van de sterrenhemel genieten.

Sterman Jan zag verder, bijna bij de brug aangekomen, dat daar een redelijk omvangrijk persoon wat vroeg zijn stuur naar rechts had gedraaid en de dijk af was gerold. De heg lag helemaal in puin, een heerlijke “plaanjel kots” was getuige geweest van dit akkefietje. Beetje bloed, stukjes kleren die aan de doornenstruik hingen welke deze omvangrijke persoon een duik in het kanaal had bespaard. Deze man was een echte “Bôsjman” geworden op deze 6e december 2014. Ook was een Iphone getuige geweest van dit stilleven. We noemen geen namen en veel veteranen zijn omvangrijk maar Sterman Jan pinkte emotioneel een traantje weg. Dit was toch de bekroning van een feestje dat het voetballeven zo mooi maken want je kunt er jaren over vertellen.

Maar vandaag stond de wedstrijd tegen IVS op het programma. Gelijk zou het niet worden. Ook al speelde IVS met het fenomeen Richard Bergrath. De Steindenaren beschikten over te veel klasse deze dag.

Voor de wedstrijd kwam Jan de Weijer nog vragen of iemand wilde mee helpen tijdens de Hallenmasters. Het moment was helaas verkeerd gekozen. Iedereen was bezig met de match en had geen aandacht voor deze super vrijwilliger. Een man waar je op kunt bouwen. Jan de Weijer, goud waard voor de club en voor de Steinse gemeenschap. Veel vermeldenswaardige dingen voor de wedstrijd waren er niet. Peter Janssen ontkleedde zich en ging, zittend in zijn onderbroek, de groep toespreken. Dat ging prima totdat hij door Willem Thewissen erop geattendeerd werd dat hij een plasvlek in zijn onderbroek had. Willem voegde eraan toe dat je beter op de WC kunt gaan plassen, niet op de pisbak, zodat je die laatste druppel met wat WC papier kunt afdrogen. Peter vond dat iets voor homo’s. Ook vermeldenswaard is het feit dat we steeds genoeg manschappen hebben sinds dat Royke van Mulken dispensatie heeft aangevraagd en de veteranen mag uithelpen als zij te weinig spelers zouden hebben.

De einduitslag kan ik u al verklappen. Het werd 9-2. Mat Cremers, ons stijlicoon, diende al na 1 minuut de arena te verlaten (zweepslag in de kuit). Frank de Kel (trainer van IVS 1) scoorde de magistrale 1-0. Bergrath scoorde welhaast even magistraal de 1-1. Even later verscheen de IVS spits, ook de spits van IVS 1 en topscorer van de 6e klasse (zeg maar de Narney van der Heide van 4 klassen lager) , alleen voor doelman Hillen. Rene verkleinde zijn doel door iets naar voren te lopen . De spits keek op en was even de weg kwijt. “Ik zag het doel helemaal niet meer” verklaarde hij later “en was helemaal de weg kwijt”. De Ster strafte dit gelijk af. De Kel maakte 2-1 en Piele maakte er met een afstandsschot 3-1 van.

Nu moet ik even terug naar de avond daarvoor. De Ster veteranen organiseerden hun traditionele kaartavond. De winnaars waren de gezworen kameraden Huub Kellens en Math Haagmans. Op de tweede plek eindigde het echtpaar van der Honing (Frans en Sophie). Beide winnaars stortten hun winstpremie terug in de kas van de veteranen. Waarvoor hulde en dank. Nou is het zo dat het doel van IVS verdedigd wordt (nou ja “verdedigd” zullen onze Bergse vrienden nu zeggen) door Roger van der Honing. De zoon van Frans en Sophie. En Roger zette in deze wedstrijd de sponsoring gewoon door in de vorm van discutabel keeperswerk. Een schot van Ronnie Marchal sloeg hij zelf als een volleerde Ron Zwerver in het doel (4-1). Even later knalde Ron de ruststand in de touwen (5-1).

Tijdens de rust kwam het duo Thewissen/Conjour binnen de lijnen. Beiden hadden niet optimaal getraind en mochten er dus eens een helftje naast. Hun wraak was zoet. Stef Conjour draaide het spel steeds open naar rechts alwaar twee eenheid Thewissen en Marchal de Bergse flank fileerden. Ron deed het pass werk, Willem het loopwerk en zo geschiedde het dat eerst Stef van ver de 6-1 binnen prikte. Daarna liet Willem op fenomenale wijze Jack de Linder zijn eerste doelpunt ooit met het hoofd scoren (7-1). De kleine bronzen prins danste over het veld en riep “Ralf Edström, Ralf Edström” (kopsterke spits PSV spits in de mid 70-ties van Zweedse afkomst). Mooi, hoe voetbal ook ervaren en grote mannen, opa’s zelfs, weer kinds kan maken. Mathje Haagmans had zijn stempel nog niet gedrukt en toverde dus maar een “penalty tegen” uit de hoge hoed. Gelukkig hield Thijs Otten zich deze keer goed in en gebeurde er niks raars (7-2). De 8-2 werd simpel gescoord door Stef Conjour en de 9-2 was weer een beauty. Willem was de linkse kant van IVS weer eens te snel af, legde af op Jack de Linder welke niet zelfzuchtig was en DJ Will Leurs zijn genotsmoment gaf. Onder een luid “dit is wel leuk” tikte Will de eindstand in het lege doel (9-2). Hij rende naar de middenstip al roepend “ noë kènt geer neet euver mich zeivere, ich höb good gevoetbald” waarop neef Gerard repliceerde “Leurs verrèkde koo, doë heis tich dien tenj kènne pôtse veur totste dae bal drin sjoots”.

Daarna volgde de derde helft. De Ster is hier een kampioen in maar de mannen van IVS zijn een geduchte rivaal op dit terrein. Het was gezellig. Het warme eten (aardappelgratin, varkenshaas, huddelknuddel en nog van alles was super lekker. Feestcommissie van de veteranen met hoofdman Mat Cremers, alle complimenten (ook van onze Bergse vrienden). Ook dank voor het kantine personeel. Het was super. Bijna alle vrouwen van alle twee de kanten waren aanwezig. Vriendschappen werden aangehaald. Dit verhaal wil ik daarom besluiten met een oud Afrikaans spreekwoord over vriendschap, want weinig in ons leven is zo kostbaar als vriendschap:

“Wanneer jij op ’n vriend se skouers staan, is meer dinge vir jou sigbaar. Wanneer jullie rug aan rug staan, is daar minder om te vrees. Wanneer jullie skouer aan skouer staan, is die las ligter.En wanneer jullie saam opkyk, is die prag en grootsheid van die hemelruim asemrovend”

Fijne Kerstdagen allemaal!!!

Sterman Jan

 

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.