Vorig jaar veegde De Ster SVME met 7-2 van de mat. Dit jaar was het andere koek. Met Jeremy Lemmens als absolute uitblinker had De Ster het zwaar. Gelukkig speelde doelman Schroen De Ster in de kaart. Voor rust ontfutselde Barney v.d. Heide simpel de bal van de goalie en scoorde de 1-0.

Toen de wedstrijd teneinde liep schopte de doelman van SVME, zonder dat een bal in de buurt was, Hassan Benabdelouahab gewoon onderuit en kwam onbegrijpelijk weg met een gele kaart. Randy Wanten liet zien hoe een penalty onhoudbaar in het doel verdwijnt. Wij schreven de 85e minuut 2-0.

De wedstrijd was gelopen, zo dacht iedereen en SVME kreeg te weinig maar moest de schuld zoeken bij hun eigen doelman. De zeer warrig fluitende scheids Bechay kende uit het niets een minuut later een strafschop toe aan SVME en Lemmens scoorde alsnog de 2-1. SVME gooide alles op de aanval maar dat was een kolfje naar de hand van Guido Cals die uit een tegenaanval in de 89e minuut de 3-1 hard en hoog in de touwen joeg. Wat leerde deze wedstrijd: De Ster is nog ver van hun normale vorm en SVME heeft een goed voetballende ploeg die zich op de juiste momenten zelf de das om deed. De Ster klimt door deze overwinning op naar de zesde plek.

S’ morgens was het al de beurt geweest aan de fiere koploper in de 1e reserveklas. SV Meerssen was de tegenstander engastheer.De eerste 20 minuten was SV Meerssen heer en meester   zonder echt gevaarlijk te worden. Na het openingsoffensief nam De Ster de wedstrijd over. En werd dreigend maar het bleef 0-0 tot de rust.

Amper begonnen in de tweede helft kreeg Joep Nacken een bal tegen zijn lichaam zonder ook maar een beweging te maken met zijn handen. De scheids besliste penalty ondanks een briesende Joep. Robin kwam nog wel bij de bal maar het werd 1-0. Trainer en spelers gooide het roer om en gooide alles op de aanval.

En nu bleek de veerkracht van het elftal. Na een aantal hele en halve kansen nam de licht geblesseerde Wesley v.d. Sluys een vrije trap die de Meerssen goalie door zijn handen liet glippen

1-1. De Ster bleef drukken en kreeg nog een aantal mogelijkheden. Op het einde wist Meerssen op de counter nog een aantal malen gevaarlijk te worden. Maar Robin, paal en lat brachten in extremis redding. De 1-1 was dan ook terecht. De Ster 2 blijft koploper zij het samen met Venray 2.

De Ster 3 moest het opnemen tegen de koploper Linne 2. De geel/zwarten liepen zich het vuur uit de sloffen maar Linne 2 was een nummertje te groot. Met rust 3-0. De thuisclub probeerde er na rust nog van alles aan te doen maar verder dan een goal van Raoel Dassen kwam de thuisclub niet. Eindstand 4-1.

De Ster 4 verloor thuis van RKUVC 3-6. Tom Janssen, Danny Loonen en Pedro Willems wisten nog te scoren maar UVC deed dat zesmaal 3-6.