Zaterdag, 6 december, sint was weer weg maar Will Leurs nog niet. In zijn witte bus en met zijn immer blije glimlach verscheen hij op de hoek bij Waaijen. De veteranen hadden de euvele moed om per fiets naar de tegenstander te gaan. Vandaag was dat het roemruchte Havantia uit Meers.

Waarschijnlijk de laatste wedstrijd van onze voetballende broeders uit Meers want ze hebben het moeilijk om de manschappen bij elkaar te krijgen. Mister Havantia, Henkie Creemers (47 jaar lid) had de tranen in de ogen staan.

Onze Steinse oudjes club bloeit, Stefan Janssen was dan wel onaangemeld afwezig, toch waren er voldoende spelers. Opstelling werd gemaakt, Will Leurs op de bank, Kel in het midden, Willem Thewissen rechtsback, Robbie van der Linden linksbuiten, linders in de spits. De belangrijkste plekken waren bezet, de wedstrijd kon beginnen. Thei de Mäös kreeg de fluit in de mond, de wereldberoemde vlagger Sefke Rouschop de zwart witte vlag en de Iwan Rebroff van het vlaggersgilde, Willie Worms kreeg de geel zwarte vlag. De match der buren begon. De geel zwarten legden de mannen van Meers vanaf het begin hun wil op. Frans Janssen, de beul van de Gerichtstraat, eiste tikkie takka spel. Een keer raken dus. En dat verliep vlekkeloos. Loopwonder Thewissen zette de hele linkse kant van Meers te kijk en tikte de bal op de man die geen meter loopt maar beschikt over een gouden pass, Ron Marchal. Pikorde nummer 1, Jacky de Linder, tikte de 0-1 binnen. Dit succesje deed Ron verzuchtten "Willem, jij en ik op een hoop delen door twee, met een beetje mee van mij, zou 1 goeie zijn". Even later was het technicus Robbie van der Linden die zich magistraal vrijspeelde op links en wederom Jacky de Linder bediende. 0-2! Robbie had vandaag door het vroege aanvangstijdstip maar 1 blik bier gehad voor de match. Dit tegenover de 7 juups normaliter. Robbie bleek zonder bier ook nog snel .......! De mooiste goal, de 0-3 maakte Frankie de Kel met het hoofd, steenhard sloeg de bal tegen de touwen na een magistrale voorzet van Ronnie Marchal de tweelingbroer van Jack Linders.

In de tweede helft ging het minder voortvarend. Onderschatting van de tegenstander of overschatting van het eigen kunnen. Ondanks het feit dat Will Leurs de aanval kwam versterken kregen de geel zwarten het lastig.na 10 minuten tikte John Marchal de 1-3 binnen na laks verdedigen op links. Even later werd het nog 2-3 omdat Piele door zijn versnellingsbak heen ging. Havantia kreeg kans op kans op de gelijkmaker maar het kernenergie gele kleur keeperstenue van Rene Hillen leek de ballen wel aan te trekken.

Quote Jos Driessen: Rene ik zag je vanaf de brug al in het doel staan. Oproep: Supporters, alleen dit pak is al de moeite waard om onze jongens eens te komen bekijken.

De supporters van vandaag (Chrit Dreessen, Graad Smeets, John Thewissen, Cor Berix, Ralf Dreessen, zijn vriend Math Haagmans, Rosjee Damen en Jos van Fieje) stonden op de banken toen technicus Robbie van der Linden werd geattacheerd door Joost, de volle neef van Mario Bocken. Beetje duw en trekwerk en alle leed was geleden. Misha Dreessen ergerde zich echter nog even en besloot die ergernis in een schot van 30 meter te leggen. "Ping" zei de paal! Prachtig. Weer even later heroverde de Kel de bal, stoomde het middenveld over, tikte de bal naar Jack de Linder die weer gelijk doortikte (20 meter) voor de Kel, Deze laatste zag geen heil in de combinatie en stopte met rennen al roepend "Linder verrekde gek"! Will Leurs had nog niks laten zien, werd ook wel om duistere redenen overgeslagen, maar kreeg plots een mooie bal ingespeeld van Misha. Omdat hij als een sinterklaas bleef staan, kreeg hij de bal niet te pakken. Op de aanmoediging van Robbie "leck mich am Arsch Leurs" antwoordde de laatste "als Misha die bal wat eerder inspeelt dan kan ik zo in 1 beweging wegdraaien en dan ren ik alleen op het doel af en dan tik ik die bal zo binnen" deed weer even denken aan de gloriejaren van Will, 40 jaar geleden. De wedstrijd werd afgesloten met een 2-3 overwinning van de onzen en daarna werd er geëvalueerd, het leukste moment van de zaterdag. Zomaar wat flarden van gesprekken volgen hierna:

Thijs Otten: "Leurs auw kut toens dich begoos te voetballe wis neemes mje woo hae moos laupe!"Peter Janssen, het oermens van fietsclub "'t verzètje", een sport waarbij je niet hoeft na re denken, bleek iedere bal in de voeten van een Havantia speler te hebben gespeeld, waarschijnlijk nog nooit gepresteerd. Piele tegen Will Leurs " wat höbs dich vlekken op de pum? Höbse dao ebola aan?" Willie Worms tegen Mat Cremers "wat waegt Jacqueline van dich noe nog?" Mat "65 kilo" Willie "nei ich bedoel neet allein de flamouchelle knôbbel"!!????????

Tijdens deze gesprekken zonderde Will Leurs zich af met een man die de wedstrijd niet gezien had en hij vertelde daar zijn heldendaden! Die man wist niet hoe snel hij zijn bier op koest drinken, muts op en .......weg!

Volgens Mat Cremers ( die op tijd naar huis ging om bij Toine Hermsen te gaan eten) verdienen alle veteranen 3 x zoveel als modaal maar volgens Rene Hillen is dat alleen qua gewicht het geval. Daarna reisden we af naar Leroy van de witte beustel. De veteranen missen het gulpener bier van vroeger in de kantine.!!!

Bij de beustel werd het weer laat. Even was er verwarring, "speelt Peter Janssen volgende week nou zijn laatste match of niet?" Gelukkig niet.

De geel zwarten hadden weer hun sportieve plicht gedaan en fietsten een voor een vanaf een uur of 22 richting Stein.