De Ster 55 minuten de betere, Schaesberg daarna. 1-5!

Heerlijk weer, 2 ploegen die de punten nodig hadden. En, De Ster was in de 1e helft de betere partij. Met de rust een 1-0 voorsprong en niemand die dacht aan een desastreuze afloop.

De Ster had verdiend op een 2-0 moeten komen maar de paal bracht kort voor rust redding voor de bezoekers.

Was Schaesberg dan niet aan aanwezig. Pas op, met Danny Latten (de vleesgeworden Marcel Huveneers), Tim Maassen en Kai Benders kun je geen moment verslappen en dat deed de thuisclub dan ook niet.

Goed een kwartier in de wedstrijd ondernam Randy Wanten, weer terug op zijn vertrouwde stekkie, zijn tweede rush. Niets en niemand kon hem nu stuiten . Zijn pass op Guido nam laatstgenoemde in dank aan en zijn tip- in betekende de 1-0. Optisch leek Schaesberg aardig mee te voetballen maar het was De Ster die na een vloeiende aanval Guido Cals vrij voor de doelman bracht maar nu belandde zijn tip-in tegen de paal. Een breekpunt in de wedstrijd zo bleek nu achteraf.

Trainer Smeets van de bezoekers had waarschijnlijk onder rust andere orders uitgevaardigd. Drop en Drover! Maar het was De Ster die in de aanvang van de tweede helft twee dotten van kansen onbenut liet. En hoe luidt de voetbalwet ,dan scoort de tegenstander. Amper 7 minuten na rust kwam Schaesberg voor het eerst echt door en dat betekende direct de gelijkmaker van de voet van Tim Maassen 1-1. Wat daarna gebeurde was bijna onbegrijpelijk. De koppen bij De Ster gingen omlaag en Schaesberg speelde met zo´n superieur gevoel dat een nederlaag onafwendbaar was. Direct na de gelijkmaker kopte Guido Cals een vrije trap van Alan Benders in eigen doel en werd het laatste restje tegenstand gebroken.1-2. Ondanks een paar verwoede pogingen van o.a. Barney van der Heide was het wederom Tim Maassen en Kai Benders die de wedstrijd besliste. Danny Latten tenslotte bepaalde de eindstand op 1-5. Het tweede jaar wordt inderdaad echt zwaar. En weer werd de 1e thuisnederlaag toegediend door de Schaesbergenaren.

Dat we in de breedte sterk genoeg zijn bewees het tweede. Alhoewel het De Ster doelman Robin Heynen was die binnen 10 minuten twee keer met zeer snelle reflexen Groene Ster van scoren moest houden. De Ster speelde te vrijblijvend en dat resulteerde in de 34e minuut in een 0-1 achterstand door een gerichte kopbal uit een corner. De Ster puurde wat halve kansjes zoals een fraaie omhaal van Mahad en vlak voor rust werd Youri Voesten opzichtig gevloerd in het strafschopgebied. Na de rust toverde trainer Crutzen Hassan Benabdelouahab en Jair Kock tevoorschijn. En beide brachten vandaag het verschil . Jair balvast en Hassan weer met onnavolgbare rushes. Op het uur zorgde Hassan voor de gelijkmaker. Even later werd de bal na een Aktie van Hassan nog ternauwernood van de lijn gehaald. Maar zelfs de grensrechter van Groene Ster kon vijf minuten later de 2-1 van Charad niet voorkomen. De Ster bleef nu de betere partij en dat resulteerde in een magnifiek voorbereidde Aktie van Hassan die Marko Jevric de 3-1 liet aantekenen.

De Ster 3 wilde een goed vervolg geven aan de laatste weken. Maar daar kwam niets van in. In Roosteren waren 2 rode kaarten en 5 tegendoelpunten te veel voor de Godenzonen. 5-0.

Het sterrenensemble van VIEF liet ook Hulsberg in het zand bijten. Bobbie Schoutrop 2x, en Thijs Kemp en Mikel Melis zorgde voor een verdiende 4-1 zege.