Wedstrijdverslagen

Nadat in de ochtend de Heilige Sint met al zijn Kleurpieten voet aan grond had gezet moesten de Veteranen van De Ster om 16.30 uur aantreden tegen de Veteranen van Spaubeek, welke in volle oorlogssterkte naar Stein waren afgereisd om het de Steindenaren zo moeilijk mogelijk te maken, dit onder de bezielende leiding van oud Steindenaar Willy Driessen.

Al voor de wedstrijd werd het de veteranen moeilijk gemaakt doordat er en foto-shooting moest plaats vinden i.v.m. de nieuwe wedstrijd truitjes welke gesponsord waren door onder andere DJ Leurs, het eerste probleem trad al op. Het truitje van Roger Daemen (120 kg) was wel aanwezig maar het truitje van Renee Hillen (119 kg) was nog niet aanwezig, dit moest dienst doen als extra zeil op de Sinterklaasboot. Na een foto zonder onze rots in de branding Renee Hillen (in zijn eer aangetast) werd de wedstrijd gestart in blauwe truitjes daar de tegenstander ook geel droeg. Ties Otten vroeg of er ook een foto kon worden gemaakt in het blauwe truitje daar dit beter zou matchen met zijn haarkleur. Nadat onze leiders Leon en Frans de opstelling bekend hadden gemaakt, waarbij moet worden opgemerkt dat Leon Frederix minimaal 4 maal per week naar Use It gaat en minimaal 1 yoga les neemt om tot rust te komen, kon de wedstrijd worden gestart in een opstelling die Hiddink niet beter had kunnen uitkiezen. Dit kwam ook doordat er een late afmelding kwam van Robert Lucassen, die het eten in de kantine niet goed kan verwerken. Echt een mietje volgens zijn teamgenoten. He Roger!!

Na twee nederlagen op rij was er weer gekozen voor een opstelling waarbij voor een zekerheidje achterin werd gekozen. Jenneketrien mocht weer een hele meedoen en Renee dacht dat de huidige vriend van zijn ex (jo Ridderbeeks) zou meedoen waardoor Renee extra gemotiveerd was. Na een zeer goed begin van De Ster waarbij Micha met enkele magistrale schoten op doel het net niet wist te vinden werd er al snel een doelpunt gescoord door wie anders dan good old Jacky Linders waarbij hij al vallend de bal achter de goallie van Spaubeek deponeerde. Hierna volgde een iets mindere periode van De Ster waarbij zowel Willem Thewissen als Ties Otten geblesseerd uitvielen. Ties Otten met een bilblessure opgelopen door het dagenlang op een kruk zitten bij café De Poart en Willem door het onzinnig rondrennen door de gemeente Stein waarbij hij bij al zijn ex-geliefden met volle overgave voorbij rent waardoor zijn spieren overbelast zijn. Hun vervangers Ron Marchal (bezig aan zijn derde jeugd en als tweede adres Christel van de Poart heeft) en Paul Janssen (look alike van Leurs) moesten hun doen vergeten wat niet al te moeilijk bleek. Paul Janssen ging op de plek van Ties voetballen en Marc lacroix op de plek van Willem. Na enkele aanvallen van Spaubeek waarbij bleek dat Math C en Gerard M gemakkelijk hun mannetje konden staan, werd het dan ook rust met een welverdiende voorsprong voor de Ster veteranen.

Tijdens de rust waarin volop met wissels en opstelling werd getoverd bleek dat Math C ook niet meer verder kon door een onwillige kuitblessure (opgelopen tijdens een heftige nacht met een onbekende dame/heer), dus werd Jacky D en DJ Leurs ingebracht terwijl de beste man van het veld Stefan J ernaast moest blijven. Maar ook in de tweede helft bleek dat de Ster meer balcontrole en balbeheersing had dan hun opponent, dit kwam mede door de felheid van Micha , Eddy, Paul en Marc. Na enkele slippertjes van DJ Leurs (nu eens op een voetbalveld) werd het toch 2-0 door Micha, na knap onbedoeld voorbereidend werk van DJ Leurs. Na deze verdiende voorsprong werd onze laatste man Robbie Jupiler van der Linden getorpedeerd door een speler van Spaubeek, waardoor ook Robbie met een blessure moest uitvallen. Had hij wel weer sneller een Juup. Stefan J mocht het voetbalwalhalla weer betreden. Jack D werd laatste man en Ron M bestreek in zijn eentje de gehele rechtse zijde van het veld, geholpen door Eddy en Marc, waarbij hij nog enkele gevaarlijke schoten op doel gaf. Verdedigend gaven we onder de bezielende leiding van Renee, Gerard en Jackie D totaal niets weg. Na een fase van voetbal waarbij de trainer van het eerste, Ronny met ontzag, bewondering en verbazing zou hebben gekeken, werd de bal door Paul J op maat voor gezet op de kale knikker van DJ Will. Deze knikte op de maat van (Paul Elstar een andere DJ) met zijn kop en raakte per ongeluk de bal, waarbij (vooraf afgesproken met tegenstander) de keeper niet al te goed zijn best zou doen en de 3-0 was een feit. Misschien dat hij voor een zacht prijsje bij Spaubeek gaat draaien. Deze stand betekende het einde van het verzet van Spaubeek en dit was dan ook voor de Ster een verdiende overwinning .

Na deze verdiende zege werd gelijk door Gerard M voorgesteld of DJ Will niet beter kon stoppen op zijn hoogtepunt, dit werd door eenieder beaamd. Onze overwinning werd dan ook in de kantine gevierd waar onze zeer gewaardeerde steunende leden Huub D, Jos D, Graad S, Peter j en iets later Johnnie J zich van hun beste kant lieten horen zoals gewoonlijk. Ook werd er onder de bezielende leiding van onze leiders Leon en Frans gestemd over het tijdstip van aanvang van de wedstrijd volgende week tegen RKUVC. Hun bepalen dat aanvang wedstrijd is om 15.00 uur. Dat is pas democratisch. Na overleg met de langst voetballende leden gaat Leon meerdere yoga lessen per week volgen, ook om van dat gekuch af te komen en Frans gaat in retraite in de Belgische Ardennen waarbij Annelies ook tot rust kan komen. Misschien dat beiden tot inkeer komen. Ik denk dat we komende week meer hier over horen. Nadat onze consumptie bonnen waren genuttigd gaf Renee nog een rondje ter waarde van 32 Euro, dit omdat hij binnenkort jarig is en de allimentatiekosten van 1967,43 Euro nog niet waren verrekend. Na dit gulle gebaar van Renee werd de kantine gesloten en kon eenieder naar huis.

Met leifde geschreven door GM (jenneketrien). Willem thewissen laat weten afstand te doen van de opgetekende details met betrekking tot prive aangelegenheden van de nader genoemde veteranen.

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.