Het leek vooraf een spannende pot te worden. Eerste klasser SV Meerssen tegen een thuis altijd sterk opererend De Ster. Het liep heel anders want De Ster bleek vleugellam door blessureleed van voorwaartsen Barney en Moumni.
Amper 12 minuten waren er nodig om een zeer mat startend De Ster op een kansloze 0-2 achterstand te schieten. Twee identieke situaties, hoge bal voor de kist, en een maal Danny Goessens en even later Kevin Senden konden op pakweg 3 meter van de goal vogelvrij inkoppen en de wedstrijd binnen een kwartier beslissen.

DeSter1-Meerssen-16nov2014 01

De Ster zou hierna niet meer onder de druk van Meerssen uitkomen.

Roy Andrien gold als de prima spelverdeler bij Meerssen. En afwisselend in de voorhoede zorgde Dogan Golpek, Jasper Moonen en vooral het geslepen vosje Danny Goessens voor steeds op nieuw gevaar.

Toen na goed een halfuur spelen dezelfde Goessens een steekbal losliet op Golpek die de bal tergend langzaam via de paal in het doel deed belanden was de wedstrijd definitief beslist. De tegenstoten van De Ster waren van goede wil maar volstrekt ongevaarlijk. Uiteraard deed zich hier het gemis voor van de complete aanval van De Ster. Zowel Barney van der Heide, Ikram Moumni, Hassan Benabdelouahab en Kevin Nowacki konden om uiteenlopende redenen geen acte de presence geven.

DeSter1-Meerssen-16nov2014 06

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Nauwelijks 3 minuten spelend werd de achterhoede compleet dol gespeeld en scoorde Danny Goessens de 0-4. Hierna nam Meerssen wat gas terug en kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht. Maar aanvallend stelde het niet veel voor bij de thuisclub. En toen De Ster een paar schamele kansen liet liggen waren het Raymond Frijns en Jasper Moonen die in de slotminuten de stand naar 0-6 tilde. Zo spelend moet dit Meerssen in de 1e klasse mee moeten kunnen doen om de prijzen. Een zeer sterk spelend collectief met tempo en techniek. De Ster daarentegen ontbeert het geluk van het afgelopen jaar. Veel blessureleed en schorsingen baren trainer Czornyj al vroeg zorgen. De vele supporters die het druilerige weer trotseerden waren daarom mild gestemd en besloten na afloop massaal aan het jupiler te gaan, hetgeen toch resulteerde in een uitgelaten stemming in het sterkamp.

DeSter1-Meerssen-16nov2014 17

DeSter1-Meerssen-16nov2014 08