Wij zijn momenteel hard bezig met de bouw van de nieuwe website. Hierdoor kan het voorkomen dat niet alle informatie op deze website actueel is.

Misschien is het wel goed om even een terugblik te doen over de afgelopen maand. Na de ongelukkige start van het seizoen,

De Ster hield nul punten over, mede dankzij de onterechte straf van de tuchtcommissie, aan de eerste vier wedstrijden. De vorm was er duidelijk nog niet. Maar veel erger nu het vervolg. Er stonden drie titelkandidaten op rij te wachten, en om met de Venlo B. coach te spreken een tegenstander (als De Ster) waar tegen je geen punten mag laten liggen. Eerst Venlosche Boys, daarna Wittenhorst en last but not least koploper Venray stonden op het programma.

Ons trainersduo Ricksen/Beaujean had duidelijk met de groep afgesproken dat men zuiniger moest gaan spelen. En de spelersgroep was daar inderdaad van doordrongen. Want na de vroege goal van Stan Loog straalde de ploeg een onverzettelijkheid uit die Venlosche Boys te machtig was. En dat tegen een team waar De Ster in de eerste klasse nog geen overwinning tegen had kunnen boeken de afgelopen jaren. Een andere kampioenskandidaat Wittenhorst was hierna op bezoek op ’t Hetjen. Nog duidelijker liet De Ster zien dat de weg omhoog was ingezet. Na een vroeg kopbaldoelpunt van Bob Dukers, scoorde Tim op de Camp 10 minuten na rust de 2-0. De Ster bleef de bovenliggende partij tot dat 12 minuten voor tijd hun goaltjesdief van Rensch uit het niets de 2-1 scoorde. Maar verder konden de gasten –terecht-  niet komen. Dan op naar Venray. Op de eerste tien minuten na, waar Venray met de hele ploeg De Ster afjoeg en wat resulteerde in de 5e minuut in de 1-0 voor de gastheren hernam De Ster zich en scoorde Jeroen prompt in de tiende minuut de 1-1. Hierna ontspon zich een boeiende gevecht waarbij De Ster minimaal de gelijke was.

Na de rust werd De Ster voor de tweede keer getroffen in een uitwedstrijd met een scheids die wegens een blessure de wedstrijd moest staken. Afgezien van het feit dat men binnenkort weer een inhaalwedstrijd door de week zal moeten afwerken, zo vertaalde voorzitter Dukers het moment. “Dit is jammer, we zaten goed in de wedstrijd”. De grote winst is toch dat de groep veel homogener speelde waardoor ook de verdediging aan organiseren toekwam.

En dan de derde bekerronde gisteren tegen de ongeslagen koploper in 3A Maastricht W.

Door de zoveelste beslissing moest het amateurvoetbal het weer zonder publiek doen. Onbegrijpelijk! Dat de kantines dicht zouden gaan ala dat zou men nog kunnen begrijpen. Maar mensen in de buitenlucht met pakweg 200 toeschouwers als een gevaar te zien leg het me eens uit. Je wordt er QR code gek van. Maar toen iedereen, inclusief de scheids,  was gecontroleerd kon het voetbal zonder publiek beginnen.

En ja hoor het zou een leuke wedstrijd zijn geweest als er toeschouwers waren geweest,  mede door toedoen van de Maastrichtenaren die ook frank en vrij speelde.

Maar de twee klasse verschil waren zichtbaar. Nadat

Guillermo in de 15e minuut een weifeling van de doelman met een fraaie boogbal afstrafte 1-0 gaf hij assists in de 21e minuut op Jeroen 2-0 en vlak voor rust op Bob 3-0.

Na de rust bleef De Ster domineren hetgeen in de 56e minuut resulteerde in Jeroen’s 2e doelpunt na gaaf voorbereidend werk van Sjoerd. 10 Minuten later was het Giel die in de diepte centraal werd aangespeeld en met een uitbundige viering de 5-0 liet aantekenen.

In de 76 minuut was het Timo die vanaf 45 meter de ver voor zijn doel staande keeper verschalkte.

Tien minuten voor tijd konden de Maastrichtenaren kort achter elkaar de 6-1 en 6-2 scoren. Terecht maakte aanvoerder Davy zich boos omdat ineens de defensieve taken werden vergeten.

Een aantal dingen vielen op. Timo startte voor het eerst vanuit de basis, waardoor Bob een rij kon opschuiven en er voor meer “oorlog” kon worden gemaakt. Jeroen heeft weer meer kracht aan de bal en dat Giel weer,  na alle ballen tegen de paal en lat en gisteren weer onderkant lat er uit, zijn doelpunt terecht kon vieren.

Ook de achterhoede, mits voldoende ondersteuning bij opkomende verdedigers, liet ook zien dat ze ook tegen de top in de eerste klasse zijn mannetje staat.

De twee komende thuiswedstrijden tegen Heeze en Susteren moet De Ster helaas weer zonder publiek spelen. Best een financiele aderlating..