De Ster 1 en 2 en Caesar 1 en 2 weten niet te scoren.

Eigenlijk is met deze aanhef het verhaal verteld. Een derby staat veelal bol van emoties maar voetballend stelt het vaak niet veel voor. Zo ook zondag op het sportcomplex van Caesar. Zowel de confrontatie tussen de kersverse periodekampioen en Caesar 2 s´morgens als de hoofdschotel later eindigde beide in een bloedeloze 0-0. Van 11.00 uur tot 16.30 uur voetbal kijken zonder een enkel doelpunt.

De Ster startte agressief maar door onnauwkeurige passing leverde dat niets op. In de 9e minuut werd Caesar gevaarlijk uit een hoekschop maar met een geweldige reflex wist Mario Bocken erger te voorkomen. In minuut 35 was het de mee opgekomen Davy Hodzelmans die door Wesley van der Sluys werd bediend maar oog in oog mety doelman Jacobs dolf de centrale verdediger van De Ster het onderspit. Rust 0-0.

Wie zou denken dat de wedstrijd na rust zou ontbranden had het mis. De passes over en weer waren en bleven onnauwkeurig. Aan beide zijden kwame er wat kleine kansjes maar de verdedigingen waren te sterk voor de aanvallers. Tot in de 89e minuut toen Barney van der Heide met een uiterste inspanning Kevin Nowacki wist ter bereiken. Vanaf 10 meter schoot de geblokte spits hard en laag in de linkerbenedenhoek. Doelman Jacobs toucheerde de bal met een katachtige beweging en via de paal ging een van de weinige mogelijkheden verloren voor De Ster. Het zou ook teveel van het goede zijn geweest want geen van beide partijen verdiende de 3 punten. Even later floot de uitstekend fluitende scheidsrechter Willems uit Venray af.

Het is moeiteloos om de wedstrijd tussen de reserves van Caesar en De Ster als een kopie te zien van de confrontaties van de hoofdmachten.

Ook hier startte De Ster sterk, ondanks het feit dat men 4 basisspelers miste, met mogelijkheden in de 10e minuut voor Frank Haenraets en even later voor Bart Linders. Maar na 20 minuten ebde het voordeel weg en sleepte de wedstrjid met gelijke mogelijk- en onmogelijkheden zich na de rust. Directn na de thee schoot Marko Jevric uit een moeilijke hoek op de lat en daarna bezondigde de ploegen zich tot zeer onnauwkeurig spel. Echte kansen dwongen beide teams niet meer af met als gevolg ook een 0-0.

Het derde trof thuis Caesar 3 en liep de gehele wedstrijd achter de feiten aan. De einduitslag 2-3 was een bittere pil. Bram Derix en Mark Caubo scoorde voor het driede.

Ondanks 2 doelpunten van Patrick Nordhausen verloor De Ster 4 verdiend van Haslou.

Het 5e won in Spaubeek met 0-5 en zette haar zegetocht voort. Verdere gegevens ontbreken ons over deze wedstrijd.

Zaterdag traden de oudjes aan tegen het sterke Lanaken. Lanaken gemiddeld eind 30 tegen Stein, op de kop af 50 jaar gemiddeld !

De wedstrijd startte met een sterker Belgisch team. Na 10 minuten voetbalde De Ster zich mooi onder die druk uit. Na wat gepingel en gedraal van Jack Linders stelde deze Frankie de Kel in staat om 1-0 te scoren. 1 minuut en slap verdedigen later was het alweer 1-1. Weer ff later maakte de oude sluwe vos Jack Linders er weer 2-1 van. Maar ook nu wad het weer snel gelijk. Een hoge bal die snel daalde betekende zelfs een 2-3 ruststand. Ondanks het harde werk van DJ Leurs in de tweede helft, ging de leeftijd (maar ook ongeconcentreerd verdedigen ) de tol eisen. De eindstand was zwaar vertekend, 2-6! Maar het was een mooie pot en zoals altijd een super derde helft die nu, as we speak 24.30 uur (of kan dat niet), nog steeds door gaat!

Mooi man, dat voetballen!!!!!