Wij zijn momenteel hard bezig met de bouw van de nieuwe website. Hierdoor kan het voorkomen dat niet alle informatie op deze website actueel is.

Eindelijk van die hatelijke nul af!

Ondanks de minder goede resultaten waren er zelfs meer toeschouwers als in de “beruchte”wedstrijd van 14 dagen geleden.
Dat noem ik effe achter de geel/zwarten gaan staan.

En er was nog meer goed nieuws. Timo startte voor het eerst in de basis en de fysio verklaarde ter elfde ure de blessure van Guillermo voor genezen.

En De Ster begreep wat de trainer vandaag verlangde. De start was ongekend. Het leek of men tegen de JO17 van Veritas speelde. Binnen 5 minuten speelde men over de rechtervleugel, vier scoringsmogelijkheden uit, waarbij toch twee grote kansen. En voor het halfuur kwamen daar nog twee fikse kansen bij. Maar pech, een geweldige keeper van den Heuvel van de gasten en misschien falingsangst, wie zegt het, hield de 0-0 op het scoringsbord. Maar tot dan speelde men vaak uitstekend voetbal.

Tot dat u begrijpt het al. Vlak voor het halfuur brak Veritas voor het eerst centraal door de verdediging. Joshua Geurts omspeelde Noël Jacobs en de 0-1 was een feit.  De Ster moest duidelijk bekomen van deze achterstand, en ondanks het feit dat men nog twee mogelijkheden creëerde had Veritas nu meer aandeel in het spel. Ruststand dus 0-1.

Na de rust probeerde De Ster de schade te herstellen. Maar als je in de hoek zit waar de klappen vallen dan is Vrouwe Fortuna wel met Fortuna maar niet met De Ster. Uit een rebound schoot Mike hard en laag in, maar ongelofelijk, via de binnenkant van de paal kwam de bal nog uit de goal. Weer dreigde de kopjes te gaan hangen maar op dat moment stond Giel op en begon aan zijn one man show. Keer op keer brak hij door over de linkervleugel, vaak goed gelanceerd vanuit de verdediging.  Het was alle hens aan dek voor de Veritas verdediging o.l.v. Sjoerd  Linssen en doelman van de Heuvel.

Maar in de 74e minuut moest men eindelijk capituleren toen Giel met een laatste krachtinspanning nog de bal voor trok, even aarzelde de verdediging, en toen was het een koud kunstje voor Tim om eindelijk de 1-1 binnen te prikken. Het gejuich van spelers en supporters was tot ver in Nieuwdorp te horen. De Ster zette nog eenmaal aan maar nu begon de vermoeidheid zijn tol te eisen en bleef het bij 1-1.

Vanaf komende zondag (Venlosche Boys) start De Ster tegen een drietal kampioenskandidaten. En hier liggen toch wel mogelijkheden. We hoeven het spel niet te maken, we kunnen zelf eens profiteren van het aanvallend voetbal van de tegenstander en de zaak eens dichttimmeren. Succes mannen!

SG