Tegen een op alle fronten voor de winst strijdend Deurne ging De Ster weer eens onnodig ten onder.

Opstelling: Armani-Boutsen-Hodselmans-Custers-Heffels-Mike Haberland-van Meyel-Dukers-Pierey-Op den Camp-Lange.

Daarmee heeft men de slechtste start in de afgelopen drie jaren gemaakt. Vorig jaar was men al in het bezit van 4 punten, het jaar daarvoor 3.  De conclusie moet in deze nog prille competitie zijn dat alleen in de tweede helft op Chevremont De Ster dwingend speelde. De overige wedstrijden gaf een elftal te zien wat goede met echt slechte momenten afwisselde.

Zo ook gisteren. Men scoorde 3 prachtige doelpunten en kreeg 5 flutgoalen tegen. Het eerste halfuur was De Ster de bovenliggende partij. Al na een kwartier kwam Tim alleen voor doelman Verhoeven maar kon de kans niet verzilveren. Even later was Guillermo eenzelfde lot beschoren. En net toen De Ster op het halfuur de derde kans onbenut liet kreeg Deurne de openingstreffer op een presenteerblaadje aangeboden 1-0.

De gelijkmaker kwam snel. Uit een prachtige assist van Roel kopte Bob de gelijkmaker binnen. 1-1. En daarna, we hebben het vanaf minuut 34,  was De Ster 11 minuten lang de weg volkomen kwijt. Deurne scoorde weer eens uit een misverstand de 2-1, maar Guillermo scoorde direct daarna nog uit een prachtige solo de 2-2. Oké dan maar met 2-2 de rust in dacht iedereen. Maar de “schiet maar raak voor een knaak”periode zoals Roger Daemen dat op Livescore verwoordde was nog niet voorbij. Deurne maakte gebruik van de chaos bij De Ster en scoorde nog 2 maal in de laatste minuten voor rust. 4-2.

Na rust bleef Guillermo geblesseerd achter en kwamen Sjoerd en Stan  in het veld.

De Ster probeerde na rust aan te dringen, deed er ook alles voor maar strandde vooralsnog op een uitstekende gastendoelman.

Na een uur voetbal gaf scheidsrechter de Loos geblesseerd de pijp aan Maarten. De Ster koos voor het laatste halfuur voetbal af te werken door akkoord te gaan een met niet gerechtigde assistent scheidsrechterte laten fluiten. Al gauw kopte Jeroen De Ster op fraaie wijze naar de 4-3. De hoop op een beter resultaat begon even te groeien, zeker toen Deurne met 10 man kwam te staan. Maar een va-banque spelend De Ster zag Deurne uit een uitval de 5-3 scoren. De Ster is hiermede voor het eerst rode lantaarndrager in de eerste klasse.

SG