De KNVB is zoekende naar een nieuw spelconcept. Daarbij moeten twee probleemgebieden aangepakt worden. Enerzijds is het de overgang van de MiniF naar de F. Voor veel spelers lijkt het een te grote stap van het kwart veld naar het halve veld. Daarnaast wil de KNVB de spelers meer zelf de wedstrijd laten regelen, dus er is geen scheidsrechter. Aan de andere kant wil de KNVB de invloed van buiten het speelveld terug dringen. Een trainer mag alleen nog rustig bijsturen liefst tussen de wedstrijden of aan de wissel aan de kant en de ouders moeten op grotere afstand van het speelveld staan om bemoeienis met het spel te voorkomen.

Het concept is op zich goed om inderdaad de overstap kleiner te maken. Maar ik vraag me af of clubs dan juist niet van de gelegenheid gebruik gaan maken om spelers (te) snel door te laten stromen. Ook voor kleinere clubs met een spelers tekort kan het een oplossing zijn. Voor dit spel heb je een of twee spelers minder nodig. In de nabespreking na dit toernooi waren de meningen redelijk verdeeld. Toch was het merendeel van de trainers en ouders het erover eens dat de huidige competitie niet aangepast moet gaan worden en dat dit concept dus zal moeten gaan gelden voor de doorstroming van de huidige MiniF teams.

De Ster F5 onwennig waar is de scheidsrechter
Maar goed we hadden vandaag wel 4 wedstrijden per team te spelen. En hoewel de spelers in het begin misschien iets onwennig op het veld stonden omdat er geen aanwijzingen kwamen werd het nieuwe spel concept snel opgepakt.
De Ster F5 samen netjes het voetbalveld op
Ik weet niet of het alleen voor dit toernooi was of dat de KNVB voortaan bij alle wedstrijden de spelers samen het veld op willen laten gaan, voor de fotomomenten betekend het in elk geval weer een paar extra. Wellicht is het een idee om eerste jaars miniF spelers aan de handjes mee te laten lopen, of alleen bij de finale wedstrijden?
De Ster F5 soms leek het spelveld toch groot genoeg
Ondanks dat het speelveld iets kleiner gemaakt was leek de speelruimte meestal wel groot genoeg. Enkele spelers vonden het veld te klein omdat de bal erg snel uit ging. Andere konden juist meer balbezit creëren.

De Ster F5 alle teams waren wel aan elkaar gewaagd
De meeste teams waren toch goed aan elkaar gewaagd. Zonder enige training deze nieuwe spelvorm spelen is op zich al knap te noemen. Ik denk dat de selectie dit zonder er op getraind te zijn niet zou doen.

De Ster F5 overleg voor de derby tegen HavantiaEr waren ook twee echte derby's te spelen. Scott (F5) als oud Havantia speler stond opeens oog in oog met zijn oude team. Er was wel nog even een overleg momentje van te voren, maar zenuwachtig waren de Ster spelers niet.

Ook de afsluiter tegen Haslou kon weer met een punt winst bijgeschreven worden.
Al met al een toernooi waarbij de spelers een lekker potje voetbal konden spelen, er geen verliezers waren en vandaar waarschijnlijk ook geen medailles of beker voor de winnaar.
Eindresultaat voor De Ster F4 4 gewonnen en F5 1 gelijk en 3 gewonnen.

hallenmasters left banner