Aan jonge spelertjes geen gebrek bij de Ster. Wekelijks melden zich nog steeds nieuwe jongens en meisjes aan. Er zijn een flink aantal teams ….. Maar wie is de F4 nu eigenlijk?

teamf4Spelers (in willekeurige volgorde):
Max van Erp, Samy Moumni, Devin Peerlings, Jur Dreessen, Messi Bercx, Meike Frissen, Espen Jager, Jorn Smeets, Daan Niessen, Kayleigh Danker …
Trainers / Leiders:
Marcel Frissen, Tim Peerlings en Ruud Smeets

Na een relatief korte voorbereiding met maar één oefenwedstrijd was het de vraag hoe het ervoor stond met de F4 uit Stein. De voetbalweek en de trainingen voorafgaand aan de eerste competitiewedstrijd beloofden in ieder geval veel goeds. De spelers, trainers en ook de ouders stonden te popelen om aan de competitie te beginnen. Wellicht dat de trainers en ouders zenuwachtiger waren dan de kids zelf. Deze hadden immers bij de Mini F, het jaar ervoor, al een geweldig seizoen gedraaid. Om helemaal zeker te zijn heeft Tim ‘Abramovich’ Peerlings op de valreep nog een spelertje uit België weten te strikken, namelijk Kayleigh.

De eerste wedstrijd was om 09.00 uur thuis tegen FC Geleen Zuid F6. Een tijdstip waar sommige van ons nog duidelijk aan moeten wennen.
Na een korte teambespreking, waarin werd verteld dat het team vanaf nu met een ‘echte’ opstelling gaat spelen, klonk het eerste fluitsignaal van het seizoen. Ondanks het vroege tijdstip leek de F4 al goed wakker te zijn en naarmate de wedstrijd vorderde was al snel duidelijk dat de eerste 3 punten in Stein zouden blijven. Ondanks dat de F4 zonder wissels speelde, werd er flink gas gegeven. Meike, de Romario van de F4, liet al meteen in de eerste wedstrijd een paar keer het netje bollen. Einduitslag 11-0 !!!
De 3-0 van onze eigen Steinse Messi bleek achteraf nog voor extra werk te hebben gezorgd voor de materiaalmannen. Hij had zowat het net aan flarden geschoten.

wedstrijdF4

Speeldag 2, 09.00 uur uitwedstrijd tegen HBC ’09 … onze krijgers moesten om 08.15 uur op het appèl verschijnen. Alsof 08.30 uur de week ervoor nog niet vroeg genoeg was. Voor aanvang van de wedstrijd werd er eerst een teamfoto gemaakt met de nieuwe shirts, en ja met rugnummers … hoe cool is dat!?
Vol zelfvertrouwen en met twee wissels werd er begonnen aan de wedstrijd. Jur verbaasde vriend en vijand, en ook zichzelf, door in de openingsfase de bal te onderscheppen en zonder na te denken op het doel van HBC ’09 af te gaan en te scoren. Een mooie beloning voor de goede inzet op de trainingen.
Na het eerste doelpunt was het hek van de dam. Alle doelpunten herinneren is onmogelijk, echter ééntje van Samy was een pareltje. Een rush vanaf eigen helft, voorbij enkele tegenstanders werd mooi afgerond met een diagonaal schot in de verre bovenhoek. De enige die de Steinse voetballers nog kon afstoppen was de scheidsrechter. Deze had genoeg routine om voor ieder dood spelmoment zoveel tijd te nemen dat de einduitslag beperkt bleef tot … u leest het goed ... (weer) 0-11 !!!

Afgelopen zaterdag stond wedstrijd 3 op het programma. 09.00 uur thuis tegen Sittard F4. De ouders konden voor de wedstrijd hun geluk al niet op want Nasr (papa van Samy) trakteerde iedereen op een bakkie leut. Tja, ook bij de F-jes is half 9 half 9. Toch Rachel? De koffiejuffrouw van een week eerder.
Na een voortvarende start waarin de boys en girl snel naar een 3-0 voorsprong uitliepen, begon het opeens iets moeizamer te lopen. Sittard leek opeens de messen te hebben geslepen en legde de ene na de andere vliegende tackle op de mat. Lang leve de waterzak! Met gevaar voor eigen leven gooiden ze zich voor elke bal om de schade maar zo beperkt mogelijk te houden. Dit tot tevredenheid van hun trainers.
Door toch op jacht te gaan naar het vierde doelpunt begon De Ster wat uit hun posities te lopen en gaven zelfs wat ruimte weg achterin. Dit leidde zelfs tot het eerste beetje echte werk dat onze keepers, Daan en Devin, dit seizoen te doen hadden gekregen. Uiteindelijk was het Espen die in de tweede helft een einde aan alle “onzekerheid” maakte door de 4-0 (tevens eindstand) binnen te tikken. Leuk detail: Jorn had, na eerder Espen dit seizoen, gescoord uit een corner. Waarop Marcel zei: “We beginnen zelfs uit standaardsituaties te scoren.”

Bij het wekelijkse penaltyschieten, zo ook nu, valt duidelijk op dat de trap van alle spelertjes steeds beter wordt. Max wordt zelfs al ver buiten de gemeentegrenzen gevreesd voor zijn geweldig harde pegel. Ook de keeperstrainingen beginnen zichtbaar hun vruchten af te werpen.

In de wedstrijden wordt er veelvuldig van posities gewisseld zodat iedereen de kans krijgt om te verdedigen (Romario luister je even mee?) en aan te vallen. Het is leuk om te zien dat iedereen blij is als er gescoord wordt, maakt niet uit door wie. En stiekem is het voor de kinderen (en ouders) ook wel leuk als ze zelf een goaltje meepikken.

Als laatste even een compliment aan de ouders die zich zeer beschaafd opstellen en zich gedragen als een nette supporter. Niet alleen fijn voor de trainers maar ook de kinderen ervaren dit, al beseffen ze het misschien niet meteen, als zeer prettig.

Met 9 punten uit 3 wedstrijden, en een doelsaldo van 26 voor en 0 tegen, heeft de F4 een goede start gemaakt … wie weet wat de rest van het seizoen nog gaat brengen?
Wij trainers zijn in ieder geval trots dat iedereen zich zo goed inzet, niet alleen in de wedstrijd maar ook op de training (het bij elkaar wegtrappen van de bal op de training zien we even door de vingers …). Daarnaast zijn we blij dat iedereen zichtbaar plezier beleefd aan het voetbal en met elkaar.

drinkenF4

Ga zo door allemaal !!! (Dat drinken hebben jullie duidelijk ook al van de trainers geleerd)

grote clubactie steundester banner links

activiteitenoverzicht