Wedstrijdverslagen

Afgelopen zaterdag stond de laatste competitiewedstrijd op het programma voor onze JO11-1. Een uitwedstrijd tegen Krijtland (Margraten-Gulpen combi) dat zelf ook nog kampioen kon worden. Dat beloofde dus een ware thriller te worden.
Vooraf waren er al allerlei voorbereidingsmaatregelen getroffen voor de viering van een eventueel kampioenschap. Tja, en dan moest er alleen nog maar even gewonnen worden door onze jongens…

JO11 1 kampioen 2019a

De voorbereiding op de wedstrijd was in ieder geval opperbest. Lekker op tijd vertrekken en vervolgens een prachtige landelijke toeristische route achter trainer Rob richting Margraten. Iedereen was volkomen tot rust gekomen van alle natuurschoon langs de vele veldwegen, boswegen en niet eerder met auto’s betreden wegen in het heuvelland…

De jongens leken in de warming up al super gemotiveerd. Normaal wordt er nog druk verteld, gelachen en flauwekul gemaakt. Dit keer waren de koppies wat serieuzer. Iedereen was vandaag beschikbaar, al moesten Bart en Joep wel wat voorzichtiger aan doen. Bart had twee weken rust gehouden met een knieblessure. En Joep had net 1 dag de hechtingen uit zijn bovenbeen. Maar beiden wilden per se spelen.

Het werd een superspannende wedstrijd, waarin onze jongens vrijwel continu de bovenliggende partij waren, maar dat nauwelijks in de score wisten uit te drukken. Er werd goed gevoetbald, waardoor er heel wat kansen werden uitgespeeld. En aan de andere kant gaf iedereen 200% om in verdedigend opzicht niets weg te geven. Dat laatste lukte ook prima want afgezien van een schot over het doel en een schot tegen de paal had keeper Chanon niet meer te doen dan het af en toe prima opvangen van een hoge bal.

JO11 1 kampioen 2019bScoren bleek echter een lastigere opgave. Devin kreeg een goede kans, omspeelde de keeper maar speelde de bal iets te ver voor zich uit waardoor die naast het doel rolde. Kyano kreeg een tweetal kansen vrij voor de keeper maar zag beide keren dat deze prima redding bracht. River zag tweemaal een afstandschot net naast vliegen. Niels zag een schot van de doellijn gehaald worden. Joep probeerde het met links van heel ver, maar de keeper wist zijn hoge schot nog net te vangen. Noud kopte een hoekschop maar net over de lat. En Sjoerd, Lucas, Dyon en Bart zagen uit diverse scrimmages vlak voor het doel ternauwernood hun inzetten geblokkeerd worden.

Het verlossende (en uiteindelijk winnende) doelpunt kwam er gelukkig alsnog. Uitblinker Noud speelde Niels kort voor rust op de linkerflank aan. Niels snelde langs zijn tegenstander, kapte langs de achterlijn naar binnen en schoot de bal vervolgens vanuit een moeilijke hoek hoog in het dak van het doel. De blijdschap was groot bij de jongens en alle aanwezige ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes. De opa van Sjoerd had speciaal een harde toeter aangeschaft en die moet tot in Stein hoorbaar zijn geweest.

De tweede helft werd er vrijwel geen kans meer weggegeven. Desondanks was het, vanwege de 0-1 score en het feit dat Krijtland “alles of niets” ging spelen, toch nog even billenknijpen in de slotfase. Met vereende krachten werd de overwinning echter over de streep getrokken.

JO11 1 kampioen 2019cDe blijdschap na afloop was mooi om te zien. Stralende koppies bij de jongens toen ze de kampioensshirts (dank aan Tanja en Ron!!!) en de kampioensschaal (dank aan Ilona en Stan!!!) in ontvangst mochten nemen.

JO11 1 kampioen 2019dNadat iedereen was uitgezongen onder de douche gingen we terug naar Stein waar er nog leuke kampioensmuziek en kinderchampagne (dank aan Mark en Stef!!!) was geregeld.

Er werd gezellig samen nog een lekker hapje gegeten in de kantine, waarna de meesten alweer naar buiten snelden om daar verder te spelen.

JO11 1 kampioen 2019e

Al met al mogen we als trainers concluderen dat we een bijzonder leuk seizoen hebben gehad. We hadden twee hele leuke, leerzame en spannende competitie-helften met vrijwel alleen maar goed aan elkaar gewaagde tegenstanders. Daarnaast een perfecte groep ouders die altijd op een hele prettige manier de kinderen en trainers steunde. En tot slot een groep kinderen die buiten het veld heel leuk met elkaar kunnen opschieten, en die binnen het veld elkaars tekortkomingen accepteren en proberen te compenseren. Geen haantjes, geen afgunst, een echt team… die heus ook wel geregeld een robbertje vochten onderling op de training… en daarna weer samen zingend onder de douche stonden.

We zijn trots op Chanon, die echt een ontzettend goede keeper is geworden zowel op de lijn als qua meevoetballen en spelhervattingen. En ook op Joep die dit seizoen niet alleen wekelijks voorop ging in de strijd maar ook lekker rustig aan de bal is geworden en die van alle kinderen misschien wel de grootste vooruitgang heeft geboekt. En natuurlijk ook op Lucas die, ondanks zijn ziekte van Pfeiffer, altijd blijft doorgaan totdat hij er dood bij neervalt en die heel wat mooie doelpunten van grote afstand heeft gemaakt dit seizoen.

En ook op Dyon die qua leeftijd veruit de jongste is, maar die qua spelinzicht en traptechniek heel wat stapjes voor ligt op veel van zijn ploeggenoten. Trots zijn we ook op River die heel wat schitterende en belangrijke doelpunten heeft gemaakt en die ons wekelijks heeft verwend met mooie passeeracties. En op zijn maatje Bart die met zijn snelheid, felheid en goede techniek onmisbaar was en enorm goed vooruit is gegaan.

En ook op Niels, die een groot deel van het seizoen bijna wekelijks uitblonk met flitsende solo’s, belangrijke doelpunten, een onwaarschijnlijk aantal afgelegde kilometers en een geweldige dosis werklust. En ook op Noud, die niet alleen met zijn postuur maar vooral ook met zijn manier van voetballen (altijd rustig, altijd de goede oplossing, altijd winnen van 1 tegen 1 duels) er echt bovenuit stak.

En ook zijn we enorm trots op Kyano die vooral de tweede helft van de competitie weer zijn oude vorm hervond en weer onbetaalbaar was met zijn doelpunten, maar die daarnaast ook een goed aanspeelpunt is geworden en die medespelers bedient met goede assists. En ook op Devin die aan het begin van het seizoen nieuw was bij het team en die zich enorm goed heeft ontwikkeld met een werklust en duelkracht waar menig tegenstander angst van kreeg, en die daarnaast ook gewoon (samen met Kyano) topscorer was dit seizoen. En tot slot ook op Sjoerd, die ons wekelijks liet watertanden van zijn techniek en zijn inzicht, die ontelbaar veel assists heeft gegeven en die ook altijd bereid was om hard te knokken.

JO11 1 kampioen 2019fDe kans is groot dat de jongens volgend seizoen terecht zullen komen in verschillende teams. Maar dat maakt helemaal niets uit. Gewoon weer een kans om nieuwe voetbalvrienden te maken!

Bedankt voor het mooie seizoen en allemaal heel veel succes en plezier gewenst in het nieuwe seizoen!

De trainers

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.