Wedstrijdverslagen

Wij zijn momenteel hard bezig met de bouw van de nieuwe website. Hierdoor kan het voorkomen dat niet alle informatie op deze website actueel is. 

Op zaterdag en woensdag speelde onze JO11-1 twee competitiewedstrijden op het eigen sportpark. En na twee klinkende overwinningen kunnen onze jongens de titel al ruiken…
De Ster JO11-1 vs. Rood Groen LVC JO11-1   6-2
Op zaterdag moesten onze mannen aantreden tegen een tegenstander die nieuw voor ons is. En eigenlijk is dat ook veel leuker. Tegen ploegen als Neerbeek en Haslou hebben we inmiddels wel genoeg gespeeld. Dus een keertje tegen Lemiers Vaals Combinatie was welkom.

Onder leiding van scheidsrechter Cisco werd er afgetrapt. Onze jongens lieten vanaf het begin leuk voetbal zien, maar in verdedigend opzicht was het minder waterdicht dan andere wedstrijden. Want toen Lucas en Joep beiden een duel aangingen en beiden de bal half misten, kon een aanvaller van Rood Groen profiteren en de 0-1 achter Chanon schieten.

Gelukkig werden daarna de rangen achterin gesloten. Joep, Dyon en Lucas gaven geen kans meer weg. En ook met name Noud en Niels waren er op het middenveld verantwoordelijk voor dat we elke keer snel de bal veroverden. Het aanvalsspel werd ook al snel naar een goed niveau getild waardoor er heel wat kansen kwamen.

Toch duurde het nog tot een paar seconden vóór de eerste time out voordat River de 1-1 op het scorebord bracht. Zijn lage schot van ver ging door de benen van een verdediger waardoor de keeper verrast werd. Na de time out was het enkel nog De Ster dat de klok sloeg. Noud stuurde Sjoerd diep aan de linkerkant. Sjoerd kapte zich vrij en speelde Niels aan die met zijn rug naar het doel stond. Niels kapte en draaide zich snel vrij en schoot hard de 2-1 tegen het net. Niet veel later reageerde diezelfde Niels het attentst op een door de keeper gepareerd schot van Kyano. Met een hard schot knalde Niels de 3-1 binnen.

Na de rust gingen onze jongens door met goed voetballen. Er werd enorm goed vrijgelopen en iedereen was continu op zoek naar een vrije medespeler. Het balletje ging dus goed rond en iedereen gunde elkaar het succes. Kort na rust passeerde Niels zijn tegenstander en gaf hij een fraaie pass in de diepte op Kyano. Die kwam zo 1 op 1 met de keeper en rondde beheerst af met de buitenkant van de voet: 4-1.

Daarmee was de koek nog niet op want na een mooi dubbel een-tweetje tussen Sjoerd en Niels, gaf die laatste een voorzet die ongelukkig door een Rood Groen speler in eigen doel werd gewerkt: 5-1. Daarmee was de time out van de tweede helft aangebroken.

Na die time out volgde een rommelige fase. De discipline viel even weg en Rood Groen werd ineens dreigender. Dat resulteerde in de 5-2 die onhoudbaar achter Chanon werd geknald. Even leek het nog gevaarlijk te worden, maar door kordaat optreden van met name Joep werd het ergste gevaar afgewend. En toen vervolgens Devin, uit een diepe pass van Dyon, ook nog de 6-2 aantekende, was de wedstrijd gespeeld.

Een zeer sterke wedstrijd van onze jongens, waarbij Niels de absolute uitblinker was en terecht tot man of the match werd uitgeroepen.

De Ster JO11-1 vs. Scharn JO11-2    2-0

Op woensdag bonden onze jongens de strijd aan met Scharn JO11-2. Voetballen op woensdag betekent meestal dat de spelers van beide teams al uitgeblust aan de aftrap verschijnen. De vrije middag van school heeft doorgaans dat effect. En als er dan ook nog onder een fel schijnend zonnetje gespeeld moet worden, komen de eerste vermoeidheids-verschijnselen al snel.

Het werd ook een matige wedstrijd van onze kant. Veel foutieve passes, te weinig beweging om vrij te lopen, te lang wachten met het nemen van beslissingen… onze minste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. Daar moet echter wel meteen bij gezegd worden dat de discipline, zoals eigenlijk elke week, weer prima was en dat de inzet bij balbezit van Scharn ook weer goed was. Waardoor we alsnog vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij waren.

De eerste helft was het eigen aanvalsspel erg stroperig. Er werden maar weinig kansen uitgespeeld en aan de andere kant waren er vaak kunst- en vliegwerk, hulp van de paal en een tweetal sterke reddingen van Chanon voor nodig om een tegentreffer te voorkomen. Uiteindelijk wisten onze jongens toch op voorsprong te komen. Joep gaf een prima diepe pass op Kyano die de bal controleerde en kaatste op River. Die bedacht zich niet en liet een vlammend schot vanaf de linkerkant vertrekken, die fraai in de lange hoek in het doel belandde. Een prachtig doelpunt van River en 1-0 voor De Ster!

In de rust werd de jongens op het hart gedrukt om de tweede helft niet de voorsprong te gaan verdedigen. Gewoon zelf weer lekker aanvallend spelen en kansen proberen uit te spelen. En het moet gezegd: de tweede helft was een stuk beter dan de eerste. Er werd leuker en gedurfder gevoetbald en dat leidde ook tot de nodige kansen. Helaas waren de afronding of de eindpass in veel gevallen niet goed genoeg om nog te scoren. Zo speelde Noud bijvoorbeeld een mooie pass diep naar Devin, die de bal controleerde en een steekpass gaf op Sjoerd. Die kapte zich vervolgens langs een tegenstander maar zag zijn schot tegen de binnenkant van de paal belanden.

Gescoord werd er nog maar 1 keer. Dat doelpunt kwam tot stand na een mooie aanval. Noud veroverde een bal en speelde Sjoerd aan de rechterkant aan. Die kapte terug en speelde Niels aan, die op zijn beurt Kyano zag vrijstaan. Kyano krulde de bal in 1 keer fraai over de sterke Scharn-doelman in het netje voor de 2-0!

Geen doelpunten meer, maar wel een De Ster dat geen kans weggaf en vrijwel continu balbezit had. De moeizame overwinning werd door de jongens met een mager gejuich gevierd. Waarna Kyano die zowel aanvallend, als qua fel meeverdedigen uitblonk, werd uitgeroepen tot man of the match.

Na deze overwinningen voeren onze jongens nog steeds de ranglijst aan. Met voor ons nog maar 1 wedstrijd op het programma, kan de titel bijna niet meer misgelopen worden. Al moet die laatste wedstrijd wel nog worden afgewerkt tegen naaste belager Krijtland (Margraten-Gulpen) dat nog 3 wedstrijden moet spelen en 9 punten achterstand heeft.

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.