Wedstrijdverslagen

Op de zaterdag voor Pasen stond er geen competitievoetbal op het programma voor ons team. Toch werd er gevoetbald. In Maastricht tegen Leonidas JO11-1. Op de parkeerplaats werd besloten om, vanwege de Amstel Gold Race voor amateurs, via België te rijden. Het werd een heel ritje waarbij we dachten dat onze navigatie niet kon kloppen. Nog maar 200 meter en dan is de bestemming bereikt? We zitten toch nog steeds in België??? Achteraf bleek het toch te kloppen: op de parkeerplaats van Leonidas stond het grensbordje.

We moesten het doen zonder Chanon, Sjoerd en Noud. Chanon werd vervangen door Milan, die al vaker dit seizoen heeft gekeept in ons team. Het gemis van Sjoerd en Noud gingen we wel merken, want dat zijn juist twee jongens die normaal voor wat beter voetballend vermogen zorgen. Gelukkig kon ook Dyons broer Mika op het laatste moment nog uithelpen, waardoor we met 2 wisselspelers konden starten. Vanwege het extreem warme weer was die hulp bijzonder welkom.

Leonidas speelt een klasse lager maar voert daar wel met grote overmacht de ranglijst aan. Tijdens de warming up keken onze jongens eens naar de overkant en werd er wat lacherig geconstateerd dat er bij de tegenstander wel erg veel kleine mannetjes rondliepen. Klasse lager, kleine mannetjes, dat wordt een makkie was de gedachte bij velen…

De praktijk bleek anders want toen na 15 minuten de eerste time out was aangebroken, keken onze jongens tegen een 4-0 achterstand aan. Onderschatting, te weinig energie erin steken, cadeaus weggeven en een tegenstander die gewoon echt heel goed voetbalt…. Dan wordt het lastig. Tijdens de time out probeerden de trainers even een nieuwe start te maken. Met frisse moed ertegenaan.

Het tweede deel van de eerste helft ging al een stuk beter. Voetballend was het op het hobbelige grasveld nog steeds heel moeizaam van onze kant, maar in ieder geval werd er weer 100% energie in gestoken en initiatief genomen. Dat resulteerde in twee fraaie treffers. Eerst was het Lucas die iets over de middenlijn een afgeslagen hoekschop vol op de pantoffel nam en keihard in de lange hoek deponeerde. Echt een wereldgoal!
En kort daarna was het Dyon die met een fraai geplaatst afstandschot de 4-2 op de borden zette. Met die stand was de rust aangebroken.

Ook na de rust kwamen onze jongens prima uit de startblokken. River gaf een fraaie assist over de verdediging richting Devin, die met een dropkick afrondde: 4-3. Dat leek de ommekeer, ware het niet dat Leonidas vlak daarna uitliep naar 5-3 na een van de weinige geslaagde aanvallen na de rust. En het leek zelfs nog erger te worden toen even later een Leonidas speler keeper Milan omspeelde en door hem ten val werd gebracht. Milan had echter een fantastische redding in huis op de penalty en behoedde ons zo voor een grotere achterstand.

De rest van de wedstrijd was het enkel De Ster-aanvallen richting Leonidas-goal. Het was Kyano die de 5-4 scoorde door de bal in twee instanties langs de keeper in het doel te werken. Zou het dan toch nog?

De tijd begon inmiddels flink te dringen en het regende kansen. De bal leek er echter niet in te willen. Bij Leonidas was het alle hens aan dek. Een Ster-aanval werd op het laatste moment gestuit waarop de bal vlak bij de achterlijn hard werd uitgeschoten. De scheidsrechter besloot de laatste uitbal nog te laten nemen. Dyon legde de bal klaar, dribbelde in, werd meteen aangevallen, omspeelde zijn tegenstander, en krulde de bal daarna richting doel…

Daar stonden, met uitzondering van keeper Milan, alle Leonidas en De Ster-spelers. De bal kwam in de kluts terecht, waar Niels het snelst reageerde en hard met links de gelijkmaker binnenschoot.

Uiteindelijk dus toch nog een gelijkspel over de streep getrokken. En op zich was dat ook loon naar werken voor onze jongens. Op het eerste kwart na waren we toch de bovenliggende partij geweest tegen een ontzettend goed spelende jonge tegenstander. Een leuke pot voor beide ploegen dus!

Dyon was vandaag aanvoerder geweest en hij werd ook nog eens uitgeroepen tot man of the match!

Nu twee weken geen voetbal en daarna de laatste drie competitierondes. Geniet van de vrije weekenden, jongens!

De trainers

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.