Wedstrijdverslagen

Na 6 gespeelde wedstrijden voerde onze JO11-1 de ranglijst in haar klasse aan met 5 overwinningen en 1 nederlaag. Tegenstander Eijsden JO11-1 bezette de tweede plaats met 4 overwinningen en 1 nederlaag. In januari hadden beide teams nog tegen elkaar geoefend en toen bogen onze jongens in de laatste minuten een 2-1 achterstand om in een 2-3 overwinning. Dat beloofde dus weer een spannende wedstrijd te worden afgelopen zaterdag.

Er waren 11 fitte jongens aanwezig dus er kon in volle oorlogssterkte worden aangetreden. Het doel werd verdedigd door de al weken in topvorm verkerende Chanon “zwarte panter”  Smeets. In de achterhoede kreeg hij steun van Dyon “De Ligt” Ortmans, die elke week harde duelkracht combineert met fluwelen passes. Ook Lucas “Beckerbauer” Eussen was achterin weer van de partij. Opgesteld in de defensie, maar elke week (net als Kaiser Franz Beckenbauer) meer op het middenveld en voorin te signaleren. Geen enkel probleem want ook Joep “Pepe” Schulpen was weer van de partij. Met het killer-instinct van een Zuid Amerikaanse huurmoordenaar schakelt Joep elke week vakkundig de spits van de tegenpartij uit.

Op het middenveld zette Noud “Frenkie” Hellebrand weer de lijnen uit, zoals Frenkie de Jong dat wekelijks bij Ajax doet: goed vrijlopen, prima passes, lekkere dribbels.. Noud kan het allemaal. De linkerflank werd bezet door de speler met het gouden linkerbeen River “Het kanon” Habets. Gezegend met goede genen heeft hij de techniek (100x de bal hooghouden is een eitje) van zijn ooms en het loopvermogen van zijn vader. Op de rechterkant speelde Bart “Toni Kroos” Wessels: altijd hard werkend, duels winnend, rustig aan de bal en een enorme pegel in zijn rechtervoet. En tot slot speelde ook Niels “Mbappé” Schulpen weer op alle middenveldposities, met supersnelle dribbels, enorm veel meters, goede voorzetten en geregeld een doelpuntje.

In de voorhoede moest het gevaar onder andere komen van Sjoerd “Salah” Beckers, de jongen die het “pielen met de bal op de vierkante meter” tot een kunst heeft verheven: altijd balvast, technisch vaardig en goed inzicht. Ook Kyano “Kane” Frijters werd weer in de voorhoede opgesteld met zijn aangeboren neusje voor de goal. En de voorhoede werd gecompleteerd door onze stormram Devin “Diego Costa” Griens, de jongen die met zijn verbeten blik in de ogen al tegenstanders doet trillen op hun benen.

Het was al vroeg in de wedstrijd duidelijk dat er weinig gescoord ging worden door beide ploegen. Eijsden hield het achterin goed gesloten met drie spelers die daar consequent bleven staan en slechts 1 speler in de voorhoede. En aan de andere kant speelden onze jongens weliswaar een gevaarlijk spelletje met in de praktijk slechts 1 verdediger en 6 spelers die continu aanvallend meededen, maar desondanks werd er nauwelijks een kans weggeven. Op de eerste 5 minuten na, waarin Eijsden twee kansen kreeg, waren captain Dyon en Joep waren namelijk vrijwel niet te passeren, waardoor Chanon een relatief rustig dagje had.

Ook aan onze kant waren kansen echter spaarzaam. Desondanks scoorden we wel de openingstreffer. Kyano handelde snel en gaf een prima assist op Niels die koeltjes de 1-0 langs de keeper schoot. Even later had Kyano opnieuw een goede steekpass in huis, ditmaal op River die zijn poging echter gered zag worden door de ijzersterke Eijsden-keeper.

Halverwege de eerste helft kwam Eijsden op gelijke hoogte. Hun uitblinkster had een fraaie solo in huis langs drie spelers en schoot daarna hard en laag langs Chanon: 1-1.

Met die stand werd de rust bereikt. Tijd voor ranja en even wat woordjes van de trainers. En daarna weer snel door met de tweede helft.

In de tweede helft ging het opnieuw gelijk op. De Ster was iets sterker en kreeg ook af en toe een kans. Aan de andere kant verdedigde Eijsden prima, maar aanvallend wisten ze nauwelijks gevaar te stichten. Omdat beide ploegen beseften dat de koppositie op het spel stond werden de duels steeds verbetener. Scheidsrechter Cisco floot prima en liet aan beide kanten veel toe. Af en toe moest er eens een speler opgelapt worden met de waterzak, maar dat hoort er allemaal bij. En ach.. het hoeft ook niet allemaal zo braaf en lief voor elkaar. Na afloop mag je best aan een geschaafde knie, een pijnlijke teen, een blauwe plek op een bovenbeen en een vuurrood hoofd zien dat je kind gevoetbald heeft.

Het was River die onze jongens weer op voorsprong zette nadat de scheidsrechter prima voordeel had gegeven bij een overtreding op Noud. River haalde van ver de trekker over en de bal belandde van 20 meter met een fraaie boog over de keeper in de lange hoek. Tien minuten voor tijd stond het alsnog gelijk. En dat is best wonderlijk aangezien Eijsden in de tweede helft geen enkele keer op doel schoot. Onze jongens deden dat wel, waarvan 1x helaas in het verkeerde doel: 2-2.

In de slotfase zette Niels nog een keer aan voor een dribbel vanaf links. Hij snelde langs twee tegenstanders en werd toen gehaakt. Scheidsrechter Cisco wees naar de stip. Een beetje twijfelachtig, vonden de trainers van beide kanten. Het was wel een overtreding maar een vrije trap was ook wel voldoende geweest. Cisco loste dat handig op door de penalty niet op de gebruikelijke 9 meter, maar op ongeveer 15 meter te leggen. Daardoor was het voor specialist Dyon wat te lastig geworden. Hij krulde de bal over de lat.

De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijk spel en daarmee kregen beide ploegen wat ze verdienden. De strijd om de titel blijft dus tot het einde van het seizoen spannend. En eigenlijk is dat ook het mooiste. Absolute uitblinker vandaag was Noud, die een topwedstrijd speelde!

Weer genoten van jullie inzet en verbetenheid jongens. Nu alleen nog weg met dat gezeur na de wedstrijd over de hardheid van de tegenstander. Jullie kunnen er zelf immers ook wat van. Wie kan uitdelen, moet ook kunnen incasseren.

De trainers

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.