Op zaterdag moesten de jongens van de JO11-1 aantreden tegen Neerbeek JO11-1. Een tegenstander waartegen we al, sinds de Mini F, elk seizoen twee keer spelen. Altijd spannende wedstrijden waarbij we meestal net aan het kortste eind trekken. Ook dit seizoen was de onderlinge wedstrijd in de najaarscompetitie in 3-2 voor Neerbeek geëindigd. Hoog tijd om eens een keer te winnen vandaag. Met Lucas als captain gingen onze jongens ervoor.

jo11 1 6419a

De start van de wedstrijd was niet geweldig. Neerbeek drong aan en uit een voorzet vanaf rechts mocht hun spits vrij inkoppen van dichtbij: 1-0. Het bleef een tijdje rommelig, maar na een minuut of 10 herstelden onze jongens zich. De strijdlust en felheid nam toe en er kwamen ook kansen. Sjoerd kwam op rechts door, speelde Devin in het centrum aan, die de bal doortikte naar Niels. Die haalde met zijn chocoladen-linker verwoestend hard uit, maar de bal stuiterde via de onderkant van de lat net niet over de lijn. Toch kwam er nog de gelijkmaker voor de eerste time out. De hoekschop was van Niels en het was uitblinker Devin die de bal binnenschoof: 1-1.

In het tweede kwartier voor de rust golfde het spel leuk op en neer. De rechteraanvaller van Neerbeek kwam geregeld goed door en zijn voorzetten waren steeds gevaarlijk. Uit een van die voorzetten schoot een Neerbeek-speler hard tegen de lat. Aan de andere kant waren het onze jongens die beter mikten. Noud pikte een weggetrapte bal op, dribbelde nog een paar meter en plaatste de bal toen met een fraaie boog van ver in de linker kruising: 1-2!

Vlak voor de rust leek de score nog verder uitgebreid te worden. River schoot hard en de keeper kon met moeite keren. Daarop kwam de bal voor de voeten van Sjoerd die precies weer tegen de liggende keeper schoot. De bal kwam opnieuw bij Sjoerd en weer vond hij de keeper op zijn weg. De keeper wilde de wegspringende bal pakken maar River was er als de kippen bij om de bal over de lijn te prikken. Daarbij had hij ook de hand van de keeper geraakt en dus werd de treffer afgekeurd. 1-2 voor De Ster dus bij de rust.

Na de pauze een verbeten aanvallend De Ster. Dat leidde tot enkele hoekschoppen. Zo nam Niels een hoekschop met een dribbel langs een tegenstander, legde hij terug op broer Joep die met links hard naast mikte. Ook de andere hoekschoppen konden helaas niet tot doelpunt gepromoveerd worden. Sterker nog: na een hoekschop voor onze jongens, lag de bal 5 seconden later, na een snelle uitval, bij ons in het doel: 2-2.

Lang werd er echter niet getreurd om die achterstand want welgeteld 1 minuut later worstelde Devin zich langs een tegenstander en schoot hij kiezelhard, via onderkant lat, de 2-3 binnen. Het hek was nu van de dam, want weer 2 minuten later kwam Devin op rechts door, legde de bal terug op de inlopende Noud, die de bal fraai in de lange hoek plaatste voor de 2-4.

Vervolgens was het tijd geworden voor de time out halverwege de 2e helft. De jongens waren vastbesloten om de punten mee naar Stein te nemen. De aanvalsdrang bleef immers aanhouden. Opnieuw een hoekschop en Joep wilde mee naar voren rennen. Trainers riepen dat hij achterin moest blijven, maar Bart zei: ga jij maar Joep, ik blijf wel achter. En warempel de hoekschop van Niels belandde op het hoofd van Joep. Diens kopbal werd op de lijn gekeerd door een verdediger. Daarom kwam de bal voor de voeten van Devin, wiens schot door de keeper werd gered, waarna Devin met zijn rug naar het doel de bal terugkreeg en met een bekeken hakbal alsnog de 2-5 scoorde. Een hattrick voor Devin!!!!

De wedstrijd leek nu gelopen. Maar complimenten voor Neerbeek dat er in bleef geloven. Daarbij werden ze wel nog wat geholpen doordat onze drie sterkhouders aan de beurt waren voor de laatste wisselbeurt: Devin had de hele wedstrijd voorin uitgeblonken, Bart was onze beste middenvelder en deed werkelijk alles goed vandaag, en Joep was achterin de rots in de branding die heel wat keren redding bracht. Ook Noud en Niels speelden een sterke pot, maar Devin, Bart, en Joep mogen vandaag toch extra benoemd worden. En in het geval van Bart is dat extra knap omdat hij de avond voor de wedstrijd nog op de ranja-party in de Mondial was geweest tot 1.00u.

Zonder onze uitblinkers scoorde Neerbeek nog de 3-5 en boften we dat een vrije trap van ver op de lat belandde. Het bleef uiteindelijk bij 3-5. En daarmee blijven onze jongens de ranglijst aanvoeren met 5 overwinningen en 1 nederlaag. Volgende week de topper tegen nummer 2, Eijsden. Opnieuw een ongetwijfeld spannende wedstrijd.

De trainers