Wedstrijdverslagen

Geen competitiewedstrijd dit weekend voor onze jongens. Dus maar een oefenwedstrijdje spelen. In DVO JO11-1 werd een leuke tegenstander gevonden. In de najaarsreeks hadden beide teams immers een ultra-spannend duel gespeeld in Stein, dat door DVO nipt met 3-4 was gewonnen. Dit keer werd er in Sittard afgetrapt.
We moesten het doen zonder Kyano, maar verder was iedereen beschikbaar. Het weer was perfect, het kunstgras lag er goed bij en beide teams hadden er zichtbaar zin in. Want terwijl de trainers van beide teams gezellig stonden bij te praten werkten de spelers allemaal netjes een zelf georganiseerde warming up af. Goed eigen initiatief, jongens!

Om een onduidelijke reden is DVO voor de meeste jongens, na Haslou, al jarenlang de tegenstander die de meeste innerlijke motivatie opwekt. Ook vandaag droop dat er weer van af. DVO is normaliter voetballend iets beter, maar dat verschil kan makkelijk gecompenseerd worden door met veel energie en teamgeest te ballen. En dat deden onze jongens echt top vandaag.

De start was perfect want al na 3 minuten lag de bal in het netje. Bart, die vandaag onze captain was, nam een uitbal en zag Dyon 20 meter verderop vrij staan. Barts pass was heerlijk strak, de aanname van Dyon prima, en diens schot zeilde prachtige over de DVO-keeper in het doel: 0-1.

De hele eerste helft bleven onze jongens lichtjes de sterkere ploeg. Dit leidde een aantal keren tot (halve) kansen voor met name Sjoerd, maar die kwam voor rust steeds net een beetje kracht of rust te kort om doeltreffend af te ronden. Een verwijt is dat geenszins, want Sjoerd werkte zich een slag in de rondte als spits, was steeds aanspeelbaar, schermde het balletje goed af en vond steeds vrijstaande medespelers.

Ondanks het veldoverwicht moesten onze jongens toch twee tegentreffers incasseren. Na 10 minuten scoorde DVO de 1-1 en na 25 minuten ook de 2-1. Beide keren doordat mooie diepe passes afgerond werden door de rappe aanvallers. Buiten die twee treffers kwam DVO nog eenmaal voor keeper Chanon, maar die smeet zich katachtig voor de bal en wist zo een tegentreffer te voorkomen. Verder had Chanon het rustig gehad de eerste helft want werkelijk de hele ploeg was dermate fel dat elk DVO-balbezit vroegtijdig werd overgenomen. Desalniettemin gingen we met een 2-1 achterstand de rust in.

Na de pauze begon een dertig minuten durende voetbalshow: goed voetbal, prima samenspel, foutloos verdedigen, alle duels winnen, voor elkaar vechten… en goal! Trainers Barry en Rob hoefden vrijwel niets anders te doen dan complimenten uitdelen, want het was smullen.

Een paar minuten na rust scoorde Noud de gelijkmaker. Hij kwam goed voor zijn man bij een uittrap van de keeper, liep nog een meter door, keek even om te zien of hij de bal moest stiften, maar zag toen dat een schuiver langs de keeper voldoende was: 2-2.

Kort daarna een vrije trap voor De Ster op 16 meter van het doel. Een klusje voor specialist Dyon. Niels en Sjoerd gingen handig voor de keeper staan. Die liet dat toe en had daardoor geen zicht op de geplaatste lage bal van Dyon: 2-3.

En een paar minuten later bijna opnieuw een treffer. Een lage hoekschop van Bart werd door een attente Joep ingeschoten maar ging helaas net over het doel. Maar niet getreurd want niet lang daarna mocht er opnieuw een hoekschop genomen worden. Dit keer ontfermde River zich over de bal. Zijn voorzet was goed, werd door de keeper weggebokst, en kwam voor de voeten van Noud, die zijn schot geblokt zag worden. Daarop kwam de bal bij Devin die kapte en draaide en vervolgens teruglegde op Sjoerd die hoog en hard de 2-4 binnenschoot.

We zaten nog steeds in het eerste kwartier na rust en het was captain Bart die een bal onderschepte en een pass verstuurde naar River. Die zag Sjoerd vrijlopen en gaf een mooie pass. Sjoerd zag zijn eerste inzet gestopt worden door de keeper maar wist de bal in tweede instantie bijzonder fraai met zijn chocoladen-linker over de keeper in het doel te krullen voor de 2-5!

Daarmee was de koek nog niet helemaal op. Want het was de top spelende Lucas die als verdediger goed voor zijn tegenstander kwam, naar binnen trok en van 15 meter hard op doel knalde. Lucas’ schot vloog in 1 rechte lijn in de kruising. Het mooiste doelpunt van de middag!

In het vervolg van de wedstrijd kwamen er nog een aantal kansjes. River en Niels namen beiden een keer een hoekschop met een dribbel, passeerden een tegenstander maar zagen beiden hun schot over het doel zeilen. Aan de andere kant helemaal niets meer te doen voor Chanon. Joep, Lucas, Dyon en Noud bleken onpasseerbaar, en Niels, Devin en Bart waren dermate fel dat de tegenstander vaak al op eigen helft werd afgestopt.

Eindstand 2-6. Een heerlijke pot van De Ster-kant. En een dik compliment voor iedere speler! Het was smullen.

Na afloop in het kleedlokaal werd Sjoerd nog uitgeroepen tot man of the match, waarop Joep en Dyon, als beloning, de waterzak over Sjoerds hoofd leeggooiden.

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.