Zaterdag 23 maart stond voor de JO12-1 de uitwedstrijd tegen onze buren uit Elsloo op het programma. Met het volledige team “reisden” we af naar het verre Elsloo.
Volledig, echter op één man na ... Tim Peerlings, leider en knuffelbeer van ongeveer heel Stein, moest noodgewongen thuis blijven i.v.m. een knie-operatie een dag eerder.

jo12 1 image1

Tim vroeg de trainers die morgen om de jongens in het kleedlokaal succes te wensen en om wat punten terug mee naar Stein te nemen.

In de wedstrijdbespreking werd dit natuurlijk ter sprake gebracht en het bleek de jongens op extra scherp te hebben gezet. In een sterk eerste kwartier werden de bedoelingen van De Ster al snel duidelijk. ‘Vandaag gaan we niet verliezen’. De beste kansen waren dan ook voor onze boys, echter het was Haslou dat bij ongeveer de eerste de beste kans op een 1-0 voorsprong kwam.
Het bezorgde onze jongens echter geen dip ... integendeel ... de mouwen werden nog eens extra opgestroopt. Al snel stond het weer 1-1. Een stand die lang op het bord zou blijven staan ...

jo12 1 image2

Het voetbal werd er in de loop van de wedstrijd niet beter op (van beide kanten). Maar van beide teams was het wel De Ster die het meest overtuigde. Wat resulteerde in een sterk (letterlijk en figuurlijk) slot met een verdiend doelpunt. 1-2 !!!

Niet de mooiste winstpartij misschien, maar omdat de JO12-1 vaak in wedstrijden te weinig krijgt toch, een mooie overwinning. Zeker op basis van inzet en onverzettelijkheid. In het kleedlokaal werd Tim middels een gezamenlijk videobericht op de hoogte gesteld dat de 3 punten (waarvoor hij had gevraagd) mee naar Stein kwamen. Jongens top gedaan !!!

De trainers

jo12 1 image3