Om 11.00u stipt trapten de teams van De Ster JO11-1 en Walram JO11-1 zaterdag af voor hun wedstrijd. Onze jongens hadden nog de euforie van de overwinning op Haslou in de benen, maar ze werden al snel ruw wakker geschud door de tegenstander. Walram presenteerde zich in de aanvangsfase als een technisch vaardig en lekker fel spelende tegenstander. Via een fraaie aanval namen ze na een minuut of 8 ook de leiding: 0-1.

De reactie van De Ster kwam er echter al binnen de minuut. Sjoerd veroverde door goed druk zetten een bal, kapte zich vrij en gaf een sublieme steekbal op Kyano, die daardoor vrij voor de keeper opdook. Inmiddels zijn deze kansen weer aan onze topscorer besteed want “de Frijter” punterde de bal langs de keeper in het doel: 1-1.

Kort daarna leek De Ster op voorsprong te komen toen River aan de linkerkant werd aangespeeld door Kyano. River kapte de bal fraai achter zijn standbeen langs 1 tegenstander, omspeelde een tweede maar zag zijn schot net naast het doel vliegen. In deze fase waren onze jongens duidelijk de bovenliggende ploeg. Aanvalsgolf na aanvalsgolf richting het Walram-doel. Vooralsnog wist de doelman al onze inzetten echter te keren. Totdat we aan de linkerkant een hoekschop kregen. Walram lette niet goed op en dus zag Niels kans om Lucas vrij aan te spelen. Die nam de bal nog 1 keer aan en mikte vervolgens met een hard, laag diagonaal schot in de lange hoek: 2-1!

Ons spel werd beter en beter. Niels kwam fraai door aan de rechterkant en gaf een voorzet op Dyon die met een knappe volley net te hoog mikte. Diezelfde Dyon kwam vervolgens op links door, na een prima pass van Devin, maar Dyons voorzet kwam net iets achter de vrijstaande Sjoerd, waardoor diens inzet met links net iets te weinig kracht had.
Ook Bart veroverde een bal, passeerde een tegenstander en gaf een voorzet op Dyon, die een mooie krul in gedachten had maar de bal niet krachtig genoeg inschoot.

In verdedigend opzicht vielen vandaag vooral Joep en Noud op. De hele eerste helft gaven ze nauwelijks een kans weg en wisten ze al hun 1 tegen 1 duels te winnen. Ook Devin was verdedigend een aantal keren belangrijk door goed mee terug te verdedigen en aanvallen van de tegenstander te onderbreken.
Toch kwam Walram nog twee keer door via snelle lange ballen, maar in beide gevallen kwam keeper Chanon attent uit zijn doel om de passes te onderscheppen.

Vlak voor rust de mooiste Ster-aanval. Een dubbele 1-2 tussen Noud, Sjoerd en Dyon leidde tot een voorzet van Dyon, die door Niels met zijn chocoladen linker op de volley werd genomen. De bal vloog helaas net voorlangs.

Het stevende dan ook af op een 2-1 ruststand. Totdat Dyon vlak voor de rust een uitbal snel passte op Sjoerd, die zich vrij draaide en Devin aanspeelde. Devin nam de bal mee in de loop en mikte hem fraai in de lange hoek voor de 3-1. En daarmee was de rust bereikt.

Na de pauze kwam Walram als herboren uit de startblokken. Onze defensie kwam zwaar onder druk te staan en al snel wisten de gasten de achterstand te verkleinen naar 2-3. Even leek het te wankelen achterin, maar onze kanjer in het doel, Chanon, was het restant van de wedstrijd niet meer te passeren. Tot twee keer toe redde hij in een 1 tegen 1 situatie waardoor de voorsprong behouden bleef.

Aan de andere kant bleken onze jongens vervolgens dodelijk effectief. Want de eerste de beste tegenaanval leidde direct tot een doelpunt. Niels soleerde aan de rechterkant, en passte de bal naar Sjoerd in de rechterhoek. Die leek zich vast te lopen, maar door goed druk zetten van Kyano werd de bal heroverd. Kyano zag River aan de linkerkant aan komen hollen en passte hem de bal toe. River dacht niet na en nam de bal met zijn chocoladen-rechter keihard ineens en de bal vroog hard tegen de touwen: 4-2.

Kort daarna volgde de definitieve genadeklap. Niels passeerde opnieuw twee tegenstanders op de rechterflank, legde de bal vanaf de achterlijn terug op de prima vrijlopende Sjoerd. Die speelde Kyano aan met zijn rug naar het doel en een tegenstander in de rug. Een ideale positie voor diens specialiteit: kort wegdraaien en hard en hoog binnenschieten: 5-2!

In deze fase leek ineens alles te lukken. Met name Bart speelde keer op keer zijn tegenstanders uit met mooie bewegingen.

In het laatste kwartier leek de koek op voor onze jongens. Het spelniveau viel ver terug en Walram bleef continu dreigend. Gelukkig waren het onze drie uitblinkers vandaag die al het gevaar (soms met enig geluk) wisten af te wenden: Noud zat, à la Frenkie de Jong, overal telkens goed tussen dankzij zijn geweldige inzicht en wist altijd de goede voetballende oplossing te vinden van achteruit. Joep gooide er als Jaap Stam in zijn beste dagen telkens stevig de beuk in en redde daarmee geregeld een hachelijke situatie. En Chanon was vandaag in het doel zo goed dat hij complimenten kreeg van trainers en spelers van Walram voor zijn geweldige optreden. Sommige spelers van Walram zeiden zelfs tegen elkaar: die moet wel bij een profclub hebben gezet. Zeker weten!

En zo eindigde de wedstrijd in een 5-2 overwinning voor onze jongens. De overwinning was terecht, maar de uitslag wel geflatteerd. Zo groot was het verschil tussen beide ploegen niet.

Door puntverlies van Eijsden en Jekerdal namen onze jongens vandaag ook nog de koppositie over in deze 1e klasse. Maar zeker niet te snel juichen, want net als voor de winterstop, zitten we ook nu weer in een klasse waar iedereen van iedereen kan winnen.