Na een week rust in de carnavalsvakantie, werkten de jongens van de JO11-1 vorig weekend een onderling toernooitje af met alle JO11- en JO13-teams. Deze week werd er weer gewoon tweemaal getraind en kon het vizier gericht worden op de derby tegen Haslou. Een team waartegen dit seizoen al twee keer was gespeeld. In september eindigde de onderlinge bekerwedstrijd in Stein in een 2-8 nederlaag voor De Ster. Maar in november werd er revanche genomen via een 1-4 competitie-overwinning voor onze jongens.

jo11 foto1

En dit weekend dus een nieuwe krachtmeting, omdat beide teams weer in dezelfde competitie zijn ingedeeld. Haslou had dit voorjaar pas eenmaal gespeeld maar had daarin wel Jekerdal met 6-1 verslagen. Een tegenstander die voor onze jongens juist een maatje te groot was. We konden onze borst dus nat maken in Elsloo. Temeer omdat we het moesten doen zonder Dyon, die normaliter een zekerheidje is in de verdediging en de opbouw.

Omdat Haslou consequent met 3 aanvallers diep voorin speelt, speelden we voor de verandering met 3 verdedigers. Noud, Joep, Lucas en Bart namen deze posities afwisselend voor hun rekening, met daarachter Chanon in het doel. Voorin moest het gevaar komen van onze drie aanvallers. Devin, Kyano, River en Sjoerd namen die posities afwisselend voor hun rekening. En tussen de aanvallers en verdedigers in mocht onze man in vorm, Niels, de longen uit zijn lijf lopen. Iets wat hij maar al te graag doet.

Wedstrijden in Elsloo zijn voor pupillenteams altijd redelijk vervelend vanwege het supersnelle kunstgras. De bal remt totaal niet af, waardoor het doorgaans uitballen regent. En dan stond er zaterdag ook nog een behoorlijk harde wind, die het extra lastig maakte om de bal in het spel te houden. En als dan ook nog beide teams superfel spelen, zijn er alle ingrediënten voor een wedstrijd met een hoog hots-knots-op-goed-geluk-gehalte. En dat bleek in de praktijk eerlijk gezegd ook.

De eerste helft was het Haslou dat probeerde met verzorgd combinatiespel tot aanvallen te komen. Dat bleek echter een lastige opgave tegen een De Ster-team dat koste wat kost wilde winnen en een wind die onze jongens stevig in de rug blies. Onze jongens onderbraken de Haslou-aanvallen dan ook vaak al in een vroegtijdig stadium. Er werd eigenlijk geen kans weggegeven.

Aan de andere kant kwamen er voor onze jongens wel kansen. Sjoerd en Niels kwamen een paar keer goed door maar hun voorzetten werden telkens op het laatste moment weggewerkt. Ook de keeper van Haslou greep een paar keer goed in. Zo redde hij in tien seconden twee keer met katachtige duiken op inzetten van Sjoerd en Kyano. En tot slot hadden we pech dat de lat in de weg stond, toen Niels een hoekschop indribbelde, een tegenstander uitspeelde en de bal richting kruising krulde.

Toch kwam er de voorsprong voor onze jongens, na ongeveer 20 minuten spelen. Kyano zette goed druk op de keeper, waarna deze de terugspeelbal tegen Kyano aanschoot. De bal stuiterde daardoor op de doellijn, waar de keeper de bal niet meer weggewerkt kreeg: 0-1.

Het leek mooi om met een voorsprong de rust in de gaan. Maar zover kwam het helaas niet. Een verre uittrap van de keeper kwam terecht aan de linker kant van Haslou waar een speler alle vrijheid had. Hij gaf de bal strak voor ons doel langs, waarna de bal ongelukkig in eigen doel werd gewerkt. 1-1 dus bij rust.

Na de pauze aanvankelijk weer een sterker De Ster. Devin en Kyano zetten met vereende krachten fel door, aan de rechterkant. Tot tweemaal toe werden hun inzetten door een verdediger en de keeper gepareerd. Maar in derde instantie, schoot Kyano de bal alsnog in de lange hoek binnen: 1-2.

Maar ook van deze voorsprong konden we niet lang genieten want Haslou werd sterker en er was even een paar keer kunst- en vliegwerk nodig achterin. Een mooie aanval van de thuisclub eindigde met een strak en onhoudbaar schot: 2-2.

Vervolgens kwam de laatste time out. Nog 15 minuten te spelen dus. Beide ploegen gaven alles en De Ster was nu weer de iets bovenliggende partij. Dat leidde nog tot een fraaie aanval via Devin en Sjoerd, die River de kans boden om van dichtbij te scoren. Zijn harde schot werd echter prima gekeerde door de Haslou keeper.

Nog 30 seconden te spelen. Een uitbal linksvoorin. De trainers riepen naar River dat hij de bal van daaruit moest voorzetten en dat zoveel mogelijk spelers richting Haslou doel moesten. River had goed geluisterd, dribbelde de bal in en knalde de bal voor het doel… waar hij gedragen door de wind, over de keeper in de lange hoek plofte. De vreugde bij de kinderen was groot. River werd door alle kids in de armen gesprongen. Want de scheidsrechter liet niet eens meer aftrappen. En zo eindigde de wedstrijd in een 2-3 overwinning.

Die overwinning werd met veel gejuich gevierd. Al moet dat ook weer niet overdreven worden… 2 minuten later ging het in het kleedlokaal alweer over de nieuwste Playstation-games, de formule 1, school en het eredivisie-programma van dit weekend.

Jongens, opnieuw een dik compliment voor de geweldige inzet en het vechten voor elkaar. Jullie zijn een echt TEAM!

De trainers

jo11 foto2