Onze jongens zijn de 2e seizoenshelft prima begonnen. Afgelopen zaterdag werd de derde competitiewedstrijd van 2019 afgewerkt en alle drie deze wedstrijden was het spel ijzersterk. Afgelopen week speelden we een competitiewedstrijd tegen Daalhof JO11-1 en afgelopen woensdag werd er geoefend tegen SNA JO11-1.

De Ster JO11-1 – Daalhof JO11-1   3-1 (1-0)

Het grootste pijnpunt blijft het omzetten van goede aanvallen en fraai uitgespeelde kansen in doelpunten. Afgelopen zaterdag bleef de wedstrijd als gevolg van die gemiste kansen nog lang spannend. En ach, eigenlijk is het ook wel leuk dat onze mannen tot de laatste seconde moeten blijven knokken voor een goed resultaat.

Het doel werd zaterdag verdedigd door Milan. Chanon had daardoor een weekendje vrij af en kon lekker met papa op de renfiets door Limburg crossen. Achterin kreeg Milan steeds steun van een verdedigingsduo, dat afwisselend bestond uit Joep, Dyon en Lucas. De drie middenveldposities werden afwisselend bekleed door Bart, Noud, Niels en River. En voorin moest het gevaar komen van Kyano, Devin en Sjoerd.

In de eerste helft speelden onze jongens ijzersterk. Aanvalsgolf na aanvalsgolf ging en richting het Daalhof-doel. Achterin hoefde keeper Milan nauwelijks in actie te komen dankzij attent verdedigen van Lucas, Dyon en Joep. Het veldspel in aanvallend opzicht was smullen. Al stokte de dadendrang telkens als het tijd was om op doel te schieten. Dan schoten de kracht of de richting telkens tekort om een doelpunt te scoren.

Uiteindelijk werd de ban toch gebroken na ongeveer 20 minuten spelen door goed doorzetten van Sjoerd, die een bal oppikte, een tegenstander passeerde en vervolgens prima breed op Devin die de trekker overhaalde voor de 1-0. Met die stand werd ook de rust bereikt.

Na de pauze was het zaak om het sterke spel van de 1e helft door te trekken. Dat lukte op zichzelf prima, maar ook Daalhof drong nu af en toe aan. Milan wist een eerste grote Daalhof kans nog te redden 1 tegen 1. Maar 7 minuten na de rust was het bij de tweede kans voor de gasten dan toch raak: 1-1.

De kopjes bij onze jongens gingen gelukkig niet omlaag. Sterker nog: binnen 2 minuten stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. Na een prima aanval werd een poging van Sjoerd tot corner verwerkt door de keeper. Niels nam de hoekschop attent en snel, en zag Dyon op 10 meter van de achterlijn vrijstaan. Dyon nam de pass aan, ontweek een tegenstander en plaatste de bal met gevoel richting verre hoek, waar een Daalhof-speler de bal ongelukkig in eigen doel tikte.

De laatste 15 minuten bleef het spannend omdat de Ster-jongens verzuimden de beslissende treffer te scoren. Kyano was inmiddels, samen met River en Joep naar de kant gehaald voor de laatste wisselbeurt. Hij baalde omdat hij deze wedstrijd niet zou scoren. Kyano had echter geluk dat Lucas zich even later flink pijn deed aan zijn knie. Joep was de logische vervanger maar die had zijn sokken en schoenen al uitgetrokken omdat er toch niet meer gewisseld zou worden. Dus mocht Kyano invallen. Bart verhuisde naar de achterhoede, Devin naar het middenveld en Kyano in de spits. En dat pakte goed uit. Want 3 minuten voor tijd veroverde Devin de bal op het middenveld, passte naar Noud, die op zijn beurt Sjoerd vrij zag staan. Sjoerd gaf meteen een heerlijke steekpass op Kyano die de verlossende 3-1 binnenschoof.

De vreugde na afloop was weer groot. Een overwinning geeft altijd een lekker gevoel en helemaal als die met goed voetbal tot stand komt. Trainer Ron riep Sjoerd en Niels dik verdiend gezamenlijk tot “man of the match” uit.

De Ster JO11-1 – SNA JO11-1  6-2 (2-1)

Op woensdag werd er een oefenwedstrijd gespeeld tegen mede-eersteklasser SNA uit Montfort. Dit team bezoekt ook jaarlijks trouw ons Hallenmasters-zaaltoernooi en nu konden de teams ook eens op het veld de degens kruisen.

Aan onze zijde een volledige opkomst. Maar liefst 12 aanwezige spelers dus. Milan verdedigde het doel weer en dus mocht mede-keeper Chanon in de spits aan het werk gaan. En ook dat gaat hem nog steeds erg goed af, zo bleek.

Ook deze wedstrijd droop het fanatisme weer van de hele ploeg af. Het voetbal was om te smullen en de absolute wil om elk duel te winnen was een genot om te zien. Ondanks geweldig keeperswerk van de SNA-goalie werd er voor rust tweemaal door onze jongens gescoord. Sjoerd bracht onze jongens op voorsprong via een geplaatst schot en Lucas verdubbelde de voorsprong na een fraaie actie langs tegenstanders en een diagonaal schot. Vlak voor de rust verkleinde SNA de achterstand via een prachtige volley. 2-1 dus bij rust.

In de tweede helft kwam SNA al snel op gelijke hoogte maar daarna was het gedaan met het verzet. Over de hele wedstrijd was de kansenverhouding 20-5, dus het was hoog tijd dat er eens een balletje invloog. Het was Kyano die met tweetreffers de score naar 4-2 tilde. Kyano was ook verantwoordelijk voor de allerlaatste goal van de wedstrijd, de 6-2. Maar tussendoor werd het mooiste doelpunt van de avond gescoord door de man die normaliter het doel verdedigt, maar die nu een mooie voorzet perfect tegendraads inkopte. Klasse Chanon!!!!

Met een 6-2 eindstand werd opnieuw een lekkere wedstrijd afgerond. Tot zijn eigen verbazing werd Bart uitgeroepen tot “man of the match”. Maar die verbazing is nergens voor nodig, Bart. Al je duels gewonnen, heerlijke aanvallende acties, lekker rustig aan de bal en altijd de goede voetballende oplossing. Helemaal top!

Nu op naar de carnaval. En met maar liefst twee school-prinsen in ons team (River op de Triviant en Bart op BS Kerensheide) moet dat een feest van jewelste worden. Alaaf!

De trainers

voetbalweek2019 banner