Na de goede competitie-start vorige week tegen WDZ (5-0 winst) moest onze JO11-1 dit keer afreizen naar Maastricht. Een uur voor aanvang werd er verzameld op de parkeerplaats, waarna 30 minuten later het complex van Jekerdal werd bereikt. Daar bleek de hele verre omtrek vol-geparkeerd te staan, waardoor uiteindelijk 5 minuten voor het begin van de wedstrijd eindelijk iedereen op het veld stond. Wat hebben we dan in Stein een luxe qua parkeergelegenheid en bereisbaarheid.

Voorafgaand aan de wedstrijd was, gezien de resultaten uit de najaarscompetitie, wel duidelijk dat Jekerdal de grote favoriet voor de titel is in deze klasse. De mouwen konden dus opgestroopt worden bij onze jongens.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Jekerdal. Onze jongens moesten er erg aan wennen van de tegenstander consequent met drie aanvallers diep bleef staan. Voordat we daar echter op ingesteld waren, lag de 1-0 voor Jekerdal al in het netje. Er werd even een omzetting gedaan in de opstelling om de tegenstander wat makkelijker te bestrijden. En dat had effect. Onze jongens kwamen steeds beter in de wedstrijd en kregen ook hier en daar wat kansen voor rust. Afstandschoten van Bart, River en Niels werden echter door de keeper verwerkt en ook bij mooie steekpasses van Noud en Niels op Sjoerd en Kyano, greep de keeper steeds prima in.

Aan de andere kant zorgde goed verdedigen van Joep, Lucas, en Dyon ervoor dat Jekerdal nog maar weinig kansen kreeg. Die ploeg bleef wel makkelijker voetballen dan de onzen, maar toch wisten de Ster-jongens met een geweldige inzet de Maastrichtse aanvallen af te breken.

Na de rust aanvankelijk eenzelfde spelbeeld. Harde, maar faire duels aan beide kanten, kansen voor beide ploegen maar vooralsnog geen doelpunten. Dat veranderde echter na 10 minuten in de 2e helft, toen Jekerdal in korte tijd 2x het net wist te vinden met fraaie doelpunten. Geen probleem. Die goals waren gewoon prima uitgespeeld en afgerond. Niks aan te doen.

Met een 3-0 achterstand gingen we de laatste time out in. De trainers benadrukten dat ze tot de allerlaatste seconde een strijdend team wilden zien, dat tot de laatste snik knokte en probeerde te voetballen. En dat deden onze jongens voortreffelijk. Het laatste kwartier was het namelijk eenrichtingverkeer richting het doel van Jekerdal. De tot dat moment sterk keepende Chanon had het rustig dat laatste kwartier. Lucas had een paar machtige rushes van achter naar voor en weer terug. Joep won al zijn duels en probeerde het zelfde een keer van afstand met een schot. Dyon was niet te passeren en voorzag zijn medespelers van achteruit steeds van prima passes. Bart had een geweldige actie in huis waarbij hij de bal langs een tegenstander ‘sleepte’  om vervolgens verwoestend uit te halen. Helaas tikte de keeper ook die bal uit de hoek.

Noud was bijna altijd aanspeelbaar, passeerde makkelijk en voorzag zijn ploeggenoten van kansen. River testte de keeper nog een keer met een hard schot. Niels veroverde enorm veel ballen, slalomde langs tegenstanders en kwam uiteindelijk enkele keren net wat kracht te kort om doeltreffend af te ronden. Kyano kreeg, dankzij goed vrijlopen nog twee kansjes, maar kon het net helaas niet vinden. Sjoerd kapte zich een paar keer goed vrij en wist steeds vrijstaande medespelers te bereiken.

En de absolute man of the match aan onze kant hebben we dan nog niet eens genoemd. Devin was echt geweldig. Met zijn doorzettingsvermogen, duelkracht en felheid was hij de hele wedstrijd een voorbeeld voor zijn ploeggenoten. Als je zonder een overtreding te maken tot drie keer toe een tegenstander aan het huilen krijgt, doe je iets goed. Soms hingen er letterlijk twee tegenstanders aan zijn shirt, maar Devin wist zich gewoon los te rukken, stoomde door, passeerde nog een derde Jekerdal-spelers en gaf een goeie voorzet. Grote klasse Devin!

Helaas leverde al die dadendrang in het laatste kwartier geen eretreffer op. Wat dat betreft een dikke pluim voor de keeper van Jekerdal, die een groot aandeel had in de 3-0 overwinning van zijn team. Een overwinning die overigens volkomen terecht was. Al met al voetbalden de jongens uit Maastricht net wat makkelijker, handelden ze net wat sneller en sprongen ze effectiever met de kansen om.

Maar voor ons als trainers gaf het een heerlijk gevoel dat werkelijk alle Steinse jongens tot de allerlaatste seconde bleven vechten en leuk bleven voetballen. Daar kun je alleen maar heel trots op zijn. Klasse gedaan mannen!

Op naar volgende week. Thuis tegen Daalhof.

De trainers

voetbalweek2019 banner