Vanwege het winterachtige weer was het een rommelige voorbereiding op de tweede seizoenshelft voor onze jongens. Geregeld moesten trainingen worden afgelast en ook twee van de drie oefenwedstrijdjes konden niet doorgaan door de sneeuw en de kou. Alleen vorige week kon er uit bij Eijsden geoefend worden. Al moesten we het toen ook doen met 5 afwezigen. Deze week was ineens alles anders. Er kon gewoon twee keer getraind worden. Een vrij normale week dus, waarin Lucas, Joep en River ook nog eens op woensdag gingen uithelpen bij een oefenwedstrijd van de JO13-1. En op zaterdag de eerste competitieronde in de voorjaarscompetitie. Onze mannen komen wederom uit in de 1e klasse, na een verdienstelijke 4e plaats in de najaarsreeks. Tegenstander WDZ had haar najaarsreeks in een andere 1e klasse eveneens verdienstelijk op een 5e plek afgesloten. Dat beloofde dus een leuk en gelijkwaardig treffen te worden.

De Ster JO11 1 voorjaarscompetitie

Een leuke wedstrijd werd het zeker. Gelijkwaardig was het echter allerminst. En dat was 200% de verdienste van onze jongens. Want WDZ was duidelijk een leuke ploeg met een aantal zeer goede voetballers. Maar de mannen van De Ster pakten hun tegenstander vanaf de eerste minuut bij de keel en lieten niet los. Stuk voor stuk speelden ze lekker fel, met enorm veel energie en met heerlijk veel lef.

In alle vier de kwarten waren we de bovenliggende partij. En in alle vier de kwarten wisten de Ster-boys het net te vinden. Het was Bart die na 10 minuten de score opende met een kogel van afstand, nadat een fraaie actie van Noud was gestrand: 1-0.

In het tweede kwart verdubbelde Devin de score na een fraaie actie over de rechterkant, die hij verrassend besloot met een schot in de korte hoek in plaats van een door de keeper verwachte voorzet: 2-0.

Na de pauze viel het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Noud ving een doeltrap van de keeper op en zag meteen dat die wel erg ver voor haar doel stond. Noud liet de bal 1x stuiterde en mikte hem daarna, met een prachtige boog, over de keeper in het doel van een meter of 20: 3-0.

In het laatste kwart werd het dankzij een mooi geplaatste kruller van Noud 4-0 en vlak voor het einde bekroonde Lucas een fraaie solo langs drie tegenstanders met een keihard schot in de korte hoek voor de eindstand: 5-0.

Alle spelers verdienen een dik compliment voor wat ze vandaag lieten zien. Keeper Chanon hield zijn doel schoon en redde fraai op de enige twee kansen die WDZ uitspeelde: 1x door goed in te grijpen in een 1 tegen 1 situatie en 1x door een schot net onder de lat vandaan te halen. Ook zijn spelhervattingen waren weer prima verzorgd met goede geplaatste uittrappen. Klasse Chanon!

In de defensie lieten Lucas, Dyon en Joep hun tegenstanders vandaag geen enkele kans. Verdedigend grepen ze steeds spijkerhard, maar sportief in. En in balbezit wisten ze ook steeds op prima wijze een ploeggenoot te vinden. En waarde trainers het allerblijst mee zijn: ze weten steeds beter de keuze te maken tussen het gewaagd uitspelen van hun tegenstander, of het safe wegknallen van de bal: meestal situaties lekker verzorgd oplossen, maar als het niet anders kan, dan gewoon opruimen. En Lucas wist ook nog het netje te vinden namens onze verdediging. Top gespeeld mannen!

In de voorhoede deden Kyano Sjoerd en Devin vandaag precies wat de trainers graag zien: superfel hun tegenstanders afjagen en sterk het lichaam gebruiken om in balbezit te blijven. Doorgaans leidt dat tot doelpunten van Sjoerd en Kyano maar ditmaal nam Devin de honneurs waar namens de voorhoede. En ook zonder zelf te scoren, kun je een sterke wedstrijd spelen. Dat bleek vandaag wel. Alle drie onze voorwaartsen waren in vorm!

De meest opvallende spelers speelden vandaag op het middenveld. Noud was steeds de man bij wie het spel begon door ballen af te pakken of op te vangen, en ze vervolgens goed door te spelen naar ploeggenoten. En hij scoorde vandaag ook nog twee dikverdiende en hele fraaie goals. River viel op met heel wat gave acties op de linkerflank. Zijn passeerbewegingen waren om te smullen en hij had zeker een doelpunt verdiend, maar helaas eindigden drie van zijn schoten op de paal. Zijn maatje Bart wist vanaf de rechterflank wél het doel te vinden voor de 1-0 en verzorgde ook nog eens de assist bij de
2-0. Weer een prima pot van de onvermoeibare Bart. En Niels tot slot was vandaag echt niet af te stoppen. Of hij nu vanaf rechts, links of het centrum kwam: hij vloog langs zijn tegenstanders op een duizelingwekkende snelheid, wist steeds de goede oplossing te vinden en verdedigde ook nog eens met veel energie mee.

Al met al een hele mooie pot, waarvan trainers, ouders, opa’s en oma’s hebben genoten. Mooi om te zien, mannen!

De trainers