Wedstrijdverslagen

Wij zijn momenteel hard bezig met de bouw van de nieuwe website. Hierdoor kan het voorkomen dat niet alle informatie op deze website actueel is. 

De jongens van de JO11-1 hebben in november al heel wat wedstrijden achter de rug. Tijd voor een terugblik op een vijftal wedstrijden.

Caesar JO11-1 – De Ster JO11-1   1-12 (0-3)
Op een koude woensdagavond werd er in Beek een oefenwedstrijd gespeeld tussen de JO11-1 teams van Caesar en De Ster. De eerste 10 minuten ging de wedstrijd nog gelijk op en bleef de score 0-0, met enkele kansjes voor Caesar. Toen onze jongens echter vervolgens een versnelling hoger schakelden, werd het krachtsverschil snel duidelijk. De ruststand (0-3) was nog draaglijk voor de gastheren, maar de eindstand (1-12) was wel erg ruim. Hoewel de tegenstand dit keer niet zo sterk was, lieten onze jongens wel zien dat er echt leuk gevoetbald kan worden, als ze net wat meer tijd en ruimte krijgen dan normaliter in de zware competitie.
De doelpunten kwamen op naam van Kyano (4x), Sjoerd (2x), Noud (2x), River, Lucas, Devin en Dyon.

Oh ja… bij Caesar hebben ze leuke kasten met lockers bij de kleedlokalen. Ideaal voor Lucas, Niels, Joep, Dyon, Devin, Sjoerd en Bart om te poseren voor een foto:

JO11 1 a
De Ster JO11-1 – Alfa Sport JO11-1  2-8 (1-3)
Na de ruime doordeweekse overwinning op Caesar volgde een ontmoeting in de competitie met ongeslagen koploper Alfa Sport JO11-1. De eerste helft ging goed gelijk op. Alfa Sport was weliswaar gevaarlijker, maar het leukere voetbal in de eerste helft kwam van de kant van onze jongens. Keeper Chanon had (ondanks de hoge uitslag) een topdag, want hij ranselde heel wat schoten kat-achtig uit het doel. Aan de andere kant kwamen er ook voldoende kansen voor onze jongens maar die ontbeerden, zoals zo vaak, kracht of richting. En ook paal en lat waren geregeld een sta-in-de-weg voor onze jongens.
De 1-3 achterstand bij rust leek nog kansen te bieden op een puntje of meer.. maar 5 minuten na rust stond het 1-6, waardoor die kansen verkeken waren. De wedstrijd eindigde in een volkomen terechte 2-8 overwinning voor Alfa Sport.
Doelpunten voor ons kwamen op naam van Dyon en Bart.

De Ster JO11-1 – Sittard JO11-1   3-2 (2-1)
Gelukkig kon de nare smaak van de dikke nederlaag tegen Alfa Sport alweer snel worden weggespoeld. De woensdag erna stond er namelijk weer een oefenwedstrijd op het programma, ditmaal tegen Sittard JO11-1.
Omdat drie jongens uit ons team naar een verjaardagsfeestje (Noud, Kyano en Sjoerd) moesten en Dyon moest repeteren voor de Steinder revue, waren we maar met een klein groepje. Gelukkig was Espen Jager nog bereid om ons uit te helpen, waardoor we nog precies 1 wissel hadden.
Het werd een hele leuke en spannende wedstrijd tussen twee teams die prima aan elkaar gewaagd waren. Al had dat met name ook te maken met het feit dat aan onze zijde weer ontelbaar veel kansen gemist werden. Omdat Milan (net als tegen Caesar) het doel verdedigde, kon Chanon vandaag lekker meevoetballen in de spits. En dat ging hem goed af, want Chanon verdubbelde halverwege de eerste helft de score uit een assist van Niels. Diezelfde Niels had eerder de score geopend. Voor de rust kwam Sittard nog terug tot 2-1 waardoor het spannend bleef.
Na de pauze was De Ster duidelijk de sterkere ploeg maar scoren bleek lastig. Uiteindelijk was het Lucas die uit een voorzet van River de 3-1 scoorde. Doordat Sittard nog terugkwam tot 3-2 bleef het tot de laatste seconde spannend. Uiteindelijk werd de 3-2 overwinning echter over de streep getrokken.


BSV Limburgia JO11-1 – De Ster JO11-1  3-2 (2-2)
De zaterdag na de oefenwedstrijd tegen Sittard, moest er voor de competitie gevoetbald worden tegen BSV Limburgia, uit in Brunssum. Toen we op het complex aankwamen was onze JO9-1 ook al aan het voetballen tegen Limburgia. Met luid Steins gejuich werden de jongere clubgenoten begroet en aangemoedigd.
Onze eigen wedstrijd werd geen al te beste. Het kunstgras bij Limburgia was ultra-snel. De bal kwam niet stop en stuiterde ontzettend hoog op. Bovendien gaven beide ploegen elkaar weinig ruimte, waardoor de wedstrijd een hoog hots-knots-gehalte had. Veel ballen die uit gingen, veel overtredingen en aan beide kanten de nodige irritaties in het veld. Gelukkig floot de scheidsrechter in Brunssum erg sterk en onpartijdig. Maar genieten van het voetbal was er niet bij.
We kwamen op een 2-0 achterstand via twee snelle uitvallen van de thuisploeg. Maar die achterstand werd in de laatste 10 minuten van de eerste helft rechtgebogen via twee fraaie treffers. Eerst was het Niels die met een goede pass Sjoerd aanspeelde, die knap wegdraaide en Kyano bediende met een steekpass. Kyano scoorde de 2-1. Vlak daarna scoorde Niels de gelijkmaker via de binnenkant van de paal, na een mooie pass van Sjoerd.

Dat gaf hoop voor de tweede helft. We zaten lekker in de wedstrijd ineens en als de jongens daarmee doorgingen, zouden de 3 punten zeker mee naar Stein kunnen. Niets bleek echter minder waar. Binnen 30 seconden na rust scoorde Limburgia de 3-2 en dat bleek meteen de winnende treffer in een vreselijk slechte 2e helft waarin van beide kanten nauwelijks gevoetbald werd.
Jammer, maar ook dat kan een keer gebeuren. Volgende week weer beter.

Trouwens… goede muts, Bart! 😊

JO11 1 b

De Ster JO11-1 – FC Geleen Zuid JO11-2   13-1 (3-0)
En die beterschap moest er dan komen tegen FC Geleen Zuid JO11-2. Een ploeg die onder ons stond op de ranglijst. Op zich moesten we hiertegen dus weer leuk voetbal kunnen laten zien. En dat bleek in de praktijk ook het geval te zijn.
In de eerste helft bood Geleen Zuid nog aardig tegenstand en was het te danken aan geregeld goed verdedigingswerk van Dyon en Joep, en goed keeperswerk van Chanon dat we geen tegendoelpunt kregen. Aan de andere kant wisten we onze kansen dit keer wél te benutten, waardoor we met een 3-0 rust stand konden gaan rusten.

In de eerste helft was River geblesseerd uitgevallen nadat hij met zijn volle gewicht op zijn eigen arm was gevallen. In het kleedlokaal staken zijn ploeggenoten hem een hart onder de riem en werd er afgesproken dat de tweede helft minimaal 5 doelpunten voor River gescoord gingen worden. Bart zag het zelfs nóg rooskleuriger in want hij zei tegen trainer Stan: “Es veer mit 10 goale versjil winne, krieg ich dan unne bami-blok van dich?”. Stan antwoordde dat dat prima was. Want ja, van 3-0 naar 10-0 was niet heel waarschijnlijk.

In de 2e helft ging het echter hard. Want bij de verplichte time-out na 15 minuten in de 2e helft was de score al opgelopen naar 9-1. Joep was vandaag aanvoerder en mocht als beloning voor een heel seizoen hondstrouw verdedigen het laatste kwartier de spits in. Dat vindt Joep echter helemaal geen beloning, want hij was vaker weer achterin te vinden dan voor het doel van de tegenstander. “In ut vervolg lever neit meer in de sjpits, dat vinj ich helemoal niks”, zei hij na afloop.

De score liep richting het einde van de wedstrijd weer verder op en toen de 10e treffer in het netje plofte keer Bart al naar de zijkant. “Niks d’r van, geer hub auch al un goal taege gekrege”, riep Stan. Dus werd er weer aangezet want Bart rook zijn bami-blok al. Bij de 11-1 keek Bart opnieuw naar Stan. Die schudde weer nee en riep “oet-goale telle dubbel!”.

Tot opluchting van Bart liep de score vervolgens nog op naar 13-1. De doelpunten vandaag werden gescoord door Kyano (7x), Sjoerd (3x), Niels, Noud en Devin. En daarbij moet vooral gezegd worden dat iedereen erg collegiaal bleef spelen en dat de kids elkaar de doelpunten gunden. Zo gaf Niels vandaag maar liefst 6x de assist op een doelpunt. Maar ook Dyon, Bart, Noud, Sjoerd, Devin en Kyano mochten assists bijschrijven vandaag.

Na de wedstrijd werd geposeerd voor een foto die River moest opvrolijken:

JO11 1 cEn daarna hield Stan zich aan zijn woord en tracteerde hij niet alleen Bart maar het hele team op een snack:

JO11 1 dVijf wedstrijden in 3 weken met wisselende resultaten, maar met in elk geval elke keer weer goede inzet en goede teamgeest. Klasse jongens!

De trainers

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.