Wedstrijdverslagen

Wij zijn momenteel hard bezig met de bouw van de nieuwe website. Hierdoor kan het voorkomen dat niet alle informatie op deze website actueel is. 

Voor de JO11-1 stonden er de voorbije weken twee wedstrijden op het programma tegen teams die (op het moment van spelen) op vrijwel gelijke hoogte op de ranglijst stonden. Beide wedstrijden waren ultraspannend tot de laatste seconde. En in beide gevallen stapten onze jongens uiteindelijk met de 3 punten van het veld af.

JO11 1 3 11 18axl

De Ster JO11-1 - OVCS JO11-1  3-2 (1-1)

Vorige week moesten de mannen van de JO11-1 een thuiswedstrijd afwerken tegen OVCS JO11-1. Vooraf wisten we al dat het zwaar zou worden want we moesten het doen zonder twee van onze sterkhouders. Onze topscorer Sjoerd is vanwege een operatie nog een aantal weken uit de roulatie en vrijetrappen- en penalty-specialist Dyon moest een weekje verstek laten gaan. Vanwege dit gemis ging vaste keeper Chanon ermee akkoord om zijn plekje in het doel in te ruilen voor een rol als veldspeler. Daardoor kwam zijn plek onder de lat vrij voor Milan. Een mooi gebaar van Chanon. Grote klasse, man!

De wedstrijd startte en het was al snel duidelijk dat beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd waren. Al was het eerder een kwestie van twee even zwak spelende teams, dan van even sterk spelende teams. Want jeetje wat ging er veel mis. Op zich ook wel begrijpelijk want de afwezige Dyon en Sjoerd zijn doorgaans wel jongens die ervoor zorgen dat het spel wat verzorgder wordt. Maar goed, wat wél absoluut gezegd moet worden is dat het team zich de hele wedstrijd een slag in de rondte knokte.

Halverwege de eerste helft namen de gasten de leiding toen een hoekschop in 1x in het doel werd gekruld. Pech voor keeper Milan, die overigens een sterke wedstrijd keepte. Kort voor de rust wisten onze jongens de score gelijk te trekken. Noud onderschepte een pass en zag Lucas vrij staan. Die kapte zijn tegenstander uit en liet een vlammend schot richting doel vetrekken, dat keihard tegen het net uiteen spatte: 1-1.

In de pauze wilden de trainers even wat tips meegeven voor de eerste helft. En dan ben je als trainer een minuut aan het woord en dan gaat de vinger van Lucas de lucht in.

Rob: “Ja Lucas, zeg het eens.”
Lucas: “Rob, hoe kan het eigenlijk dat als je een ijskoud ijsje eet, dat het dan net aanvoelt alsof je voorhoofd bevriest?”

Nadat elke ploeggenoot zijn zegje had gedaan in deze discussie, gingen we maar weer het veld op voor de tweede helft. Aan het begin van die tweede helft kwamen we op voorsprong. De normaliter keepende, maar nu als spits spelende, Chanon zette goed door en op felheid zorgde hij dat de bal bij goalgetter Kyano kwam. Die mocht alleen op de keeper af en rondde beheerst af: 2-1.

Halverwege de tweede helft kwam OVCS, dat maar weinig kansen wist uit te spelen, weer op gelijke hoogte na een te korte terugspeelbal die onderschept werd en werd afgerond. Het werd daarna superspannend met kansen over en weer. De besten waren voor De Ster, maar aan de andere kant boften we dat Milan geregeld goed op zijn post stond. Het winnende doelpunt viel uiteindelijk uit een door Niels voor het doel getrapte hoekschop die door Noud fraai werd binnengekopt.

De laatste 5 minuten werd er geen kans meer weggegeven waarna de punten binnen waren. Geen geweldige wedstrijd van beide teams, maar aan inzet had het in ieder geval niet ontbroken aan Ster-zijde. Prima jongens!

SC Susteren JO11-1  -  De Ster JO11-1  1-2 (1-0)

Dit weekend stond er een uitwedstrijd tegen Susteren op het programma. Een ploeg waartegen we elk seizoen wel 1 of 2 keer spelen. En altijd zijn dat zwaarbevochten wedstrijden tussen twee erg aan elkaar gewaagde teams. In alle vroegte moesten we het deze week opnieuw doen zonder Sjoerd (die sinds zijn operatie wel élke wedstrijd en training is komen kijken! Helemaal top, Sjoerd!!!!!). En ook Devin was afwezig omdat hij lekker een weekendje weg was. Gelukkig hadden we ten opzichte van een week eerder wel weer de beschikking over Dyon.

Tijdens de warming up in alle vroegte (9.00u) en de kou (het kunstgrasveld was nog wit van de kou) viel het de jongens al op dat we met Devin en Sjoerd twee aanvallers misten. Omdat we verder, buiten Kyano, niemand een lol doen met het spelen in de spits, moest Kyano het daar maar alleen doen. Vanuit het middenveld moest er dan maar extra hulp komen.

De eerste helft was van De Ster-zijde compleet verslapen. Iedereen moest enorm wennen aan het veld dat glad en supersnel was door de dauw. En dan is het vroeg, én koud, én dan heb je verdorie ook nog een tegenstander die lekker fel is en die constant tegen je aanloopt. Vol zelfmedelijden meldden de jongens zich dan ook in de rust bij hun trainers. Die gingen echter niet mee in het gehuil en geklaag. Er moesten bij ons een stuk of 7 schepjes bovenop en voor de rest ophouden met dat zelfmedelijden. Want hoewel de eerste helft door beide ploegen nauwelijks kansen waren uitgespeeld, was de voorsprong voor Susteren (op basis van inzet) gewoon terecht.

Gelukkig rechtten de jongens in de tweede helft hun rug. Chanon toonde zich onklopbaar in het doel en wist een aantal keren belangrijk reddend op te treden. Joep en Bart waren achterin onpasseerbaar en wonen vrijwel al hun persoonlijke duels. En tussen hen wisten Dyon en Noud afwisselend heel wat passes te onderscheppen om daarna een goed vervolg te geven richting Susteren-doel.

Op het middenveld viel River de tweede helft op met goede passes en waren het Lucas en Niels die goed samenspel afwisselden met fraaie individuele acties. En voorin was Kyano de tweede helft wél lekker balvast en altijd aanspeelbaar.

Nadat al schoten van Noud en Niels door de keeper waren gered, en ook Kyano een aantal keren nét niet doeltreffend kon afronden, viel dan toch de gelijkmaker. River kwam aan de linkerkant door, hakte de bal naar Niels, die op zijn beurt Kyano in de spits aanspeelde. Die wilde wegdraaien, had geluk dat de bal onder zijn lichaam bleef hangen, waardoor de tegenstander op het verkeerde been stond, waarna Kyano de bal kon binnenpunteren: 1-1!

Daarna kwam Bart twee keer super door aan de rechterkant. Zijn fraaie acties werden besloten met stevige schoten, die echter prima door de Susteren keeper werden gekeerd. Toch kwamen onze jongens zelfs op voorsprong. Noud maakte een geweldige actie langs drie tegenstanders maar zijn schot dreigde naast te gaan. Gelukkig stond Kyano in de baan van het schot en die wipte de bal handig met buitenkant voet over de keeper voor de 1-2!

Aan het eind van de wedstrijd kreeg Susteren nog een riante kans maar die poging ging gelukkig over. En aan De Ster-zijde werden diverse kansen ook niet meer benut. Met name Lucas viel enkele keren op met zeer fraaie passeeracties, waarbij hij ook nog vrijstaande medespelers aanspeelde in plaats van zelf te schieten. Grote klasse, Lucas! Als je dat volhoudt, schrikken je medespelers ook niet meer van een pass van je (zoals vandaag) en ronden ze jouw voorbereidende werk misschien wel af.

De wedstrijd eindigde in 1-2. Na een zeer zwakke eerste helft, een prima tweede helft van onze kant. En gelukkig troffen we het voor de tweede week op rij met een tegenstander die waarschijnlijk ook niet haar allerbeste dag had. De jongens waren in ieder geval trots dat ze naar de 3e plaats op de ranglijst waren gestegen. Volgende week thuis tegen koploper Alfa Sport. Leuk!!!!

JO11 1 3 11 18b.png

Oh ja… en nog 1 ding.. leuk dat in huize Wessels en Habets de kinderen zelf hun voetbaltas inpakken. Zo hoort het ook. Al kunnen paps en mams dan wel maar beter de zomerkleren eens achterin de kast leggen, want bij 3 graden boven 0 was dit wel wat erg zonnig…

De trainers

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.