Wedstrijdverslagen

Na drie opeenvolgende afgetekende bekernederlagen en een nipte nederlaag vorige week bij de start van de competitie, konden gisteren de handen eindelijk weer de lucht in voor onze JO11-1. Eerst maar even kort terugblikken op de bekerwedstrijden. Die moesten worden afgewerkt in een erg zware poule. Tegen hoofdklassers Scharn (4-1; doelpunt van Dyon) en FC Geleen Zuid (2-10; doelpunten van Sjoerd en Niels) moest het hoofd gebogen worden en ook de derby tegen Haslou werd met 2-8 (doelpunten van River en Sjoerd) verloren. Vorige week werd de competitie afgetrapt met een superspannende derby tegen De Leeuw.

Vrijwel de hele wedstrijd waren het beste spel en de meeste kansen voor onze jongens. Bovendien lieten ze de hele wedstrijd een geweldige strijdlust zien, ook al kwamen ze tegen de verhouding in op 0-1 en 0-2 achter. Na een super pass van Noud passeerde Sjoerd 10 minuten voor tijd een verdediger en de keeper en bracht hij met een schuiver de 1-2 op het scorebord. De gelijkmaker leek niet te kunnen uitblijven, maar ondanks een alles-of-niets-slotoffensief, moesten de jongens zich neerleggen bij een nieuwe nederlaag. De inzet en het spel waren echter heel bemoedigend.

JO11 1 1819

Afgelopen weekend een nieuwe kans op een driepunter. Tegenstander was EVV, dat had besloten om alle jeugdwedstrijden om 9.00u te laten beginnen, zodat de kantine om half 11 weer dicht kon. Vroeg opstaan dus voor ouders en kinderen. Eerder dit seizoen hadden onze jongens al geoefend tegen EVV. Destijds misten we nog een paar spelers en konden gelukkig Devin, Toon en Jorn van de JO12 uithelpen. De uitslag was toen 4-1 voor de onzen, maar vandaag konden we zien of het team het ook zonder hulp kon bolwerken.

Chanon verdedigde zoals altijd het doel. De twee verdedigende plekken werden bemand door Dyon, Joep en Lucas. Op de drie middenveld-plekken rouleerden River, Noud, Niels en Bart. En voorin wisselden Sjoerd, Devin en Kyano elkaar af op de twee aanvals-posities.

Het werd van De Ster-zijde de beste wedstrijd van het nog jonge seizoen. Tegen een toch niet misselijke tegenstander was er twee keer dertig minuten veel strijdlust en leuk voetbal. De eerste 15 minuten waren, ondanks goede kansen voor Sjoerd en Kyano, nog wat rommelig. De inzet was top, maar als de vechtlust zo groot is, wordt er nog wel eens vergeten te voetballen en wordt er te gehaast een bal “weg-gepeerd”. Bij de eerste verplichte time-out halverwege de eerste helft was dat de enige opmerking van de trainers: gewoon wat rustiger zijn als we de bal hebben en lekker de vrije man zoeken of een mannetje uitspelen.

jo11 1180929a

Noud heeft weer eens lekker rustig een mannetje uitgespeeld en is klaar om te gaan passen

De tweede 15 minuten van de eerste helft werd het voetballen van onze zijde inderdaad een stuk rustiger en beter. Er kwamen een aantal kansen en er werd zelfs gescoord. River werd vrijgespeeld aan de linkerkant en vuurde een kanonskogel af. De top-keeper van EVV wist nog een hand aan de bal te krijgen, waardoor de bal tegen de binnenkant van de paal kwam. Sjoerd stond echter attent klaar om de terugspringende bal in het lege doel te schuiven  voor de 0-1.

jo11 1180929b

Niels wurmt zich langs een tegenstander terwijl Kyano zicht vrijloopt

Er kwamen nog meer kansen voor rust. Een schot van Bart zeilde net over het doel, een volley van Kyano uit een hoekschop spatte uiteen op de paal, Devin kon na een goede solo net niet afronden, en ook Niels zag een hard schot op de paal eindigen. Achterin werd er nauwelijks iets weggegeven waardoor keeper Chanon niet heel veel te doen kreeg.

 jo11 1180929c

Met een perfecte, stevige tackle op de bal onderbreekt Dyon vroegtijdig een EVV-aanval

Tijdens de rust was er weinig aanleiding voor hele uitgebreide verhalen van de trainers. Vooral blijven doen wat we voor rust al deden, was het devies.  En hopen dat we dan nog een paar keer de goede EVV keeper konden verschalken. Dat lukte ook al direct een paar minuten na rust. Chanon hervatte het spel snel naar Dyon. Die zag een tegenstander komen aanrennen en passte de bal naar zijn vrijstaande maatje achterin, Joep. Die vond op zijn beurt Noud vrij op het middenveld en Noud gaf wederom een fraaie pass over de verdediging op de wegsprintende Sjoerd. Die nam de bal nog 1 keer mee, keek waar de keeper stond, en schoof soeverein de 0-2 binnen. Een hele fraaie aanval!

Kort daarna werd de wedstrijd beslist toen Kyano goed oplette en een uitbal onderschepte die te kort richting keeper werd gespeeld. Kyano passeerde de keeper 1 meter voor de achterlijn en schoot de bal met een sliding nog net binnen vanaf de achterlijn. Een echte oplettende spitsengoal dus zorgde voor de 0-3.

Vlak voor de verplichte time out halverwege de tweede helft, scoort EVV de aansluitingstreffer. Een vrije trap wordt eerst nog heldhaftig door Lucas in “het muurtje”  geblokkeerd, maar de rebound wordt hard tegen het net gekogeld voor de 1-3. Zou het dan toch nog spannend worden?

Nou… niet echt, want kort na de hervatting kregen onze jongens een vrije trap toen een actie van Niels hardhandig werd gestuit. Een kolfje naar de hand van Dyon, die zijn naam als specialist weer eer aan deed door de bal met gevoel over het muurtje en in het doel te krullen voor de 1-4.

jo11 1180929d

Sjoerd krijgt een goede kans op zijn derde treffer, maar vindt de EVV keeper op zijn weg

Ook Sjoerd kreeg nog een goede kans na een fraaie actie, River zag zijn schot door de keeper uit het doel getikt worden en Niels zag voor de tweede keer deze ochtend een schot op de paal eindigen. Toch kwam er nog een treffer. Lucas, die de hele tweede helft al opviel met goed spel van achteruit, veroverde een bal, stoomde op, passeerde twee tegenstanders en kogelde de bal vervolgens via de binnenkant van de paal binnen en zette daarmee de 1-5 eindstand op het scorebord.

Al met al een goede wedstrijd van onze jongens, die de overwinning verdienden, en hem ook uitgebreid vierden. De trainers werden het niet eens over wie er man of the match was. Alle drie hadden ze een andere verdediger in gedachten en dus werden Lucas, Dyon en Joep maar alle drie in het zonnetje gezet. Top jongens!

Oh ja, en na de gebruikelijke ultra-lange douche, vonden Bart, River en Noud op de parkeerplaats in Echt nog hun toekomstige droom-auto.

jo11 1180929e

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.