Een wedstrijd waarvan de eerste 5 minuten en de laatste 5 minuten voor De Ster het belangrijkste waren. Kort na aanvang van de wedstrijd werd Max tegen de grond gewerkt waaruit een vrije trap ontstond. Vanaf een kleine 15 meter rechts voor het doel van de tegenstander moest die genomen worden. Mudasir en Max stonden klaar om hem te nemen. Beter dan de professionals rende Mudasir naar de bal om hem vervolgens als schijnbeweging te laten liggen waarna Max onmiddellijk het schot nam. De bal passeerde met hoge snelheid een aantal spelers van Doenrade en zelfs de keeper kon hem niet houden. 0-1.

Maar De Ster werd te voorzichtig en liet de bal te vaak naar de tegenstander gaan. Met 2-1 moesten we de rust in.

Na de rust werd de strijd iets harder wat resulteerde in een flinke botsing tussen de eigen spelers Max en Mica. De scheidsrechter liet het spel doorgaan. Doenrade had daardoor vrij spel naar de goal maar door een mooie redding van keeper Kevin werd de bal op tijd gestopt.
De Ster was in het hele spel duidelijk beter en er werd dan ook de meeste tijd op de helft van de tegenstander gespeeld. Er waren veel kansen maar de bal wilde de doelman van Doenrade niet passeren. De Ster blonk vooral uit in het geweldige samenspel. De bal werd continue overgespeeld waardoor elke speler zijn functie op zijn positie kon bewijzen. En dat deden ze. Elke speler heeft zijn inzet getoond en bewezen dat hij of zij nodig is binnen het team dat steeds beter op elkaar ingespeeld raakt.

web ST DPJ RKDFC F4 – De Ster F5 27sept2014 03
In de tweede helft kwam De Ster op 4-1 achter en het Ster publiek maar ook sommige spelers dachten dat het een bekeken zaak was. Trainers Guido en Pascal lieten zich niet van de wijs brengen en hielden zich aan de opstelling 1-2-2-2. Ook toen het moeilijk werd. Maar uit een goed samenspel en met een mooie voorzet van Scott wist Finn de bal achter de keeper te krijgen. En alleen die goal was voldoende om De Ster in werkelijk de laatste 5 minuten de energie te geven die nodig was voor de 4-3 door Finn en in de laatste seconden de gelijkmaker door Max 4-4.
Hoewel de supporters van de tegenstanders een groot deel van de wedstrijd hun feestje konden vieren was het De Ster die met een zeer goed gevoel en vol vertrouwen naar huis ging.

Een diepe buiging en bravo F5!

Hein

web ST DPJ RKDFC F4 – De Ster F5 27sept2014 04