Op woensdagavond speelde de JO11-2 haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Behalve de eer stond er niets meer op het spel. Het was al duidelijk dat het team in de middenmoot van haar klasse ging eindigen. Een ontzettend leuke klasse overigens, want behalve het erg sterke Amstenrade en het erg zwakke Lindenheuvel, waren de overige 10 teams heel erg aan elkaar gewaagd. Bijna wekelijks spannende én leerzame wedstrijden dus. Beter kan niet!

De Ster JO11 2 verslaat Neerbeek JO11 1 a

Vandaag zou het een zware kluif worden. Weliswaar stond tegenstander Neerbeek lager op de ranglijst, maar onze jongens hadden er net een vrije dag opzitten vanwege studiedag op school. Iedereen was dus de hele dag lekker druk geweest in zwembad, speeltuin, bos of pretpark. En daarnaast was het ook woensdagavond nog extreem warm. Benieuwd of er nog wat energie over was… Bovendien bleek Noud ziek te zijn. Gelukkig bleek Espen bereid om ons uit te helpen, zodat iedereen toch wat meer rust kon krijgen in het warme weer.

De wedstrijd startte met Chanon in het doel en Joep en Lucas in de defensie. Sjoerd startte in de spits, River en Niels op de flanken en onze captain Dyon begon als midmidden. Bart, Espen en Kyano hielden zich langs de lijn gereed om in te vallen. Want iedereen speelt natuurlijk precies even lang.

Het was al meteen duidelijk dat Neerbeek behoorlijk wat fysieke kracht in de ploeg had. Het lengteverschil was behoorlijk:

De Ster JO11 2 verslaat Neerbeek JO11 1 b

Desondanks startten onze jongens het felst. Duels werden gewonnen en in balbezit werd er lekker gevoetbald. Met name Dyon viel in de beginfase op door geregeld een tegenstander te passeren en goede passes te versturen. Dyon was dan ook verantwoordelijk voor de openingstreffer toen hij een bal oppikte, een tegenstander uitspeelde en de bal netjes van afstand in de verre hoek knalde: 1-0.

Na een minuut of 8 werd de score verdubbeld. Dit keer was het Lucas die goed voor zijn man kwam en opstoomde. Via een een-tweetje met Kyano kreeg Lucas de bal terug. Vanaf de achterlijn gaf hij een voorzet op Sjoerd, die het balletje afschermde en teruglegde op Dyon die simpel de 2-0 raak kon schieten.

Neerbeek had echter niet lang nodig om te antwoorden want na 10 minuten scoorden zij de aansluitingstreffer uit een prima uitgespeelde aanval: 2-1.

De rest van de 1e helft was het spelbeeld vrijwel steeds hetzelfde: onze jongens die weliswaar leuk probeerden te combineren of fraaie acties maakten, maar de laatste pass was telkens onnauwkeurig. Dat had overigens zeker ook te maken met het feit dat Neerbeek steeds beter in de wedstrijd kwam en feller verdedigde, waardoor onze jongens minder tijd hadden om de goede keuzes te maken. In defensief opzicht was het vooral oppassen voor de bizar verre uittrappen van de Neerbeek-keeper. Deze eindigden vrijwel allemaal, na slechts 1 stuit, vlak voor ons doel of zelfs over de achterlijn of in de handen van Chanon. Toen onze jongens eenmaal in de gaten hadden hoe ze zich daarop in moesten stellen, kwamen ze echter niet meer in de problemen.

In de pauze smaakte de ranja goed en werden de waterflessen leeggespoten over de vermoeide en verhitte koppies. Van de trainers kregen de jongens complimenten voor de inzet en de werklust in de hitte. Iedereen gaf 200%!

Na de pauze bleef de wedstrijd lang spannend. Niet zozeer omdat het ernaar uitzag dat Neerbeek de gelijkmaker zou scoren. Want door goed verdedigen van met name Bart, Espen, Joep en de opnieuw super spelende Lucas, kreeg Neerbeek nauwelijks kansen. En bovendien was keeper Chanon absoluut weer in vorm want de ballen die hij op doel kreeg, pakte hij allemaal klemvast.

De Ster JO11 2 verslaat Neerbeek JO11 1 c

Het bleef echter vooral spannend omdat we in aanvallend opzicht verzuimden de genadeklap uit te delen. Door prima samenspel werden er legio kansen uitgespeeld, maar steeds bleek de uitstekende Neerbeek-keeper een sta-in de weg. River kreeg een goede kans na een mooie aanval, Dyon en Niels probeerden het 2 keer van afstand, Lucas rondde een solo af met een schot richting kruising, Sjoerd kapte en draaide zich een paar keer knap vrij om te schieten en Kyano mocht ook heel wat keren aanleggen. Maar keer op keer was het weer die dekselse keeper die de ballen keerde.

De fraaiste poging van onze jongens was van Kyano die een hoekschop van Niels met een omhaal richting doel knalde. Eerder dit seizoen had Kyano al met een omhaal gescoord en deze was eigenlijk nog beter geraakt. Opnieuw wist de keeper echter de bal uit het hoekje te tikken:

De Ster JO11 2 verslaat Neerbeek JO11 1 d

De opluchting kwam er uiteindelijk dan toch 2 minuten voor tijd. Lucas veroverde op de middenlijn de bal, passeerde een tegenstander en passte toen op Bart. Die zag Niels op de rechterflank vrijstaan. Niels snelde langs een tegenstander en gaf toen een voorzet die door Sjoerd met gevoel werd getoucheerd langs de keeper: 3-1.

Dat betekende uiteindelijk ook de eindstand. De overwinning werd gevierd met een hoop waterpret. De drinkflessen werden over elkaar leeggespoten en de waterzak werd door Joep leeggeschud over man of the match Sjoerd.

Het was weer een spannende en leuke wedstrijd met leuk voetbal en hartverwarmende inzet van alle jongens. Met deze overwinning wordt de zeer leerzame tweede seizoenshelft besloten met 5 overwinningen en 6 nederlagen. En nog veel belangrijker: met de constatering dat iedereen een seizoen lang plezier heeft gehad én iets heeft bijgeleerd.

In het kleedlokaal na afloop werd al vooruitgeblikt naar het jeugdkamp van komend weekend, waar ze allemaal ontzettend veel zin in hebben. Veel plezier op het kamp jongens! De trainers gaan genieten van een weekendje rust en dan sluiten we het seizoen af met het Haslou toernooi volgende week.

De trainers