Wedstrijdverslagen

Afgelopen donderdag stond er voor de JO11-2 een competitiewedstrijd tegen RKUVC JO11-1 op het programma. Voor onze op de 9e plaats genoteerde jongens zou het vast en zeker een zware kluif worden tegen de op de 3e plaats genoteerde tegenstander. En dan moesten we het ook nog eens doen zonder sterkhouder Noud. In zijn plaats kwam gastspeler Espen ons uithelpen.

Sprankelende overwinning De Ster JO11 2 op RKUVC

Het was een bloedhete avond. Tijdens de korte warming up spraken de trainers van beide teams af om 8 tegen 8 te spelen. Vanwege de extreme hitte was een speler extra per team zeker geen overbodige luxe. Vóór de wedstrijd benadrukten de trainers dat ze vandaag weer eens een echte vechtmachine op het veld wilden zien. Knokken voor elke bal en elk duel voor 200% ingaan. Om vervolgens bij balbezit natuurlijk weer mooi te gaan voetballen. En eerlijk is eerlijk: wat de jongens vervolgens in 2 keer 25 minuten lieten zien, overtrof alle verwachtingen.

Direct vanuit de aftrap ging het balletje lekker van voet tot voet rond. En als de bal al een keer werd verspeeld, dan was er bij iedereen de absolute wil om hem zo snel mogelijk terug te veroveren. Heerlijk om te zien.

Voetballend waren we de hele eerste helft de bovenliggende partij. Waarbij overigens gezegd moet worden dat RKUVC ook gewoon een hele sterke tegenstander was, maar vanwege de felle druk van onze jongens, ging er bij de thuis ploeg meer mis dan normaal het geval is. Het goede spel werd halverwege de eerste helft ook in de score tot uitdrukking gebracht. Het was verdediger Lucas die weer eens een bal onderschepte en opstoomde naar voren. Met zevenmijlslaarzen stak hij het veld over om vlak voor het doel een tegenstander uit te kappen, waarna hij snoeihard de 0-1 binnen knalde.

Een minuut of 5 later werd de score verdubbeld via een fraaie aanval van achteruit. Joep veroverde de bal en passte naar Espen, die Bart een de rechterkant aanspeelde. Bart speelde de bal door naar de doorgelopen Espen. Die passeerde een tegenstander en kon de bal nog net met de punt van de voet doortikken naar Dyon, die zich knap vrijdraaide en van dichtbij de 0-2 binnenschoot.

Ook RKUVC deed geregeld van zich spreken. Onze jongens moesten geregeld alle zeilen bijzetten om doelkansen te voorkomen en schoten te blocken. Vlak voor rust was een fraai uitgespeelde aanval echter onze jongens te machtig. Ruststand: 1-2.

In de rust smaakte de ranja heerlijk en ging de natte spons uit de waterzak van speler naar speler voor wat verkoeling. Toen iedereen in de schaduw wat was bijgekomen van de inspanningen en er lekker wat gekletst was (veel aanwijzingen van de trainers waren immers niet nodig) kon de tweede helft beginnen. We hebben dit seizoen al geregeld meegemaakt dat na een ijzersterke 1e helft het begin van de 2e helft werd ‘verslapen’, maar gelukkig was dat nu niet het geval. Sterker nog: al na 5 minuten werd de score opgevoerd. Keeper Chanon startte vrijwel de hele wedstrijd met een goede opbouw van achteruit en koos dit keer voor een uitrol naar verdediger Bart. Die passte naar midmidden Espen die vrijstond en kon doorlopen. Espen gaf vervolgens een mooie pass op de diepgaande spits Kyano die ijskoud de bal langs de keeper mikte voor de 1-3.

Daarmee was de koek nog niet op, want na 10 minuten spelen was het opnieuw Lucas die een bal veroverde en begon aan een bizar lange solo over het hele veld. Na een geweldige rush kwam hij op 10 meter schuin van het doel tegenover twee tegenstanders te staan. Met een geweldig doorzettingsvermogen wurmde en vocht hij zich daartussendoor, waarna hij vanwege de vermoeidheid tot een wild schot kwam dat voorlangs zou zijn gegaan. Gelukkig was Kyano attent en tikte hij de 1-4 in het lege doel.

Aan de andere kant boften we dat keeper Chanon in bloedvorm alles uit zijn doel ranselde en dat de spelers van de thuisclub geregeld het vizier niet op scherp hadden staan. Ook was het prachtig om te zien dat scrimmages voor ons eigen doel werden afgeweerd doordat meerdere spelers zich voor schoten wierpen en met slidings of vereende krachten doelpunten wisten te voorkomen.

Een minuut of 10 voor tijd wisten onze jongens zelfs een 5e treffer te maken, al was dat wel een lucky goal. Bart pikte op het middenveld aan de rechterkant een bal op, dribbelde door en besloot (op aandringen van de trainers) maar eens op doel te knallen. Barts schot van verre afstand werd door een speler van RKUVC ongelukkig in het eigen doel gelopen.

Kort voor tijd scoorde RKUVC nog een voor hen dik verdiende treffer waardoor de eindstand op 2-5 uit kwam.

Het was voor de trainers en alle aanwezige ouders, opa’s en oma’s een prachtige wedstrijd om te zien. De jongens verdienen stuk voor stuk een dik compliment.

Chanon was in het doel bijna niet te passeren. Met een aantal belangrijke reddingen voorkwam hij heel wat tegentreffers. Bovendien kiest hij in balbezit vrijwel altijd voor de juiste spelhervatting via een goed gerichte rol, worp of trap.

Bart, die doorgaans als rechtshalf speelt, vroeg deze week op de training al of hij voortaan achterin mag spelen. Uit zijn uitverkiezing tot “man of the match” na afloop bleek wel dat dat een juiste keuze was. Bart is fel waardoor hij veel duels wint. En als hij al eens wordt gepasseerd dan haalt hij met zijn snelheid vrijwel altijd weer zijn tegenstander in. Maar donderdag viel Bart vooral ook op door het continu versturen van prima passes. Zijn doelpunt was dan ook dik verdiend. Klasse Bart!

Lucas speelde ook dit keer weer in de achterhoede. Eigenlijk twijfelen de trainers geregeld of Lucas het niet ook verdient om geregeld op het middenveld te kunnen spelen. Maar in de praktijk maakt dat toch helemaal niks uit. Met zijn geweldige loopvermogen bestrijkt Lucas ook als verdediger namelijk het hele veld. Ook deze wedstrijd was hij als verdediger weer geregeld onze gevaarlijkste aanvaller. Zijn duelkracht is geweldig, zijn conditie is bewonderenswaardig en zijn aanvallende acties onnavolgbaar. Ook vandaag was Lucas weer absoluut top en dat bekroonde hij ook nog eens met een doelpunt en een assist. Super Lucas!

Joep, die vandaag onze aanvoerder was, is eigenlijk de ideale verdedigingspartner voor Bart en Lucas. Waar die laatste twee veel drang naar voren hebben, is Joep het hondstrouwe slot op de deur. Verdedigend wint hij veel duels en als hij het een keer moet afleggen draait hij zijn hand niet om voor een professionele overtreding om de angel uit een aanval te halen. Dit seizoen valt Joep echter met name ook op doordat hij vaak de goede voetballende oplossing zoekt. Balletje veroveren, mannetje passeren en dan met links of rechts een goede pass afleveren. Nu alleen nog het mondje leren houden tegen de scheidsrechter en dan is het helemaal goed. Klasse Joep!

De linkerkant van het middenveld werd, zoals gewoonlijk, het grootste deel van de wedstrijd bemand door River. Op trainingen valt hij al weken in positieve zin op door vooral steeds de vrije medespeler te vinden met goede passes. Rivers techniek is ook prima en het is heerlijk om hem geregeld een tegenstander met een mooie beweging te zien passeren. En als hij dan ook nog eens, zoals tegen RKUVC, felheid en doorzettingsvermogen laat zien, dan is hij helemaal een topper. Ga zo door River!

De rechterkant van het middenveld werd bemand door kilometervreter Niels. Net als Lucas is ook Niels bereid om elke wedstrijd tientallen keren het hele veld over te steken om eerst de eigen defensie te helpen en daarna in de voorhoede een fraaie assist af te leveren. Zoals zo vaak dit seizoen moest Niels ook vandaag weer opboksen tegen tegenstanders die stuk voor stuk een kop groter zijn. Desondanks was er vandaag geen enkele valpartij. Sterker nog: het was Niels die tegenstanders met fel spel van de bal zette en die sterkere verdedigers met schijnbewegingen om de tuin leidde. En als Niels en zijn maatje Sjoerd elkaar weten te vinden op het veld, is het geregeld genieten van mooie een-tweetjes die tot kansen leiden. Top Niels!

Bij afwezigheid van Noud werd de midmidden-positie vandaag grotendeels ingevuld door Espen. Die speelde een top wedstrijd. Aanvallend was hij goed voor twee assists en heel wat goede passes en leuke passeeracties. En verdedigend wist hij met zijn goede inzicht heel wat aanvallen in de kiem te smoren door zich goed op te stellen en goed rugdekking te geven. Bedankt voor het uithelpen, Espen. Grote klasse!

Espen nam dus vandaag de plaats in van Noud. En als we toch alle spelers vermelden, dan verdient Noud zeker ook een vermelding. Want over het hele jaar bezien is Noud toch de speler die het hoogste niveau haalde. Heerlijk rustig aan de bal, goed inzicht, mooie passes, een niet te passeren verdediger en een geweldige spelverdelende middenvelder. En dan ook nog eens een jongen die er altijd is, altijd zijn best doet, nooit zeurt en goed in de groep ligt bij iedereen. We zijn blij dat je er de volgende wedstrijd weer bij bent, Noud!

Dyon is onze echte alleskunner. Hij heeft dit seizoen voornamelijkin de achterhoede, als linksmidden, of als midmidden gespeeld. Vandaag speelde hij grotendeels in de spits en ook dat deed hij weer met net zoveel gemak als altijd. Ondanks dat hij pas eind december 10 wordt en dus met afstand de jongste speler op het veld was. Dyon valt op vanwege zijn inzicht (altijd goed vrijlopen), duelkracht (schuwt geen duel ondanks dat tegenstanders een kop groter zijn), techniek (geregeld knap een tegenstander passeren) en een geweldige traptechniek die tot fraaie schoten en voorzetten leidt. Op de trainingen hameren de trainers altijd op passen met de binnenkant van de voet. Dyon passt echter elke bal met zijn wreef. En aangezien ook die ballen altijd strak en goed geplaatst aankomen, is dat zelfs nog beter. Vandaag pikte hij ook weer zijn doelpuntje mee en dat was dik verdiend! Super Dyon!

Voor onze spits Kyano is een dag niet gescoord, een dag niet geleefd. Kyano verliest liever met 5-4 als hij 4x scoort, dan dat hij met 10-0 wint zonder dat hij scoort. En daar is helemaal niks mis mee. Lekker veel verschillende karakters zijn juist goed voor een ploeg. Er is dan ook geen medespeler die klaagt als Kyano geregeld voor eigen succes gaat. Ze weten immers allemaal dat Kyano dat vaak genoeg terugbetaalt in doelpunten. Hij beheerst de niet aan te leren kunst om altijd op de juiste plek te staan om een scoringskans te krijgen. En bovendien is hij dit seizoen ook echt goed gaan meevoetballen: vrijlopen, balletje afschermen, kaatsen en weer vrijlopen. Klasse Kyano!

En dan tot slot onze balvirtuoos Sjoerd. Hij liet vandaag weer zien wat voor heerlijke voetballer hij is. Met bewegingen om je vingers bij af te likken stuurde hij geregeld een tegenstander het bos in. Ondanks het feit dat hij weer de 1 na jongste en 1 na kleinste van het veld was, was hij altijd aanspeelbaar, schermde hij het balletje sterk af en wist hij na het passeren van een tegenstander ook al meteen waar de vrije medespeler stond. Sjoerd is niet de jongen die aan de lopende band doelpunten maakt, maar hij zorgt er wel voor dat we lekker aan voetballen toekomen door zijn goede vrijlopen, knap vrijdraaien en fraai overspelen. Top Sjoerd!

Jongens, bedankt voor de heerlijke wedstrijd en het heerlijke seizoen. Volgende week woensdag nog een wedstrijd tegen Neerbeek, dan het jeugdkamp en tot slot nog het Haslou toernooi. En dan genieten van een welverdiende vakantie!

De trainers

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.