Afgelopen zaterdag was er een vol programma voor de jongens van de JO11-2. Al om 9 uur in de ochtend moest er gevoetbald worden tegen Lindenheuvel/Heidebloem JO11-1. En daarna stonden er nog twee leuke activiteiten gepland, in het kader van het jaarlijkse teamuitje. Vanzelfsprekend waren alle kinderen aanwezig en ook onze sinds kort meetrainende gastspelers Cas en Abdallah gingen lekker mee naar het uitje.

In de ochtend dus eerst de wedstrijd tegen hekkensluiter Lindenheuvel/Heidebloem. Het was al snel duidelijk dat het een tegenstander was waartegen onze jongens prima de kans kregen om zich te revancheren voor de belabberde wedstrijd van vorige week tegen GSV (5-2 nederlaag; beide goals van Sjoerd). Met River als aanvoerder was het vanaf het begin eenrichtingverkeer richting het doel van de tegenstander. Al moet gezegd worden dat de dadendrang nog traag op gang kwam want na 10 minuten spelen stond het pas 1-1. Toen de jongens daarna doorkregen dat het makkelijker ging als ze steeds een vrijstaande medespeler aanspeelden, ging het echter snel. De teller bleef uiteindelijk hangen bij 10-1.

de ster jo11 2 lindenheuvel1De doelpunten werden vandaag gemaakt door Lucas (3x), Kyano (3x), Noud (2x), River en Sjoerd. Het mooiste doelpunt werd gescoord door Noud, die een hoekschop van Dyon opspringend met zijn hak richting de verre kruising stuurde. Verder moet een dik compliment gemaakt worden aan de nog niet genoemde Bart en Joep die achterin alles mooi voetballend oplosten en elke tegenaanval onschadelijk maakten. En ook aan Niels die weer de meeste meters maakte, 3 assists gaf, en zijn snoeiharde pegel met links in de tweede helft helaas tegen de lat uiteen zag spatten.

En dan hebben we nog 1 speler niet genoemd en dat is onze keeper Chanon. Die kreeg vandaag heel weinig te doen omdat we veel sterker waren dat de tegenstander. De spaarzame keren dat hij echter reddend moest optreden, deed hij dat prima. En ook zijn spelhervattingen waren weer sterk.

Als beloning (en eigenlijk iets te laat) mocht Chanon de laatste 8 minuten als veldspeler meespelen. Zijn plek onder de lat werd overgenomen door Bart. En warempel Chanon was al binnen 2 minuten goed voor een assist op Kyano en kreeg zelf ook nog een kans om te scoren. De keeper van Lindenheuvel redde zijn schot echter prima:

de ster jo11 2 lindenheuvel2Hoewel het na de wedstrijd nog steeds vroeg in de ochtend was, werd er toch even aan de innerlijke mens gedacht. Er was immers door de hitte al veel energie verbruikt en bovendien stond er nog een druk programma in het vooruitzicht. En dus gingen de broodjes knakworst er met smaak in:

de ster jo11 2 lindenheuvel3Nadat iedereen had gegeten en gedronken, reisden de kinderen allemaal af naar Hulsberg waar de eerste activiteit op het programma stond: kids-paintball!

de ster jo11 2 lindenheuvel4

de ster jo11 2 lindenheuvel5Gelukkig deden de balletjes geen pijn en kon er dus lekker vrijuit gespeeld worden. De diverse paintball spellen werden ook nog in een klein bosje afgewerkt waardoor er voldoende schaduw was en de warmte dus, ondanks de maskers en overalls reuze meeviel.

Na het paintballen was het tijd geworden voor iets verfrissends en dus kwam het goed uit dat het teamuitje werd afgesloten met een heerlijke middag zwemmen bij Mosaqua:

de ster jo11 2 lindenheuvel6Mooi om te zien dat iedereen het de hele dag goed naar de zin heeft gehad en dat de kinderen de hele dag lekker samen hebben gespeeld. Geen eenlingen, steeds wisselende groepjes, en iedereen telkens met een grote lach op zijn gezicht. Heerlijk dus!

Aanstaande donderdag wordt er nog gespeeld tegen RKUVC en de woensdag daarna tegen Neerbeek en dan zit de competitie er alweer op. Het jaar wordt dan afgesloten met het De Ster jeugdkamp waar het voltallige team aan meedoet.

Top jongens! Als het plezier onderling zo groot is, dan is het voetballen van ondergeschikt belang. Zelfs voor de trainers!