Afgelopen zaterdag moesten de jongens van de JO11-2 afreizen naar Geleen voor een wedstrijd tegen Geleen Zuid JO11-3. Het was al vroeg erg warm en de verwachting was vooraf dat de tegenstander lekker gelijkwaardig zou zijn. Het beloofde dus een hete strijd te worden. Al leidde een snelle blik op de koppies van de jongens bij de trainers tot de conclusie dat velen zichtbaar last hadden van twee weken minder slaap i.v.m. de meivakantie. We moesten het vandaag doen zonder de altijd sterk spelende Dyon, maar de tegenstander miste in deze meivakantie vast ook wel een speler. Scheidsrechter van dienst in Geleen was een oude bekende: oud-De Ster 1 trainer Leo Beckers hanteerde de fluit. Leuk!

Na een paar minuten voetballen was al duidelijk dat we te maken hadden met een goede tegenstander. Gelukkig zetten onze jongens daar zelf ook een goede inzet en leuk voetbal tegenover. De eerste helft ging goed gelijk op, al was Geleen in de openingsfase de sterkere ploeg. We kwamen een paar keer goed toen spelers van Geleen het vizier niet op scherp hadden staan. Aan onze zijde kreeg Kyano de eerste goede kans na een mooie dieptepass van Noud. Kyano stuitte helaas op de goed uitkomende keeper.

Na ongeveer 10 minuten wist Geleen als eerste het netje te vinden. Na dat doelpunt kwamen we zelf echter beter in de wedstrijd en golfde het spel leuk op en neer met kansen aan beide zijden. Mede door verbeten verdedigings- en goed keeperswerk bleven de doelpunten echter uit tot de laatste 5 minuten van de eerste helft. De gelijkmaker kwam voort uit een fraaie pingelactie van Sjoerd. Hij wurmde zich daarmee tussen 2 tegenstanders door en wist de bal met de punt van de schoen nog bij zijn maatje Kyano te krijgen. Die nam de bal mee langs een tegenstander en schoot uit een sliding op doel. De keeper kon de bal met moeite keren, waarna River de bal in het lege doel kon knallen voor de 1-1.

Vreugde bij onze jongens en ze gingen meteen door. Niels kreeg aan de rechterkant de bal en kapte zich langs twee tegenstanders. Zijn daaropvolgende schot werd vlak voor de keeper bewust door Kyano van richting veranderd waardoor de bal in het doel plofte.

In de laatste minuut voor de rust werd Niels goed in de diepte gestuurd door Sjoerd. De Geleen keeper kwam opnieuw goed uit zijn doel, waardoor Niels een omwegje langs hem moest maken en de bal net niet meer vanaf de achterlijn gericht op doel kon schieten. De ruststand was dus 1-2 voor De Ster.

Na de rust golfde het spel opnieuw op en neer. De Ster had een sterke openingsfase, maar daarna nam Geleen over en scoorde het binnen 2 minuten 2 doelpunten, waardoor onze jongens weer tegen een achterstand aankeken. Ze gingen echter niet bij de pakken neerzitten en gingen volle kracht vooruit richting Geleen doel. Daarbij gaven met name de formidabel spelende Lucas en Bart het goede voorbeeld. Ze wonnen alle duels, veroverden veel ballen en trokken mee ten aanval.

Kansen kwamen er. Kyano kwam tweemaal oog in oog met de Geleen keeper maar kreeg de bal niet erin. Aanvoerder River mocht het tweemaal van afstand proberen maar zag de keeper met twee mooie reddingen de ballen net onder de lat uit het doel tikken. Aan de andere kant moesten Joep en Noud het vaak tegen een overtal opnemen als Geleen er via een snelle tegenaanval uitkwam. Joep en Noud losten die situaties, met hulp van Chanon en af en toe een tikkeltje geluk, prima op.

Toch viel de verdiende gelijkmaker 10 minuten voor tijd. Uit een scrimmage voor het doel kregen Kyano en Sjoerd een aantal keren de bal voor de voet, maar steeds was er een Geleen-been dat een doelpunt voorkwam, totdat Kyano de verdiende 3-3 binnentikte. Dolle vreugde bij de jongens. Op het bloedhete kunstgras hadden ze zich knap naar een gelijke stand geknokt tegen een sterke tegenstander.

Beide ploegen kregen in de eindfase nog maar weinig kansen op de winnende treffer. Het verdedigen van beide kanten was immers zo fel en verbeten dat echte kansen uitbleven. Niemand wilde vandaag verliezen. En toch kwam er een winnaar. Want in de laatste minuut trapte een Geleen speler een hoekschop perfect op het hoofd van een medespeler die de
4-3 binnenknikte.

Balen voor onze jongens dat ze uiteindelijk niets tastbaars overhielden aan een goede pot waarin de inzet voorbeeldig was. Gelukkig boden de penalties uitkomst want maar liefst 8 van de 9 werden er gescoord. Alleen Bart mikte op de paal, maar die had na afloop wel de verdiende eer dat hij door de trainers werd uitgeroepen tot man of the match. Proficiat Bart!

Volgende week geen wedstrijd op het programma. Maar ongetwijfeld zullen er een aantal spelers weer links en rechts gaan uithelpen bij andere teams.

De trainers

activiteitenoverzicht