Wedstrijdverslagen

Vandaag stond er voor de jongens van de JO11-2 een uitwedstrijd tegen Alfa Sport JO11-1 op het programma. Opnieuw een tegenstander waarvan (op basis van de ranglijst) vooraf het gevoel bestond dat het weer een gelijk opgaande wedstrijd zou gaan worden. De wedstrijd startte om half 11 en dus was het zonnetje al goed beginnen te branden. De tegenstander stelde voor om 8 tegen 8 te spelen in plaats van het gebruikelijke 7 tegen 7. Dat vonden we prima. Dan hadden we immers nog steeds 2 wisselspelers en konden de jongens dus afwisselend even op adem komen van de inspanningen in de hitte.

jo11 2 180421a

De eerste helft was er inderdaad sprake van een erg gelijk opgaande wedstrijd. De jongens uit Oirsbeek waren gemiddeld een jaartje ouder, maar dat compenseerden de onzen prima door de hele eerste helft een prima inzet te laten zien. River moest na een kwartiertje afhaken met een voetblessure en dus konden de andere jongens nog extra aan de bak in de hitte. De kansen voor beide ploegen waren voor rust sporadisch. Alfa Sport kwam een paar keer in gevaarlijke positie maar telkens werd er over of naast gemikt. Keeper Chanon, die top keepte, reageerde bovendien een paar keer goed door op tijd zijn doel uit te komen.

Zelf wisten we de hele eerste helft ook helemaal niks te creëren. Slechts 1 bal kwam er tussen de palen en dat leverde ook nog eens meteen een doelpunt op. Bart knalde een hoekschop strak voor het doel waar een tegenstander de bal ongelukkig tegen zich aan kreeg en een eigen goal scoorde. Met een wat gelukkige voorsprong konden we dus na 25 minuten het kleedlokaal opzoeken.

Daar werd even wat verkoeling gezocht, genoeg gedronken, wat water over het hoofd geschud en geluisterd naar wat korte woordjes van de trainers. Die constateerden dat de inzet top was, maar dat het supersnelle kunstgrasveld en de hitte voor wat al te veel hots-knots-god-zegene-de-greep-voetbal hadden geleid. Rustiger zijn aan de bal. Gewoon lekker durven voetballen en geen ballen meer wegknallen zonder te kijken. Dat was de opdracht die de jongens meekregen.

De tweede helft begon aan onze kant wat slapjes. Alfa Sport was net wat doortastender in de eerste minuten en profiteerde optimaal door de 1-1 te scoren. Het herstel kwam echter snel. Want de laatste 20 minuten was het hoofdzakelijk eenrichtingverkeer richting het doel van Alfa Sport. Kyano en Sjoerd waren voorin steeds aanspeelbaar, lieten fraaie acties zien en knokten zich ook een slag in de rondte om ballen te veroveren. Bart won bijna al zijn duels en liet ook een paar keer een mooie beweging zien om zich vrij te spelen. Niels blonk uit met heel wat snelle sprints, mooie kapbewegingen en was ook altijd weer bereid om sprints naar achteren te trekken om de verdediging te helpen. Noud verdeelde als midmidden het spelletje en onderschepte heel wat aanvallen. Dat laatste deden Lucas en Dyon zelfs in het kwadraat. Knap hoe ook zij bijna al hun duels wonnen, steeds feller waren dan hun tegenstander, en vooral ook altijd knap de hoge uittrappen van de keeper wisten op te vangen. En als er dan toch een keer iemand doorkwam, dan was aanvoerder Joep vandaag weer het uiterst betrouwbare slot op de deur, die goed inzag wanneer hij iets voetballend moest oplossen en wanneer gewoon “de schoen eronder moet”.

De geblesseerde River moedigde zijn medespelers langs de lijn aan de tweede helft en zag dat keeper Chanon maar een paar keer in actie hoefde te komen. En telkens deed hij dat prima op toch wel lastige inzetten. Eenmaal kwam hij goed uit zien doel om een diepe bal net op tijd op te vangen. Eenmaal tikte hij katachtig een bal uit de benedenhoek. En eenmaal stopte hij een lastig schot in de korte hoek, dat vlak voor hem opstuitte, op uitstekende wijze.

Kansen waren er veel na de rust. De eerste ontstond toen Kyano de diepte werd ingestuurd, mooi de bal afschermde tussen 2 verdedigers, en de bal prima teruglegde op de inlopende Niels die zijn schot gestopt zag worden door de goede keeper. Kort daarna was er tot twee keer toe een kans voor Kyano, die na een fraaie pass van Noud, eerst op de keeper en daarna naast mikte. Ook Sjoerd kreeg een kans toen Lucas een lange pass gaf, die door Kyano met het hoofd werd verlengd naar Sjoerd. Ook hij mikte helaas naast. En vlak daarna was het Sjoerd die aan de linkerkant een pass van Dyon in de diepte kreeg, zich prima vrijkapte en daarna passte op de inlopende Niels. Die mikte richting kruising maar de Alfa Sport keeper wist de bal met zijn vingertoppen via de lat over te tikken.

En toch viel 7 minuten voor tijd het verdiende doelpunt. Lucas had zich met een fraaie hang-en-wurg-actie weer langs en dwars door 3 tegenstanders gewurmd (trainer Ron maakte daarop een verwijzing naar een oud-De Ster 1-spits: “kiek, doa geit Stef de Conjour waer”). De 4e tegenstander pakte de bal van Lucas af op de achterlijn. Welgeteld 2 seconden later had Lucas echter weer de bal terugveroverd en werd zijn prima voorzet met moeite tot hoekschop verwerkt door Alfa Sport. De hoekschop werd door Niels voor het doel getrapt, waar de bal in de kluts tussen Bart, Kyano en een aantal tegenstanders bleef hangen. En zoals altijd was het weer goalgetter Kyano die het snelst reageerde en de 1-2 binnenknalde.

De vreugde bij de jongens was groot. De laatste minuten straalde iedereen uit dat de drie punten mee gingen naar Stein en werd er met vereende krachten geen kans meer weggegeven.

Na de wedstrijd gingen bij de meeste jongens meteen de truitjes uit en werden de penalty’s met ontblote bovenlijven getrapt.

jo11 2 180421bLucas had zich voor de gelegenheid een Arabische hoofdbedekking aangemeten:

jo11 2 180421cEn het werkte nog goed ook want waar normaliter 9 van de 10 penalties worden gemist, werd er vandaag maar liefst 7x onhoudbaar geknald.

De jongens verdienen vandaag een heel dik compliment. Het spel was weliswaar minder fraai dan in de drie voorafgaande nederlagen, maar de felheid, niet aflatende inzet en vechtlust waren vandaag hartverwarmend. Top jongens!

De trainers

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.