Voor de jongens van de JO11-2 stond afgelopen weekend “de derby der derby’s” op het programma. En ja, zelfs voor kinderen van 9 en 10 jaar heeft deze wedstrijd toch wel iets speciaals. Het is toch reden om er een extra schepje bovenop te doen. Afgelopen zaterdag was dat aan beide ploegen af te zien. Het werd een heerlijke strijd. De tegenstander is een oude bekende voor ons. Omdat de Haslou-spelers net een jaartje ouder zijn, komen beide teams elkaar om het jaar wel enkele keren per seizoen tegen in de competitie en op toernooien. En dat levert altijd spannende wedstrijden op. Ook zaterdag was dat weer het geval.

Onze jongens begonnen uitstekend aan de wedstrijd. En al na enkele minuten spelen mikte spits en aanvoerder Sjoerd, uit een voorzet van Niels, met een mooie poging een paar centimeters over de kruising. De wedstrijd ging meteen leuk op en neer en Haslou viel op door een paar keer goed combinerend door te komen. Meestal waren uiteindelijk Lucas, Joep, Dyon en keeper Chanon een sta-in-de-weg. Maar op een fraaie aanval na 5 minuten hadden we geen antwoord. En zo nam Haslou op eigen veld de leiding.

Na de eerste wisselbeurt kwam topscorer Kyano in het veld en hij werd meteen gevaarlijk. Noud gaf een prachtige pass met gevoel over de defensie, waarna Kyano de bal fraai over de keeper lobde. Helaas strandde deze poging op de paal.

De gelijkmaker kwam er uiteindelijk toch na een minuut op 12. Uitblinker Lucas had op het middenveld de bal voor de zoveelste maal veroverd en stoomde door. Zijn dribbelactie werd door de derde verdediger gestuit, waarna de bal voor de voeten voor Niels kwam. Die deed net of hij schoot, tikte de bal nog even opzij langs de opspringende verdediger, en knalde hem vervolgens in de kruising voor de 1-1.

Het restant van de eerste helft speelde zich voornamelijk op de helft van Haslou af. Bart probeerde het een paar keer met kanonskogels van afstand, maar die werden goed gered door de prima keeper. Ook Niels, River, Kyano en Sjoerd testten de keeper een paar keer maar die hield voorlopig zijn doel schoon.

Toch zouden er nog doelpunten vallen voor de rust. Onze jongens kwamen namelijk op voorsprong toen Niels een hoekschop voor het doel slingerde, die prachtig door Kyano werd binnengeknikt. Kyano sprong daarbij hoger dan twee meespringende tegenstanders en mikte zijn kopbal fraai in het hoekje. Top Kyano!

De voorsprong werd nog verder uitgebreid toen Lucas opnieuw goed voor zijn man kwam op de middenlijn en helemaal doorstoomde tot het Haslou doel om daar onhoudbaar binnen te kogelen voor de 1-3.

Ondanks dat onze jongens continu goed bleven voetballen, moesten ze vlak voor de rust toch nog een tegentreffer incasseren. Een mooie pass over de verdediging werd door de Haslou spits met een erg mooie lob doeltreffend afgerond: 2-3.

In de rust werd er in het kleedlokaal een bekertje ranja gedronken en nog een paar woordjes gesproken door de trainers. Daarna weer snel terug naar het veld voor de tweede helft.

Ook na de rust startten onze jongens sterk. De eerste kans was voor de goed spelende Noud, die na een mooie combinatie met Sjoerd en Niels in schietpositie kwam maar helaas net naast mikte. Aan de andere kant werd Haslou naarmate de wedstrijd vorderde ook steeds vaker gevaarlijk. We hadden daarbij geluk dat onze verdediging zijn mannetje stond en Chanon tot twee keer toe goed uit zien doel kwam om een doorkomende aanvaller te stuiten.

Haslou scoorde halverwege de 2e helft de gelijkmaker en vanaf dat moment leek het op een gelijk spel uit te draaien. Hoewel het spel van beide kanten goed bleef, werden er nog maar weinig echte kansen uitgespeeld. Totdat Haslou in de laatste minuten een prima aanval doeltreffend wist af te ronden. Onze jongens bleven vechten tot het einde, maar de gelijkmaker werd niet meer gescoord.

En zo werd voor de derde week op rij een goede wedstrijd afgerond met een kleine nederlaag. Desondanks waren de trainers weer zeer tevreden over het getoonde spel en de inzet van de spelers in deze leuke en leerzame wedstrijden.

Ondanks de teleurstelling over de nederlaag kreeg onze topper Lucas na afloop een terecht applaus van zijn medespelers toen hij werd uitgeroepen tot man of the match. Met zijn oneindige energie was hij weer een voorbeeld voor iedereen: achterin een bal veroveren, helemaal doorstomen naar voren en 20 seconden later weer op tijd terug zijn om vlak voor het eigen doel een aanval onschadelijk te maken. Klasse Lucas! Ga zo door!

De trainers