Wedstrijdverslagen

Voor de jongens van De Ster JO11-2 stond er dit weekend een lastige thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander was immers Meerssen JO11-1. Een ploeg die in het najaar zelfs had gewonnen van ons eigen JO11-1 team. Onze jongens konden zich de borst dus natmaken.
Gelukkig was iedereen beschikbaar en konden we dus op volle oorlogssterkte aantreden. Kleine tegenvaller was dat we voor de tweede thuiswedstrijd op rij in “Haslou” outfits moesten aantreden omdat de tegenstander ook in geel-zwart speelde. Tegen SVM voetbalde het team echter top met de shirts binnenstebuiten en ook vandaag ging dat weer prima.

We startten vandaag met de katachtige Chanon (met nieuwe keepershandschoenen!) in het doel en slopers Lucas en Joep in de defensie. De onvermoeibare Dyon en Bart bestreken de flanken, Noud verdeelde het spel als midmidden en topscorer Kyano startte in de spits. Niels, Sjoerd en River begonnen als eerste wissels langs de kant.

Het was meteen duidelijk dat er goed voetbal bij Meerssen in de ploeg zat en dat de jongens ook fysiek voordeel hadden ten opzichte van de onzen. Meerssen had dan ook in de beginfase een overwicht, maar toch waren het juist onze mannen die het gevaarlijkst waren. Kyano kreeg na een paar minuten een mooie pass van Noud, sprintte sneller dan zijn tegenstander, schoof de bal prima langs de keeper maar mikte helaas op de binnenkant van de paal.

Kort daarna moest Chanon een aantal keren goed reddend optreden bij pogingen van Meerssen. De top keepende Chanon wist zijn doel echter vooralsnog schoon te houden.

JO11 2 180407aEven later viel dan toch het eerste doelpunt. Het was Joep die achterin de bal veroverde, doordribbelde en daarna een pass gaf op de diep lopende Kyano. Dit keer mikte Kyano de bal mooi in de verre hoek voor de 1-0.

Helaas moest al snel daarna de 1-1 geïncasseerd worden toen Meerssen een prima aanval doeltreffend afrondde. Het was inmiddels tijd geworden voor de eerste wissels. Niels kwam Noud aflossen als midmidden, River loste Dyon af op de linkerflank en Sjoerd loste zijn maatje Kyano af als spits.

Ook in deze nieuwe samenstelling duurde het niet lang voordat onze jongens het netje vonden. Het begon allemaal bij Lucas. Die had zijn trainers in 10 minuten al 2 keer een hartverzakking bezorgd door doodleuk als laatste verdediger een tegenstander op te zoeken en deze proberen uit te spelen. De eerste keer mislukte dat en redde Chanon gelukkig. De tweede keer was Lucas actie wel succesvol en dan ziet het er natuurlijk geweldig uit. En Lucas, ook al roepen de trainers bij zo’n mislukte actie weleens dat je de bal gewoon moest overspelen: blijf het eigenlijk ook maar lekker proberen. Daar word je een betere voetballer van.
De derde keer dat Lucas aan een passeer-actie begon, leidde dat meteen een treffer in. Hij veroverde op de middenlijn de bal, wurmde en knokte zich langs twee tegenstanders, kon de bal vervolgens nog net naar Sjoerd tikken, die vanuit de draai prachtig binnenschoot: 2-1.

Helaas wist Meerssen de achterstand binnen 5 minuten weer om te buigen naar een voorsprong. Gezien de krachtsverhoudingen ook wel terecht trouwens. Want het was aan keeper Chanon te danken dat er niet meer ballen invlogen. Bij een 2-3 achterstand was het tijd geworden voor de laatste wisselbeurt na rust. De vermoeide verdedigers Lucas en Joep werden afgelost door de frisse Dyon en Noud. En Bart, die onvermoeibaar op de rechterflank in de weer was geweest, werd afgelost door Kyano.

Ondanks het feit dat beide teams onvermoeibaar bleven aanvallen en het spel dus op en neer golfde werd er voor de rust nog maar 1 keer gescoord. Meerssen bepaalde de ruststand op 2-4.

Na een lekkere koude beker ranja, werd het strijdplan voor de 2e helft doorgenomen.

JO11 2 180407bErg lastig was dat strijdplan overigens niet: er werd prima gespeeld, dus vooral zo doorgaan.

Na de pauze was het hopen op een snelle aansluitingstreffer voor de moraal. Helaas viel het eerste doelpunt aan de verkeerde kant. Het valt elke week weer op dat we het enige team zijn dat niet 20x per helft de bal terugspeelt naar de keeper. Op zich zijn de trainers daar blij mee. Liever gewoon vooruit voetballen of een actie maken. Maar om nu op 1 meter van je eigen doel met 3 spelers de bal te blijven rondtikken zoals afgelopen zaterdag… dat is weer een ander uiterste. Meerssen profiteerde optimaal en scoorde de 2-5.

Gelukkig bleven de koppies van onze jongens gewoon omhoog. De uitgeruste Bart kreeg de bal na een snelle uitworp van Chanon, en gaf een prima pass langs de lijn op Kyano. Die sprintte wederom zijn tegenstander eruit en scoorde fraai de 3-5.

Zou het dan toch nog kunnen?

Nou nee. Meerssen liet even haar spierballen zien en liep uit naar 3-7 via mooie aanvallen. Maar ook bij die achterstand gingen de koppies niet omlaag. Er stonden nog een kleine 10 minuten op de klok en dus nog tijd zat om iets moois te laten zien.

Noud en Dyon lieten achterin niemand meer passeren in deze fase.

JO11 2 180407cEn voorin werd de druk opgevoerd. Onder anderen via een aantal hoekschoppen.

JO11 2 180407dUit zo’n hoekschop wisten we uiteindelijk ook de 4-7 te scoren. Noud lette goed op en nam de hoekschop pijlsnel op Niels. Die vond met zijn voorzet Kyano vrij voor het doel en Kyano frommelde de bal langs de keeper in het netje.

Daarmee was de koek nog niet op. Noud veroverde achterin een bal, bleef lekker rustig tussen drie tegenstanders, kapte zich vrij en vond Niels op het middenveld. Die dribbelde langs een tegenstander en passte toen fraai op de diepgaande Kyano. Die had vrije doortocht en schoof de bal koeltjes langs de keeper voor de 5-7. Dat was ook de eindstand.

Al met al weer een leuke en leerzame wedstrijd voor onze jongens. Waar er voor de winterstop nog te veel wedstrijden waren waarin het krachtverschil te groot was, hebben we na de winterstop alleen nog maar leuke gelijkwaardige wedstrijden gespeeld.
Vandaag was het vooral mooi om te zien dat de kids ondanks de hitte, een fysiek sterkere tegenstander en een achterstand gewoon lekker en goed bleven knokken en voetballen. Prima jongens, ga zo door!

En een extra pluim aan Dyon en Niels die na de wedstrijd nog wat energie over hadden om bij respectievelijk de JO11-3 en JO13-3 te gaan uithelpen.

De trainers

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.