Wedstrijdverslagen

Eindelijk stond er weer een wedstrijdje op het programma voor de jongens van de JO11-2. Lekker om weer te kunnen voetballen. Al hadden de meesten vorige week ook best genoten van de sneeuw op zaterdag en de Rabo Kids Run door Steinerbos op zondag. Tegenstander vandaag was UBC JO11-2. Toevallig hadden deze teams in januari nog tegen elkaar geoefend en die wedstrijd was in 3-3 geëindigd. Een leuk vooruitzicht dus qua krachtsverhoudingen.

Onze jongens begonnen prima aan de wedstrijd. Er werd veelvuldig mooi gecombineerd en op die manier werden er de nodige kansen uitgespeeld. Helaas zorgde de ijzersterke UBC-keeper ervoor dat er vooralsnog niet gescoord werd. Niels kwam nog het dichtste bij een treffer maar zijn schuiver in de lange hoek, kwam via de binnenkant van de paal weer het veld in.

Na de eerste wisselbeurt werd het spel aan onze kant een tijdje wat rommeliger. Maar de inzet en vechtlust bleven top. UBC kreeg nu ook enkele schotkansjes maar Chanon stond in het doel steeds prima zijn mannetje. De ballen werden goed gestopt en zijn uittrappen en uitworpen waren vrijwel altijd goed. In deze fase lukte het uitspelen van echte kansen even niet meer zo goed, en dus probeerden de jongens het eens met schoten van afstand. Aanvoerder Lucas had de pech dat zijn pegel vlak voor de doellijn werd geblokt en een tweede poging na een prima solo van Lucas miste kracht.

Ook Bart vuurde een granaat van afstand af, maar die bal werd door de UBC-keeper uit de kruising getikt. Uit de daaropvolgende hoekschop was het uiteindelijk wel raak. Dyon trapte de bal fraai voor het doel en daar stond, zoals altijd weer, Sjoerd klaar om de bal snoeihard in te koppen. En zo staat de teller qua kopgoals voor Sjoerd toch alweer op ongeveer 10 stuks in anderhalf seizoen. Niet slecht als je steevast bij de kleinste drie spelers op het veld hoort. Klasse Sjoerd!

Met een 1-0 voorsprong liep de eerste helft op z’n einde. Langs de kant was het gevoel dat de ploeg nog wel een extra doelpuntje verdiende voor de rust en dat doelpunt kwam er uiteindelijk ook. Noud vond Bart met een prima pass. Die leek te gaan schieten, maar besloot te passen naar Dyon aan de linkerkant. Dyons lage voorzet was vervolgens prima op maat voor Niels, die de bal hard in de kruising kogelde voor de 2-0. Met die stand werd er gerust.

Na de pauze kwam UBC wat sterker uit de startblokken en het was even alle hens aan dek. Gelukkig traden Joep, Noud en Chanon een aantal keren reddend op, waardoor de voorsprong bleef behouden. Bij de eerste wisselbeurt in de 1e helft kwam Lucas weer in het veld en die besloot om met zijn nieuwe schoenen van maat 39 iets bijzonders te laten zien. Hij veroverde de bal en kapte zich langs drie tegenstanders om uiteindelijk vrij voor de keeper hard en hoog in het hoekje te mikken voor de 3-0. Een prachtige actie, bekroond met een even mooi doelpunt.

Na dat doelpunt was er bij een hoekschop voor UBC even geen aandacht voor een vrijstaande UBC-speler die hard, via de paal, binnenschoot. Overigens raakte UBC in de hele wedstrijd maar liefst drie keer de paal, maar ook onze jongens hadden kansen genoeg om de score op te voeren.

Dat gebeurde uiteindelijk alsnog toen Kyano langs drie tegenstanders soleerde en de bal droog in de hoek knalde voor de 4-1. Vlak daarna het absolute hoogtepunt van de wedstrijd toen Sjoerd een werkelijk perfecte steekpas gaf op Kyano, die helaas zijn inzet gestopt zag worden door de goed uitlopende keeper. Zo’n assist van Sjoerd had absoluut een doelpunt verdiend. Gelukkig ging Sjoerd niet bij de pakken neerzitten, want 10 seconden later had hij de bal alweer opgevangen, passeerde zijn tegenstander en werd vervolgens neergehaald. Vrije trap voor onze jongens. Op deze leeftijd wil natuurlijk iedereen de vrije trappen en de penalties nemen, maar de jongens hebben inmiddels zelf ook in de gaten dat we voor die klusjes een specialist in huis hebben: Dyon. Penalties mist hij nooit en ook de nu toegekende vrije trap werd door Dyon met zijn gouden linker in het doel geknald.

Daarmee kwam de eindstand op 5-1 uit. De trainers waren erg tevreden met het spel dat de jongens hadden laten zien. Chanon had niet enorm veel te doen, maar kon zich toch met een paar katachtige reflexen onderscheiden. Joep was, zoals gewoonlijk, de rots in de branding die niet alleen stevig ingreep, maar die ook nog op de goede momenten een voetballende oplossing zocht en op goede momenten de bal gewoon wegwerkte. In de achterhoede werd hij geassisteerd door Lucas en Noud, die beiden verdedigend elk duel wonnen en ook voetballend geregeld mee ten aanval trokken.

Dyon was in balbezit vandaag echt aan “ut sjravele”. Hij maakte mooie acties maar de bal bleef dan vaak net even hangen. Maar op die momenten kleunde Dyon er stevig in en kwam hij toch vrijwel altijd als winnaar uit de duels. En met 2 assists en een mooie treffer deed hij ook in aanvallend opzicht een duit in het zakje. River kwam op de linkerflank een paar keer goed door en laat al een heel aantal weken op de trainingen zien dat hij echt enorm vooruit gaat. Bart had het aan de rechterkant bij vlagen druk met praten en lachen met medespelers en tegenstanders, maar als de bal in zijn buurt komt, kun je er altijd van op aan dat Bart er zich vol overgave op stort.

Niels speelde vandaag eens niet op de vleugel maar als midmidden en dat beviel hem blijkbaar prima. Hij wisselde goede passes af met mooie acties en was ook nooit te beroerd om verdedigend te ondersteunen. En onze aanvallers Sjoerd en Kyano vonden allebei een keer het netje, en vulden elkaar weer prima aan. Sjoerd is altijd het aanspeelpunt, die zich goed vrijloopt, zich moeiteloos vrijkapt en dan altijd een vrijstaande medespeler weet te vinden. En Kyano is de altijd doelgerichte goalgetter, die vandaag ook prima oog had voor vrijstaande medespelers.

Al met al weer een leuke pot om te zien, jongens! En aan Sjoerd en Niels een extra pluim omdat ze bereid waren om direct na de wedstrijd in de auto te stappen om bij de JO13-3 te gaan uithelpen in Meerssen.

De trainers

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.