Na een afgelaste oefenwedstrijd omdat de tegenstander te veel zieken had, en een voetballoos weekend vanwege de carnaval, stond er vandaag eindelijk weer een wedstrijd op het programma voor onze JO11-2. Volgende week begint de competitie weer en nu werd er geoefend tegen Susteren JO11-2. Een tegenstander waartegen ook vorig seizoen al eens werd gespeeld. Destijds eindigde een superspannende wedstrijd in 1-1. Een ideale tegenstander dus om weer tegen te spelen. Dan weet je tenminste vooraf dat beide teams goed aan elkaar gewaagd zijn.

We moesten het vandaag wel doen zonder ons gevreesde ijzervreters-duo Joep “Pepe” Schulpen en Lucas “Sergio Ramos” Eussen. Al was de geblesseerde Joep wel aanwezig om zijn ploeggenoten luidkeels aan te moedigen. Normaliter willen de trainers dan best met de resterende 8 spelers een wedstrijd spelen, maar vandaag moesten Niels, Sjoerd en Dyon om 9.00u ook al uithelpen bij de JO11-3. Dus twee extra wissels waren geen overbodige luxe. Daarom werd een beroep gedaan op twee spelers van de JO9-1, Mayson Grommen en Levi Snackers, die altijd zin hebben om een wedstrijdje te spelen.

De verwachtingen vooraf kwamen helemaal uit. Het werd namelijk een hele spannende wedstrijd tussen twee goed voetballende ploegen, die ook allebei de duels niet schuwden. Susteren had in de beginfase het betere van het spel. Aan De Ster-zijde moest men er duidelijk nog even inkomen. Susteren nam de leiding na een mooi uitgespeeld doelpunt en bleef daarna de sterkere ploeg. Gelukkig had aan onze kant Kyano wel het vizier op scherp staan, want zijn eerste kans leverde meteen de 1-1 op, via een droge diagonale schuiver in het hoekje.

Daarna gingen beide ploegen echt goed voetballen. Over en weer golfden er mooie aanvallen richting beide doelmannen, die overigens prima hun mannetje stonden en menig doelpunt voorkwamen. Het was echter halverwege de eerste helft alleen Susteren dat echt met scherp schoot en dat op een 1-3 voorsprong kwam. Kansen voor De Ster op een aansluitingstreffer voor de rust waren er zeker, maar de bal leek er maar niet in te willen. Totdat Sjoerd vlak voor rust uit een scrimmage het beslissende tikje gaf voor de 2-3. Het was nog even twijfelachtig of de Susteren-keeper de bal net voor of achter de lijn keerde, maar de uiterst sportieve Susteren-trainer achter het doel gaf de prima leidende scheidsrechter Mustafa een teken dat het een doelpunt was.

Daarna kreeg Levi Snackers nog een kans op de gelijkmaker uit een mooie pass van Sjoerd. Levi krulde de bal prachtig om de keeper, maar zag helaas zijn schot eindigen op de binnenkant van de paal.

Met een 2-3 stand mochten beide teams aan de ranja. Even rusten, bekertje drinken, paar woorden van de coaches en daarna weer lekker ballen. De tweede helft waren onze jongens de betere ploeg. Chanon keepte attent en zijn uittrappen waren prima. Bart was na rust onvermoeibaar, onpasseerbaar en had steeds de goede voetballende oplossing. Dyon ruimde achterin, ondanks dat hij al een wedstrijd in de benen had, alles op. En dat ook nog eens op een goede voetballende manier, vaak met strakke passes over flinke afstanden. Noud was als vanouds als midmidden en verdediger onpasseerbaar en vond ook telkens de voetballende oplossing. En ook JO9-speler Mayson blonk achterin uit. Mayson speelde met de volwassenheid van een van zijn Feyenoord-idolen en maakte daardoor heel wat aanvallen onschadelijk. Klasse Mayson! Door dat berewerk van Chanon, Bart, Dyon, Noud en Mayson wist Susteren na rust niet meer te scoren. Al was daar ook twee keer hulp van paal en lat voor nodig. Want Susteren bleef gewoon een goed voetballende ploeg.

In aanvallend opzicht leek het de eerste 10 minuten na rust alsof er een vloek rustte op het Susteren doel. Levi, Sjoerd, Kyano, Niels en River speelden zich via mooie acties en goed combinatiespel keer op keer vrij, maar alle inzetten werden gered door de sterk keepende Susteren-goalie. River speelde overigens, zeker de tweede helft weer een goede pot aan de linkerkant en had zeker een doelpunt verdiend. Evenals Bart die twee kanonskogels van afstand gekeerd zag worden door de keeper. JO9-speler Levi viel op door telkens goed vrij te lopen, en diverse keren een medespeler vrij voor het doel te zetten. Zelf had hij pech dat zijn poging “achter het standbeen” net iets te zacht was. Sjoerd was altijd aanspeelbaar, stuurde geregeld een tegenstander het bos in en probeerde ook vooral anderen te laten scoren. Dat laatste overdreef hij ietwat, anders had hij er zelf zeker nog twee kunnen scoren. Maar mooi om te zien dat hij het anderen gunt.

Uiteindelijk was het toch goudhaantje Kyano die de ban brak. Eerst gaf hij het beslissende tikje voor de 3-3 na een fraaie assist van Levi. En daarna was hij tot tweemaal toe attent om hoekschoppen van Niels tot een doelpunt te promoveren. Eerst met het hoofd voor de 4-3 en daarna met een vliegende volley voor de 5-3. De doelpunten werden langs de lijn luidkeels bejubeld door de wisselspelers en de geblesseerde Joep.

Het was een mooie pot voetbal voor de trainers en supporters. Met onze blonde pingeldoos Niels als man of the match. Onvermoeibaar maakte hij twee wedstrijden achter elkaar actie na actie, vond hij vrijstaande medespelers en ging hij lekker fel de duels aan. Heerlijk om te zien. Klasse Niels!

Leukste opmerking van de dag kwam op naam van Levi Snackers. Die kwam na de wedstrijd naar de trainers toe en zei: “Ich vonj ut ech superleuk om mit uch mit te moage sjpele. Es geer nog ens man te kort hub, dan belt geer maar.” Zullen we zeker doen, Levi haha.

Volgende week begint de competitie weer voor onze jongens met een thuiswedstrijd tegen Amstenrade. Als de inzet dan hetzelfde is als vandaag, gaat het een leuke tweede seizoenshelft worden.

De trainers