De winterstop zit er alweer een paar weken op en na twee weekenden met onderlinge 4 tegen 4 toernooitjes met alle JO11-teams, stond er afgelopen zaterdag weer eens een wedstrijd op het programma voor de jongens van de JO11-2. Om 10.00u werd er, onder leiding van scheidsrechter Sem Conjour, afgetrapt tegen de buren van UBC (Urmondia-Berg Combinatie). In de competitie komen beide teams elkaar ook tegen en vooraf werd al verwacht dat de teams aardig aan elkaar gewaagd zouden zijn. En dat bleek in de praktijk ook uit te komen.

Onze jongens schoten uit de startblokken want al na 2 minuten lag de bal in het netje na een geweldige aanval. Het leek wel op de eerste minuten van de WK-finale in 1974, want er had nog geen tegenstander de bal aangeraakt toen de goal al genoteerd kon worden. Noud passte de bal op Joep, die op zijn beurt Sjoerd zag vrijstaan. Sjoerd draaide zich goed vrij van een tegenstander en stuurder River de diepte in. Zijn voorzet was op maat en het was Kyano die de 1-0 binnentikte. Een geweldige start voor onze jongens, die sowieso al een prima eerste helft speelden. Helaas bleven veel kansen onbenut en was het aan de andere kant bij de eerste tegenaanval raak. Joep wist met een perfecte sliding nog een schotkans van een UBC-speler te voorkomen, maar toch kreeg UBC een vrije schop die perfect in de kruising werd geknald voor de 1-1.

Het duurde echter niet lang voordat onze jongens weer de leiding namen. Een goede aanval kwam bij Sjoerd, die Dyon aanspeelde. Dyon draaide snel naar zijn linker en schoot de bal, uit een moeilijke hoek prachtig binnen voor de 2-1. Even later werd de voorsprong nog verder uitgebreid toen een lange solo van Lucas eindigde bij River, wiens schot op de vuisten van de keeper uiteenspatte. De daaropvolgende hoekschop werd echter door Niels perfect bij Kyano gebracht die van dichtbij de 3-1 intikte.

Eigenlijk had de score op dat moment al hoger opgelopen moeten zijn, onder andere door opnieuw een geweldige solo van Lucas langs 4 tegenstanders die knap door de keeper werd gered. Ook Sjoerd en Kyano kregen nog kansjes om een extra goaltje binnen te prikken. Het mocht echter niet zo zijn. Vlak voor rust was het bij de 2e kans van UBC helaas wel weer raak en zo gingen we de rust in met een 3-2 voorsprong.

Na de pauze viel het spel van onze jongens wat terug. Zeker het eerste kwartier werden er weinig kansen uitgespeeld. Al was het meeste balbezig nog steeds voor de geel-zwarten. Het was echter alleen UBC dat nog wist te scoren en dat daarmee ultra-effectief was geweest vandaag. Aan de andere kant kwamen er in de laatste 10 minuten nog kansen voor Kyano, River en Lucas, maar hun inzetten werden allen net gered. De wedstrijd eindigde daardoor in een gelijk spel.

Het was absoluut een nuttige en leuke oefenpot. En bovendien goed om te zien dat we deze ploeg ook in de competitie gaan tegenkomen, want dat wordt in ieder geval een leuke evenwichtige wedstrijd.

Na de wedstrijd vestigden onze jongens overigens alweer een nieuw record wat betreft de douchetijd, want waar de gasten van UBC al 3 minuten na de wedstrijd het kleedlokaal leeg achterlieten, duurde het tot welgeteld 43 minuten na afloop van de wedstrijd voordat de laatste De Ster-spelers uit het kleedlokaal de kantine in druppelden. Een teken dat ze het, ook buiten het veld, altijd goed naar de zin hebben met elkaar!

Komend weekend speelt de JO11-2 weer. Ditmaal tegen de leeftijdsgenoten van VV Neerbeek.

De trainers