Seizoensverslag JO11-1

Hoe de boys het gedaan hebben lees je zo, maar laten we ze eerst maar eens even voorstellen.

1

De trainers/leiders v.l.n.r.: Ruud, They, Tim en Richard
De spelers midden v.l.n.r.: Jorn, Toon, Devin, Benjamin en Jayden
De spelers onder v.l.n.r.: Finn, Achraf, Messi en Espen

Het seizoen startte met de bekercompetitie, een poule met streekgenoten Caesar, Haslou en Geleen-Zuid. Echte derby's dus! Hierin werden twee mooie overwinningen geboekt op Caesar (4-2) en Haslou (3-0). Tegen Geleen-Zuid werd er een duidelijke nederlaag geleden (10-3). Wellicht omdat de scherpte net wat ontbrak en omdat de spits van Geleen alle ballen die hij die wedstrijd aanraakte veranderde in goud. Desalniettemin werd er een mooie (terechte) tweede plek in deze poule behaald. Echter het bekeravontuur strandde wel hier.

2

3

4

5

Om nog wat ritme op te doen voor de competitie schreef het team zich in voor het Urmondia-toernooi. Toen de trainers het wedstrijdschema thuis gestuurd kregen, bleek het om een TOP-toernooi te gaan (slik). De deelnemende teams waren niet de minste en de mouwen konden dus opgestroopt worden.

In de poule zaten onder andere team 1 van een voetbalschool uit Brabant, Scharn en Geleen-Zuid.
Na een gelijkspel in de eerste wedstrijd moesten we tegen de voetbalschool. Daar zaten jongens tussen die ook bij profclubs meetrainen en die wedstrijd werd dan ook kansloos verloren. Scharn (die we ook in de competitie zouden treffen) veegde tussendoor even Geleen-Zuid van de mat. Pffff … dat zou een zware middag gaan worden. Gelukkig was er tussendoor ook nog wat tijd voor ontspanning.

6

7
De volgende wedstrijd op het programma was tegen Geleen-Zuid. De ploeg waar we in de beker nog dik van verloren. Voetbal is ook slimmigheid en De Ster nam al een paar minuten voordat de wedstrijd begon plaats op het veld, en wel aan die kant waar ze wind (het waaide behoorlijk) mee zouden hebben. Dat en een oppeppende licht tactische speech vantevoren ontketende een geweldige inzet en vechtlust bij de boys en Geleen-Zuid werd met 2-1 verslagen. Blijdschap en trots vielen niet alleen over de spelertjes heen maar ook over de trainers en ouders langs de lijn.

Zeker ook toen hetzelfde kunstje nog eens geflikt werd door Scharn (een nog betere tegenstander dan Geleen) ook met 2-1 te verslaan. Een tweede plek, achter het team van de voetbalschool, in de poule was een feit. De Ster ging om de 3e en 4e plaats spelen.
De tegenstander hier was het tweede team van de voetbalschool. Weliswaar waren deze niet zo sterk als team 1, echter wel nog een maatje te groot voor onze JO11-1. Maar niet getreurd, vierde worden op een sterk bezet toernooi en alleen maar verliezen van een voetbalschool … dat is geen schande … dat is een topprestatie!

8

9

Door naar de najaarscompetitie. De Ster was ingedeeld in een eerste klasse met clubs van naam uit de omgeving van Maastricht. Allemaal, voor ons onbekende, teams waar we nog nooit tegen gespeeld hadden (behalve Scharn 1 op het toernooi). Maar een ding was zeker, deze competitie zou niet makkelijk gaan worden.

Het niveau van de competitie bleek al meteen vanaf de eerste wedstrijd hoog. Natuurlijk ook omdat je tegen teams speelt met de beste spelertjes van die club uit die leeftijdscategorie. Tegen de betere teams moet je echt 100% zijn wil je in de wedstrijd blijven terwijl je tegen de iets mindere teams niet mag verzwakken omdat zij dan anders dan toch de kwaliteiten hebben om terug te kunnen komen.

De eerste twee wedstrijden werden verloren, waarvan één eigenlijk onnodig. De vier erna werden op rij gewonnen en De Ster klom iedere week hoger op de ranglijst. Echter moesten we wel in het achterhoofd houden dat we de twee titelkandidaten nog moesten krijgen, Bunde en Scharn 1. In beide wedstrijden was De Ster echter kansloos.

De laatste wedstrijd van het seizoen speelden we thuis tegen Scharn 2. Gezien de uitslagen een heel degelijke tegenstander. Inzet van de wedstrijd, de vierde plek op de ranglijst. Een puntje zou genoeg zijn. Echter Scharn 2 was niet van plan om daar zo maar aan mee te werken. Het was een mooie en goede wedstrijd waarin Scharn op een 0-1 voorsprong kwam en De Ster na lang en veel aandringen de gelijkmaker wist te maken. Echter, nog in euforiestemming en met een iets mindere concentratie, lag de bal kort na de aftrap al weer in het netje, 1-2 voor Scharn. De Ster creëerde in het restant van de wedstrijd nog een paar goede kansen en een keer werd zelfs nog de paal geraakt. Echter het geluk was niet aan onze zijde.

Het seizoen waar Scharn 1 kampioen zou worden sloten wij af op een 6e plek (op doelsaldo geen 5e). Daar waar een vierde plek, gezien de kwaliteiten van het team wellicht zeker op zijn plek was geweest. Maar het moet ook gezegd, de ene wedstrijd was de andere niet. Bij vlagen was het genieten van flitsend samenspel, puik verdedigingswerk en mooie goals. Maar soms was het ook net iets te statisch, te slap en te afwachtend, daarmee help je de tegenstander in het zadel en krijg je het zelf gewoon moeilijk. In deze moeilijke tijden konden we gelukkig altijd terugvallen op het uitstekende werk van onze keeper (dat moet even gezegd worden).

10

11

12

13

14

15

16

17

Vooruitkijkend op het voorjaarsseizoen … de ingrediënten om er iets moois van te maken zijn er zeker. De trainers denken dat er nog veel meer mogelijk is en dat het team nog lang niet aan zijn top zit. Heb vertrouwen (in jezelf en in elkaar) en blijf met plezier voetballen. Maar dat gaat vast en zeker goed komen.

Maar voordat het jaar voorbij is wacht het team nog twee zaalvoetbaltoernooien. Natuurlijk ons eigen Hallenmasters-toernooi (23 december) maar eerst nog een toernooi (16 december) in Gangelt,   ja mensen we gaan Europa in!

Succes en veel plezier jongens, en natuurlijk ook alvast veel succes voor de voorjaarscompetitie.
Dat gaat zeker goed komen.

De trainers, ouders en supporters.

18

hallenmasters left banner