Wedstrijdverslagen

Wij zijn momenteel hard bezig met de bouw van de nieuwe website. Hierdoor kan het voorkomen dat niet alle informatie op deze website actueel is. 

Deze week was er een dubbel programma voor de jongens van De Ster JO11-2. Op woensdagavond moest er in Sittard een inhaalwedstrijd gespeeld worden tegen Sporting Sittard JO11-1. En op zaterdag ging men als koploper de laatste competitiewedstrijd in tegen nummer 2 UBC JO11-1.

de ster jo11 2 1

Sporting Sittard JO11-1 vs De Ster JO11-2: 1-8

Op woensdag moest de ploeg het in Sittard doen zonder alleskunner Noud. Het was echter ook meteen een goede gelegenheid om eens een talentvolle gastspeler te laten meedoen, in de persoon van Thibaut van de JO11-4. Vooraf wisten de trainers dat de wedstrijd ongetwijfeld een dikke overwinning zou opleveren. En dus werd besloten om deze wedstrijd aan te grijpen om ervoor te zorgen dat alle spelers in deze najaarscompetitie gescoord zouden hebben. Negen van de tien spelers hadden dit seizoen al een of meerdere doelpunten op hun naam staan. Zelfs keeper Chanon had in een helftje voetballen al eens tweemaal gescoord. Alleen Joep, onze trouwe rots in de branding achterin, moest nog een doelpuntje zien mee te pikken. Joep cijfert zichzelf altijd weg in het teambelang en laat anderen de leuke aanvallende acties maken, terwijl hij het fort achterin bewaakt. Maar vandaag mocht hij al zijn speelminuten als midmidden maken, en als aanvoerder bovendien.

De eerste 12 minuten was Sporting Sittard nog niet van haar eigen helft af geweest. Desondanks stond er nog altijd een 0-0 tussenstand op de borden. De reden was enerzijds dat onze jongens behoorlijk wat keren naast of over het doel mikten, en anderzijds dat de Sittardse keeper een topdag had en menig schot keerde. Maar toen eenmaal het eerste doelpunt was gescoord, was het hek van de dam. De openingstreffer werd gescoord door Sjoerd, die knap wegdraaide en afrondde na een perfecte pass van Lucas. Daarna volgde de mooiste treffer van de eerste helft. Gastspeler Thibaut passeerde een tegenstander en gaf een keiharde voorzet die door Sjoerd hard werd binnengeknald voor de 0-2. Ook bij de 0-3 was Thibaut de aangever. Zijn verre hoekschop werd door River voorbij de tweede paal ineens op de slof genomen en binnengeknald. En ook de 0-4 viel uit een hoekschop van Thibaut, die ditmaal door Kyano werd afgerond. Kort voor rust viel ook nog de 0-5 toen Dyon prima verdedigde en een pass gaf op Kyano. Die passeerde vanaf de middenlijn op snelheid een tegenstander en speelde de bal onbaatzuchtig af op Sjoerd die zijn derde van de dag maakte.

de ster jo11 2 2In de rust werd besloten om de tweede helft onze aanvallers eens te laten voelen hoe het is om te moeten verdedigen tegen een mindere tegenstander. River en Niels begonnen in de defensie en ook Sjoerd en Kyano zouden in de loop van de 2e helft die taak op zich nemen. Dat zou het spel weliswaar niet ten goede komen, maar laat de jongens hopelijk wel inzien hoe knap het is van hun teamgenoten, die die taak week in, week uit netjes uitvoeren, met een lach op hun gezicht.

Het voetbal was minder na rust, er werd zelfs een tegentreffer (mooie lob) geïncasseerd, en er werd door ons zelf nog maar driemaal gescoord (de 1-7 was van Sjoerd uit een scrimmage; de 1-8 van Kyano na een voorzet van Lucas), maar… HET doel van de avond werd wel gerealiseerd. Want 5 minuten na rust was het Dyon die een voorzet gaf en was het Joep die met het hoofd de 1-6 binnenknikte. Prachtig dat nu alle jongens een doelpuntje gemaakt hebben. Een trotse Joep besefte na afloop dat de buit binnen was voor dit seizoen en zei: “Zet mich de res van ut sezoen noe maar geweun waer achterin. Dat vinj ich neit erg. Doon ich gaer.”

Na afloop onder de douche werd weer luidkeels en in koor Lil’ Kleines hit “krantenwijk” gezongen en ging iedereen tevreden naar huis.

UBC JO11-1 vs De Ster JO11-2 AAAA

Door de doordeweekse overwinning hadden onze jongens de koppositie in hun klasse veroverd. Al was dat enigszins vertekend. Men had weliswaar 1 puntje meer dan UBC, maar ook een wedstrijd meer gespeeld dan die ploeg. Sterker nog: UBC had tot nu toe al haar wedstrijden gewonnen en had in 7 wedstrijden maar liefst 40 doelpunten méér gescoord dan onze jongens in 8 wedstrijden. Het zou dus een zware kluif worden tegen tegenstanders die stuk voor stuk een jaar ouder zijn. Geen probleem. Gewoon tweemaal 25 minuten op volle kracht voetballen en dan zien we aan het eind wel wat het wordt, was de gedachte vooraf.

de ster jo11 2 3In de beginfase had De Ster het lastig. Er werd wat erg veel over korte afstanden overgespeeld. Tegen mindere tegenstanders is dat geen probleem, maar de jongens van UBC zaten er continu kort bovenop waardoor er geregeld balverlies werd geleden kort voor het eigen doel. Binnen 10 minuten keken we dan ook tegen een 3-0 achterstand aan.

In het vervolg van de eerste helft werd het spel van De Ster-zijde wel beter, met aanvoerder Bart als stuwende kracht. Er werd goed verzorgd samengespeeld en bij balbezit van UBC werd er alles gegeven om de bal weer terug te veroveren. Het laatste kwartier van de eerste helft ging dan ook gewoon gelijk op. Al was het wel duidelijk dat het voor onze jongens veel meer energie kostte om kansen uit te spelen. En als dat dan eens lukte, dan was de kracht vaak al weggevloeid waardoor de UBC-keeper de ballen makkelijk kon keren.

de ster jo11 2 4UBC prikte er voor rust nog eentje in en daardoor gingen we met een 4-0 achterstand rusten. De jongens baalden daar flink van en keken er enigszins van op dat ze van de trainers te horen kregen dat er best goed gevoetbald was voor rust. Als de tegenstander gewoon een niveau’tje beter is, dan kunnen goed voetballen en toch met 4-0 achterstaan, best samengaan.

Gewoon met frisse moed de tweede helft ingaan en er alles aan doen om een doelpuntje te scoren en UBC het scoren te beletten. En dat deden onze jongens voortreffelijk. Keeper Chanon hield met prachtige reflexen de nodige schoten uit zien doel. En ook alle veldspelers liepen zich het snot voor de ogen om het UBC zo lastig mogelijk te maken. En hoewel UBC na rust nog drie keer scoorde, kregen we toch nog de beloning voor de voorbeeldige inzet, in de vorm van een tegentreffer. De assist was van River en het was de attent vrijlopende Kyano die de goal scoorde. Na rust waren er nog wel de nodige kansjes op meer doelpunten maar steeds wist de UBC-goalie dat te voorkomen.

Na afloop van de wedstrijd werd keeper Chanon uitgeroepen tot man of the match en toen de muziek in het kleedlokaal weer aan ging, was de treurnis om de eerste competitie-nederlaag van het seizoen snel verdwenen. Daarna ging iedereen mee naar de kantine van De Ster, waar de jongens en de ouders op een hapje en een drankje werden getrakteerd.

de ster jo11 2 5Het was een mooie eerste seizoenshelft, jongens. Jullie hebben weer veel bijgeleerd en zijn écht leuk gaan samenspelen. Nu nog lekker drie zaaltoernooitjes spelen en dan is het alweer 2018.

De trainers

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.