Wedstrijdverslagen

Op zaterdag speelde De Ster JO11-2 thuis tegen Obbicht/Armada JO11. Een blik op de ranglijst leerde dat de wedstrijd ongetwijfeld gewonnen zou gaan worden door de jonges uit Stein. Maar in dat soort wedstrijden is het voor de trainers altijd belangrijker of de jongens ook op een goede manier de wedstrijd oppakken. Oftewel: met plezier voetballen, geen genoegen nemen met 50% inzet, en samen aanvallen en scoren.

De beginfase van de wedstrijd liep dat prima. Noud en Dyon zorgden voor het voetbal van achteruit, Bart en River waren gevaarlijk op de flanken, Lucas was lekker actief in het midden en Sjoerd vond steeds een vrijstaande medespeler vanuit de spits. Dat resulteerde dan ook in een doelpunt na 4 minuten. Het was River die aan de linkerkant doorkwam en de bal hard richting doel vuurde, waar de bal via-via tegen het netje knalde voor de 1-0. De stormloop bleef daarna doorgaan. River paste prima op Sjoerd, die zich vrijkapte en zijn schot gestopt zag door de keeper. Ook Lucas zag een geweldige solo helaas niet met een doelpunt bekroond worden door een superstop van de keeper.

Inmiddels waren Niels, Joep en Kyano in het veld gekomen voor Bart, Sjoerd en Dyon. En ook in deze nieuwe samenstelling gingen de jongens door met prima aanvalsspel. Kyano verwerkte een uittrap van de keeper prima met zijn hoofd, maakte zich breed en worstelde zich zo tussen twee verdedigers richting keeper. Maar opnieuw had de keeper van Obbicht/Armada een prima save in huis. Uiteindelijk werd dan toch de voorsprong verdubbeld. Het was Joep die de bal afpakte van een tegenstander en een mooie pass op River gaf. River snelde richting goal en knalde de bal in de verre kruising voor de 2-0.

En nog geen minuut later stond ook de 3-0 op het scorebord. River was de aangever uit een hoekschop en Dyon nam de bal fraai ineens op zijn voet en plaatste hem rustig in het doel. Een prima fase tot dat moment. Helaas zakte het spel daarna ver terug. Iedereen leek het wel te geloven, duels werden continu verloren tegen een lekker fel spelers Obbicht/Armada, en mee terug verdedigen werd er niet meer gedaan. Dat resulteerde in twee terechte tegentreffers en dus een 3-2 tussenstand.

Gelukkig werd de eerste helft wel nog afgesloten met de mooiste aanval van de helft. Niels maakte een dubbele 1-2 met Sjoerd, die vervolgens Kyano vrij zag staan voor het doel. De uitkomende keeper blokte Kyanos schot, waarna Sjoerd alsnog de 4-2 inschoot.

In de korte rustpauze konden onze jongens een slok ranja nemen, waarna ze te horen kregen dat er toch echt te weinig gebracht was de 1e helft. Het was tijd voor wat meer pit. Lekker allemaal uitstralen dat we elke bal willen hebben en dat we zoveel mogelijk doelpunten willen maken samen. En het moet gezegd: dat was na de rust absoluut het geval.

Met River, Noud, Dyon en Sjoerd als uitblinkers maakten onze jongens er een show van. Joep, Lucas en Bart lieten achterin helemaal niemand meer passeren. Daardoor had keeper Chanon een saaie tweede helft. Gelukkig had hij voor de rust wel nog een paar mooie reddingen en uittrappen kunnen laten zien. Op het middenveld combineerden Dyon, River, Noud en Niels er lustig op los en waren er ook geregeld mooie passeeracties te zien. Voorin liepen Kyano en Sjoed zich steeds goed vrij waardoor ze behoorlijk wat scoringskansen kregen.

De eerste treffer na rust volgde op een prima pass van Noud op Dyon. Die had vanuit een ooghoek de keeper al voor zijn doel zien staan en krulde de bal in een prachtige boog van ver in de lange hoek voor de 5-2. Daarna was het River die goed doorzette en daardoor de bal bij Noud bracht. Die passeerde twee tegenstanders en zag dat Sjoerd zich goed had vrijgelopen. De pass was op maat en Sjoerd draaide snel en scoorde beheerst de 6-2. En zo hadden Sjoerd, Dyon en River alle drie twee doelpunten op hun naam staan.

De 7-2 kende hetzelfde recept. River maakte een actie langs een tegenstander en tikte de bal door naar Noud. Die zag Sjoerd weer vrijlopen en gaf een prima pass, die door Sjoerd doeltreffend werd afgerond.

De 8-2 viel door een gelukje. Niels knalde een hoekschop hard voor het doel, waar de keeper de bal ongelukkig uit zijn handen liet vallen in het doel. Niels had dat zelf iets anders gezien en riep naar de trainers: “Zoog geer dat? Vette indreijer he?”

De eindfase was de fase waarin topscorer Kyano het op zijn heupen kreeg. Eerst tikte hij op de middenlijn de bal handig langs zijn tegenstander en snelde erlangs. Vlak voordat de andere verdediger kon ingrijpen, wist Kyano de bal met een sliding te glijden naar River die de bal op 1 meter van een leeg doel via de onderkant van de lat binnenknalde voor de 9-2.

De 10-2 viel uit een mooie dieptepass van Dyon op de vrijlopende Kyano. Die liep hard door ondanks dat de bal een prooi leek te worden voor de keeper. Die schrok blijkbaar enigszins van de toesnellende Kyano, zodat de bal door zijn benen doorrolde waarna Kyano kon scoren. Overigens had de keeper vlak daarvoor nog een miraculeuze redding in huis gehad toen Dyon de bal met buitenkant voet in het hoekje leek te krullen.

De laatste treffer kwam alsnog op naam van Dyon, die de rebound afwerkte nadat Kyano een vlammend schot gekeerd had zien worden door de keeper.

De tweede helft was het een lust voor het oog om de gretigheid te zien bij alle Steinse jongens. River, die vandaag ook de aanvoerdersband droeg, werd onder gejuich uitgeroepen tot man of the match. Na de penaltyserie werd er richting douches gesprint, ging de muziek weer aan in het kleedlokaal, en werd er weer luidkeels meegezongen en gedanst. Waar de playlist van 9-jarigen uit bestaat? Een hoog gehalte Lil Kleine, Jebroer, Ronnie Flex en Boef haha. Mooi om te zien hoeveel lol ze daarmee hebben in het lokaal.

Komende week op woensdag eerst nog inhalen, uit tegen Sporting Sittard. En dan volgend weekend de laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft tegen koploper UBC JO11-1 (Urmondia-Berg-combinatie), oftwel een duel tussen de nummers 1 en 2.

De trainers

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.