Op woensdagavond speelde onze JO11-2 een oefenwedstrijd tegen VV Sittard JO11-2. Gewoon, omdat het altijd leuk is om wedstrijden te spelen tegen ploegen die gewaagd zijn aan ons eigen team. En met dit team van Sittard wisten we dat dat het geval was. Beide teams kwamen elkaar immers vorig seizoen (destijds als JO9-1) ook al tegen. Toen was het de kampioenswedstrijd voor onze jongens, die een 2-0 overwinning opleverde in een thriller van een wedstrijd.

de ster jo11 2 171129

Nu allemaal dus een jaartje ouder. Kijken hoe de krachtsverhoudingen nu lagen. Over het doorgaan van de wedstrijd bestond nog wat onduidelijkheid. Gelukkig werkten de weergoden mee en was het grasveld in Stein net goed genoeg bespeelbaar. Of eigenlijk: het veld was gewoon heerlijk. Lekker nat, waardoor de bal goed en hard rolde. Vanwege problemen bij DSM was er veel fileleed in de regio. Gelukkig wisten de mannen en dames uit Sittard op tijd Stein te bereiken, zodat de wedstrijd kon doorgaan.

Onder leiding van de goed fluitende Mylano kon er dus door alle goed warm aangeklede jongens en meisjes begonnen worden aan de wedstrijd. En het was meteen duidelijk dat de twee ploegen goed aan elkaar gewaagd waren. Aan Ster-zijde begon Chanon in het doel en vormden Joep en Noud de defensie. Lucas speelde mid-midden, en River en Kyano bestreken respectievelijk de linker- en rechterflank. Sjoerd startte in de spits, en Niels, Dyon en Bart startten langs de kant.

Sittard begon wat sterker aan de wedstrijd, maar gelukkig wisten onze jongens met vereende krachten het echte gevaar te voorkomen. Aan de andere kant kregen we aanvankelijk slechts sporadisch kansen. Iedereen moest nog even over zijn eerste vermoeidheid heenkomen, waardoor Kyano en Sjoerd vaak tegen een overtal moesten opboksen.

Inmiddels waren Niels, Dyon en Bart in de ploeg gekomen voor Kyano, River en Noud, en we werden steeds sterker. Een aantal mooie aanvallen van Ster-zijde zorgden ervoor dat de goede Sittard-keeper genoeg werk kreeg. Aanvankelijk wist hij nog al het gevaar onschadelijk te maken, totdat Lucas een prima steekpass gaf op Sjoerd, die 1 op 1 richting keeper mocht en beheerst de bal in het hoekje mikte voor de 1-0.

Voor de rust kregen we nog een aantal mooie kansen. Sjoerd kwam een teenlengte te kort op een voorzet van Niels, en diezelfde Niels raakte met een schot de lat. Vervolgens kwamen Kyano, River en Noud weer in de ploeg voor Sjoerd, Lucas en Joep. En ook nu bleven onze jongens mooi aanvallend voetbal laten zien. Het samenspel was prima en er waren ook mooie individuele acties te zien. Toch was het Sittard dat vlak voor de rust de 1-1 scoorde door attent reageren op een half-mislukte uittrap van Chanon. Altijd vervelend voor een keeper: veel minder fouten maken dan de andere spelers in het veld, maar als je dan een keer een bal verkeerd raakt, vliegt ie er meteen in. Geen probleem, Chanon. Je keepte weer prima vandaag!

In de rust kregen de spelers, ouders en leiders thee, koffie en koekjes van de mama en zus van Lucas. Dat was lekker tegen de kou. Al moest een enkeling nog wennen aan de thee in plaats van de gebruikelijke ranja. Toch maar alvast voorzichtig beginnen met thee leren drinken, Dyon, want als je over 10 jaar in De Ster 1 staat, krijg je geen ranja meer J.

De trainers van beide teams waren het erover eens dat dit een leuke oefenwedstrijd was. Sittard had in de 1e klasse alles met dikke cijfers verloren, en onze jongens hadden voornamelijk veel met dikke cijfers gewonnen in de 2e klasse. Dan is zo’n onderling wedstrijdje tegen een gelijkwaardige tegenstander toch een stuk leuker.

Na de pauze speelden de jongens uit Stein echt top. Sittard kreeg bijna geen kansen meer en het was smullen van het vloeiende aanvalsspel van de onzen. De eerste 8 minuten leidde dat nog niet tot doelpunten maar na het 1e wisselmoment ging het ineens snel. De 2-1 viel toen Niels op rechts een tegenstander passeerde en passte op Lucas. Die name de bal mooi mee en knalde de 2-1 binnen. Nog geen minuut later werd er weer gescoord. Ditmaal was het Lucas die de bal veroverde en passte naar Niels. Die gaf een strakke, hoge voorzet die door Sjoer prachtig met hoog geheven been werd binnengetikt voor de 3-1.

Lucas had de smaak inmiddels goed te pakken want hij won elk duel, passte goed en slalomde langs tegenstanders. Eenmaal veroverde hij met hulp van Dyon de bal op links, passeerde 3 tegenstanders over de achterlijn, passte op Sjoerd, die met links net naast mikte. De 4-1 viel alsnog toen Dyon de bal met een sliding wist door te tikken naar Lucas die hard binnenschoot. En ook de 5-1 viel nog voor het laatste wisselmoment. Dit keer was het Niels die twee tegenstanders voorbij liep en passte op Dyon. Die zag zijn schot geblockt worden, stond snel op, veroverde de bal weer en mikte alsnog de 5-1 in het hoekje.

Na die sterke fase werd het even wat rommeliger en dat gaf Sittard de kans om de 5-2 te scoren. Het laatste woord was echter toch voor onze jongens. River kapte een tegenstander uit en punterde de bal met een sliding richting doel. Daar maakte de sterke keeper van Sittard zijn enige foutje van de avond, waardoor de bal door zijn benen binnenrolde.

Al met al een leuke en leerzame oefenpot tegen een leuke en sportieve tegenstander. Zeker voor herhaling vatbaar! Dan heeft topscorer Kyano, die vandaag het netje niet wist te vinden en daarvan zichtbaar baalde, een kans om alsnog tegen Sittard te scoren. Wat dat betreft is Kyano ook een echte spits, zoals zijn vader Ron: liever met 6-5 verliezen en 5x scoren dan met 10-0 winnen en niet scoren J.
Nadat de penaltyserie erop zat werd Lucas (2 goals en 2 assists, prachtige acties, goede passes, en kilometers loopwerk) nog uitgeroepen tot man of the match.

Het was weer mooi om jullie aan het werk te zien, jongens!

De trainers

grote clubactie steundester banner links

activiteitenoverzicht

Geen evenementen