Wedstrijdverslagen

Na vorige week te hebben gewonnen in Doenrade van DMJ JO11-2, moest De Ster JO11-2 dit weekend thuis spelen tegen het JO11-1 team van DMJ (Doenrade-Merkelbeek-Jabeek). Voorafgaand aan onze eigen wedstrijd vorige week zagen we DMJ JO11-1 met dikke cijfers verliezen van OVCS. Omdat we zelf gelijk hadden gespeeld tegen OVCS leek het dit weekend een eenvoudige wedstrijd te gaan worden. Dat bleek in de praktijk anders te zijn. Want vanaf de eerste minuut was duidelijk dat DMJ er (terecht) weinig voor voelde om zich naar de slachtbank te laten leiden. De fysiek sterke tegenstander vocht verbeten om de Steinse aanvallen af te slaan. Bovendien was hun erg grote keeper in topvorm, want hij zorgde voor veel knappe reddingen en was ook nog gevaarlijk met zijn lange uittrappen.

de ster jo 11 2 171118

De eerste helft verliep vanuit De Ster in een slaapwandel-tempo. Alleen Niels en af en toe River en Noud lukte het om een tegenstander te passeren en zo voor wat verrassing en snelheid te zorgen. Voor de rest was het allemaal erg traag en gezapig. Desondanks waren onze jongens wel duidelijk de bovenliggende partij. De tegenstander werd teruggedrongen maar tot heel veel grote kansen leidde dat niet. En als we al eens tot een schotkans kwamen tegen de massale en hechte DMJ-defensie, dan stond er altijd nog hun sterke keeper. Aan de andere kant kwam DMJ maar zelden tot aanvallen maar als dat eens gebeurde dan leidde het ook tot gevaar. Uiteindelijk kwam die ploeg dan ook voor rust op een 0-1 voorsprong. Verdedigers van De Ster waren mee ten aanval getrokken, de DMJ keeper trapte ver uit en hun spits kon alleen op Chanon af. Die stopte de aanval nog in eerste instantie, maar in de rebound werd er alsnog gescoord.

In de pauze teleurgestelde gezichten. Dit liep toch even anders dan de meesten zich vooraf hadden voorgesteld. Niet erg. Een goede les om eens te leren hoe je de zaken kunt aanpakken tegen een tegenstander die zich massaal terugtrekt. Na wat tips van de trainers en wat door de spelers zelf bedachte aanpassingen, waren onze jongens klaar voor de tweede helft. We moesten echter nog even geduld hebben want de jongens van DMJ hadden een kwartiertje nodig om binnen het strijdplan voor de tweede helft te smeden.

Toen de tweede helft begon werd het meteen duidelijk dat onze jongens met een andere instelling begonnen. Meteen werd de tegenstander met de rug tegen de muur gezet, alle duels werden gewonnen en de vloeiende aanvallen rolden richting DMJ-doel. Onze keeper Chanon kreeg aanvankelijk weinig te doen. Want voor hem lieten Joep en Lucas helemaal niemand passeren. Deze twee zorgden er bovendien voor dat er continu prima werd gevoetbald van achteruit. Op het middenveld was Noud continu aanspeelbaar en waren Niels en Bart op de flanken altijd gevaarlijk. Voorin bleef Kyano goed vrijlopen, hard werken en zoeken naar een kansje om te scoren. Vlak voor de eerste wisselbeurt viel dan eindelijk de gelijkmaker. De assist kwam op naam van Niels en zijn maatje Kyano fungeerde als afmaker.

Niels en Kyano werden vervolgens afgelost door River en Sjoerd, en achterin kwam Dyon in het veld voor Lucas. Onze jongens bleven ook in die nieuwe formatie prima voetballen. River had op links een paar mooie acties en schoten. Dyon won achterin alle duels en was ook nog gevaarlijk met goede passes en zelfs schoten op doel. En Sjoerd kapte en draaide zich voorin geregeld vrij om medespelers in kansrijke positie te brengen. Omdat de tegenstander zich kranig weerde, hun keeper prima bleef keepen, en aan De Ster-zijde het vizier niet helemaal op scherp stond, bleef het echter lang 1-1.

Inmiddels was de laatste wisselbeurt geweest. Lucas loste zijn maatje Joep af in de defensie, Niels loste Bart af aan de rechterkant, en Kyano kwam er in de as in voor Noud. De wilskracht droop nu van de koppies af. Het was prachtig om te zien hoeveel bloed, zweet en tranen er gegeven werden om de wedstrijd alsnog te winnen. Iedereen streed voor 200% en er werd ook nog eens mooi gevoetbald. Het leek er echter niet in te zitten vandaag. Twee afstandschoten van Dyon werden fraai gered door de keeper, Kyano kon een fraaie assist van Sjoerd niet tot doelpunt promoveren en Niels en Sjoerd kwamen twee keer een teenlengte tekort om voorzetten van River binnen te glijden.

Aan de andere kant boften we bovendien dat keeper (en aanvoerder vandaag) Chanon geweldig attent was bij de enige aanval van DMJ in de tweede helft. De spits van DMJ leek de bal handig langs hem te tikken (waarna hij vrije doortocht zou hebben gehad) maar Chanon smeet zich met een katachtige reflex op de bal.

Langs de kant had iedereen zich al verzoend met een gelijkspel. Niks mis mee, want er was leuk gevoetbald en er was 200% inzet en wilskracht getoond de tweede helft. Maar de 7 spelers in het veld (en de 3 aanmoedigers langs de kant) dachten daar anders over. Twee minuten voor tijd bereikte een hoekschop van Niels, de oplettende topscorer Kyano, die de bal ineens op de slof nam en tegen het net knalde voor de 2-1. De kinderen waren allemaal door het dolle heen en sprongen elkaar juichend in de armen.

Direct na de aftrap gingen onze jongens ook op zoek naar meer. En dat lukte in de laatste minuut. Na een stormloop van jewelste sprong de bal voor de voeten van Sjoerd en Kyano. Die trapten gelijktijdig tegen de bal (zonder elkaar te raken; een prestatie van formaat) en zagen hun gezamenlijke inzet, via het hoofd van een DMJ-speler, over de keeper in het doel vallen. En zo kwam de eindstand op 3-1.

Na de wedstrijd en de afsluitende penalty-serie moesten er nog drie spelers gaan uithelpen bij de JO13-2. En waar er voor de wedstrijd nog 8 vrijwilligers waren, waren dat er na 50 minuten hard werken, nog maar 4. Omdat Dyon al zo vaak dit seizoen andere teams had uitgeholpen, mochten Sjoerd, Lucas en Niels nog bij de 3 jaar oudere JO13-2 gaan helpen. En trots dat ze waren. Het was een grappig gezicht om drie van die “ukkies” op dat grote veld te zien rennen. Maar ze deden het prima en waren supertrots dat ze met de grote jongens mochten meedoen.

Aan het hele team een dik compliment voor de inzet weer! Na afloop van de wedstrijd vergaten de trainers nog te vermelden wie er Man of The Match was. Bij deze alsnog een dikke proficiat aan Lucas, die zaterdag de allergrootste uitblinker was temidden van 9 andere uitblinkertjes.

De trainers

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.