Afgelopen zaterdag speelde de JO11-2 een uitwedstrijd tegen de JO11-2 van de samenwerkende jeugdteams van Doenrade, Jabeek en Merkelbeek, oftewel DMJ. Het was behoorlijk koud en de jongens moesten behoorlijk lang wachten voordat ze aan hun wedstrijd konden beginnen. Iedereen speelde met het trainingsvest onder het wedstrijdshirt om de kou enigszins tegen te gaan. En verder was het devies vooral: hard rennen, want dat blijf je het beste warm.

Zonder Sjoerd, die met papa een weekendje in Amsterdam was, maar met Lucas als aanvoerder werd er afgetrapt. En het duurde niet lang voordat de eerste bal al in het netje lag. Na 1 minuut spelen omspeelde spits Kyano de keeper prima en schoof de bal richting doel. Daar werd de bal echter van de lijn getrapt door een verdediger. Nog geen 30 seconden later ontving River echter de bal van Niels en hij bedacht zich niet: met een vlammend schot werd de 0-1 aangetekend.

JO11 2 111117

Slechts 5 minuten later was de voorsprong al uitgebreid naar 0-3. Eerst was het Kyano die van dichtbij intikte bij een scrimmage voor het doel van DMJ. En kort daarna na Dyon een corner snel en kort op Niels. Die schoot op doel, waar Kyano de bal het laatste tikje gaf voor de 0-3.

Nog voor de rust maakte Kyano ook zijn hattrick compleet. Ditmaal was Noud de aangever. Noud omspeelde eerst 3 tegenstanders en gaf naarna een prima steekpass op Kyano die de bal beheerst langs de keeper schoof voor de 0-4.

Daarna rechtte DMJ echter de rug en moesten onze jongens vol aan de bak om de voorsprong te verdedigen. Dat leverde een paar hackelijke momenten voor het doel op en zelfs twee tegentreffers. Met een 2-4 ruststand mochten de jongens binnen aan de ranja. De verwarming brandde gelukkig goed en dus startte iedereen uitgerust en opgewarmd aan de tweede helft. Zou DMJ de goede fase voor rust voortzetten? Of zouden onze jongens meteen weer het initiatief nemen?

Dat laatste bleek het geval te zijn. Na rust werd er eigenlijk geen kans meer weggegeven. De uitblinkende Joep leidde samen met zijn maatjes Noud en Dyon de defensie op prima wijze, waardoor keeper Chanon na afloop flink te klagen had over ijskoude tenen en vingers. Op het middenveld liep Lucas zich een slag in de rondte, onderschepte hij vrijwel elke pass en speelde hij zelf meerdere keren prima over. Op de vleugels had Niels voor rust de meeste acties in huis gehad en nam River dat goede voorbeeld na de rust over. Bart trok een paar keer de trucendoos open op het middenveld. En voorin bleef Kyano, ondanks dat hij al 3x gescoord had, hongerig naar meer.

River opende het bal na rust met een mooie actie en opnieuw een vlammend schot voor de 2-5. Daarna was het Dyon die een bal veroverde, doorstoomde en een prima pass in huis had op Kyano die opnieuw beheerst de 2-6 aantekende. Diezelfde Kyano was vervolgens attent door een schot van River nog net een beslissend tikje te geven voor zijn 5e treffer van de dag. Daarmee was de koek echter nog niet op want ook de 2-8 (intikker uit een scrimmage) en de 2-9 (afstandschot) kwamen op naam van de makkelijk scorende Kyano. Daarmee sloot hij de wedstrijd af met maar liefst 7 treffers. En het mooie is dat die treffers bijna allemaal tot stand kwamen door goed samenspel, waarbij de altijd goed vrijlopende Kyano het attente eindstation was.

De laatste 5 minuten was iedereen aan het duimen voor de mee naar voren stormende Joep dat hij ook eens zijn doelpunt zou meepikken. Helaas miste een prima schot met zijn chocoladen-linker op een haar na het doel. Het was leuk om te zien dat iedereen Joep zijn doelpuntje gunde. Gelukkig knalde hij de bal tijdens de penaltyserie weer netjes achter de keeper, waardoor zijn ploeggenoten alsnog voor hem juichten.

Volgende week mag er opnieuw gestreden worden tegen DMJ. Ditmaal echter tegen het JO11-1 team van die club, thuis op het eigen sportpark in Stein.

De trainers

SoccerChallenge2017 left