Wedstrijdverslagen

Wij zijn momenteel hard bezig met de bouw van de nieuwe website. Hierdoor kan het voorkomen dat niet alle informatie op deze website actueel is. 

De Ster JO11-2 moest het afgelopen zaterdag opnemen tegen VV Sittard JO11-3. Een strijd tussen de nummers 3 en 4 van de ranglijst. Dat beloofde vooraf dus een spannende wedstrijd te worden. De jongens hadden er allemaal ontzettend veel zin in en de meesten balen zichtbaar dat de wedstrijden dit seizoen pas om 10.00u beginnen, in tegenstelling tot het 1 uur eerdere starttijdstip van vorig seizoen. Trappelend van ongeduld stonden ze vandaag dan ook aan de aftrap.

de ster jo11 2 sittardVooraf was besproken dat we vandaag weer extra gingen letten op het samen aanvallen. Mannetje passeren is prima en wordt alleen maar gestimuleerd, maar vervolgens moet er gekeken worden wie er vrij staat. Met name onze topscorer Kyano had vooraf de boodschap meegekregen om veel meer samen te spelen. Dat kost immers minder kracht dan zelf 4 tegenstanders willen passeren en dan ook nog moeten schieten. Mannetje passeren, overspelen, zelf doorlopen, bal terugkrijgen en scoren. Zoiets moest het worden.

We startten vandaag met onze ijzersterke goalie Chanon in het doel en vechtmachine Lucas in de achterhoede samen met de ultra-relaxte technicus Bart. De laconieke grappenmaker met buskruit in de schoenen, River, startte op de linkerflank en de jongen met een aangeboren neusje voor de goal, Kyano, startte op de rechterflank. Tussen hen in moest alleskunner Dyon, de benjamin van het team, het spel verdelen. En in de spits moest onze balvaste trucjesman (niet met de ogen knipperen, want dan heb je weer 2 trucjes gemist) Sjoerd, die dit keer ook aanvoerder was, het aanspeelpunt én de afmaker zijn. Vandaag begonnen bulldozer Joep, pingeldoos en assistkoning Niels en de altijd uitblinkende topper Noud langs de lijn.

De start van onze jongens was overweldigend. Binnen no time stond de 1-0 al op de borden. En dat ook nog eens op een manier die Kyano zich vooraf in de oren had geknoopt. Hij kreeg de bal op het middenveld aangespeeld, draaide handig weg bij zijn tegenstander maar zag dat hij nog 20 meter en 2 tegenstanders voor zich had. Daarom speelde hij de bal naar River, die op links vrijstond. Die nam de bal aan, dribbelde even en liet toen een kanonskogel vertrekken. De keeper kon de bal maar half keren en de doorgelopen Kyano tikte beheerst binnen. Super Kyano! Zorg jij maar dat je je medespelers in de gelegenheid brengt om acties en assists te verzorgen, dan mag jij ze met liefde afronden!

Onze jongens bleven sterk spelen. Inmiddels waren de broertjes Joep en Niels, samen met Noud in het veld gekomen voor Bart, River en Kyano en ook in deze nieuwe samenstelling waren we de bovenliggende partij. Al moest keeper Chanon ook 2 keer prima in actie komen op afstandschoten. Met name spits Sjoerd kreeg een aantal dikke kansen via fraaie assists van Noud, Dyon en Niels. De assist van laatstgenoemde werd uiteindelijk door Sjoerd ook, via de binnenkant van de paal, fraai afgerond voor de 2-0.

River, Bart en Kyano kwamen vervolgens Lucas, Dyon en Sjoerd aflossen, zodat iedereen weer even veel speeltijd kreeg. En ook in deze samenstelling gingen we lekker door met mooi voetballen, goed samenspelen en fel verdedigen. Bart viel op door achterin geen enkele keer een bal “blind” weg te trappen maar steeds de voetballende oplossing te vinden. En als er niemand vrijstond, dan gooide Bart er gewoon even een “schijntrap” uit, waarna hij moeiteloos zijn tegenstander passeerde om vervolgens een goede pass af te leveren. Klasse Bart!

Voor de rust werd er nóg 1 keer gescoord. Een hoekschop voor Sittard werd door Niels bij de eerste paal naar voren gepegeld. Daar troefde River zijn tegenstander af met een handig schouderduwtje, waarna hij nog 30 meter te overbruggen had. De Sittard-verdediger kwam nog gevaarlijk dichtbij, maar River punterde de bal net op tijd onhoudbaar in het hoekje binnen.

Met een 3-0 voorsprong gingen we de rust in. Scheidsrechter Mick kreeg in de rust complimenten voor zijn prima fluiten. Hij liet lekker veel doorvoetballen en dat vonden beide (felle) ploegen prima. Na de pauze werd hetzelfde wisselschema aangehouden… althans dat was de planning, totdat Lucas 30 seconden voor de aftrap meldde dat hij voor een grote boodschap naar binnen moest. Sittard startte de 2e helft furieus en aan onze kant werd er blijkbaar gedacht dat de overwinning al binnen was. Binnen 7 minuten kreeg Sittard 4 keer een schietkans. Tweemaal wisten verdedigers reddend op te treden op het nippertje, maar tweemaal waren de schoten zelfs onze topkeeper Chanon te machtig. En zo stond het ineens 3-2.

Daarna kwam het goede voetbal gelukkig weer terug in ons spel. En het was Niels die, op aangeven van Sjoerd, de 4-2 tegen de touwen schoot. In de laatste 10 minuten toonde Kyano weer aan dat hij een geboren goalgetter is. Eerst was de aanleiding een prima gerichte uittrap van Chanon op de vrijstaande Niels, die de bal diepspeelde op de goed vrijlopende Kyano. Die omspeelde de uitlopende keeper en schoot de bal vervolgens uit een zeer moeilijke hoek (bijna vanaf de achterlijn) alsnog prachtig binnen voor de 5-2. “Een echte spitsengoal” werd er langs de lijn gefluisterd.

De 6-2 begon bij een solo van Niels door de as, die met een overtreding werd gestuit. Dyon schoot de toegekende vrije trap richting doel, waar Kyano handig zijn hak ertegen zette en zo zijn derde van de ochtend aantekende.

Nadat de prima leidende Mick voor het laatst had gefloten waren er in de afsluitende penalty-reeks nog hoofdrollen voor Chanon en Joep. Chanon stopte behoorlijk wat strafschoppen met katachtige reflexen. En Joep maakte in zijn aanloop een nogal ingewikkeld ogende schijnbeweging om de bal vervolgens koeltjes in de kruising te mikken.

Na afloop werd er maar weer eens een vreugdepyramide op het veld gevormd door de kids, werd er in het kleedlokaal onder de douche lekker gezongen, stoere verhalen verteld en gespetterd, en werden er tijdens het aankleden weer de nodige speelafspraakjes voor de zaterdagmiddag gemaakt. Leuk om te zien!

De trainers

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.