Afgelopen weekend speelde onze JO11-2 een uitwedstrijd in Guttecoven tegen het eerste JO11-team van fusieclub Zwentibold. Na een autoritje van 20 minuten arriveerden 4 auto’s tegelijk op het complex… om daar te constateren dat Chanons vader al 10 minuten eerder was gearriveerd. Deze lopende TomTom weet het toch elke week weer voor elkaar te krijgen om, via een afwijkende route, eerder te arriveren. Alle kids kijken er in de andere auto’s ook elke week alweer naar uit: “De auto van Chanon rijdt niet meer achter ons! Die weet weer een kortere route!”

Toen de beentjes wat losgemaakt waren op de natte en gladde natuurgrasmat in Guttecoven, en iedereen wat gewend was aan de kou, startte de wedstrijd. Onze jongens, die het moesten doen zonder de geblesseerde Noud, leverden een matige eerste helft af. Dit seizoen wordt er meer aandacht besteed aan het overspelen maar afgelopen weekend werd dat lichtelijk overdreven. We schoten namelijk in balbezit geen meter op. En als dan ook nog geregeld een pass onnauwkeurig is op een nat veld, dan levert dat meteen kansen op voor de tegenstander. Zwentibold profiteerde daar dan ook van door al vroeg de 1-0 aan te tekenen.

Naarmate de eerste helft vorderde kwamen we ook geregeld wat meer op de helft van Zwentibold. Kyano kreeg wat kansen en Sjoerd stuurde een paar keer met een mooie beweging een tegenstander het bos in. Maar tot doelpunten kwam het vooralsnog niet. Totdat midmidden Dyon de bal oppikte en van afstand schoot. Zijn eerste poging werd nog geblockt, maar de terugkaatsende bal werd opnieuw afgevuurd door Dyon en ditmaal plaatste hij hem prachtig in het netje: 1-1.

Na de pauze was het spel van onze jongens een stuk beter, nauwkeuriger en daadkrachtiger. Al snel werd duidelijk dat we erop en erover zoude gaan. Zo werd een voorzet van Niels kort voor het doel met de hand geraakt door een speler van Zwentibold. Kyano miste daarop de kans, maar de scheids gaf alsnog een herkansing in de vorm van een penalty. Al was dat wel wat zwaar gestraft. Dyon kreeg de opdracht om de bal te pakken en hij schoot de bal hard binnen voor de 1-2.

Kort daarna was het een mooie aanval die via Lucas en Sjoerd bij Niels terechtkwam. Die had alleen nog de keeper voor zich en schoot de 1-3 binnen. De kers op de taart kwam van River die een fraaie pass van Lucas afrondde met een doeltreffende sliding: 1-4.

Halverwege de tweede helft was er nog even een incidentje. Lucas werd door een tegenstander neergehaald en kreeg een vrije trap van de scheidsrechter. Op dat moment was Lucas ook aan de beurt om te wissel maar voordat hij het veld uitliep gaf hij zijn tegenstander nog even een tikje. Daarop stuurde de scheidsrechter hem terecht een paar minuten naar de kant. Even dus met een man minder spelen. Gelukkig zaten we toch net in een sterke fase en dus werd er niets omgezet. Bart moest in zijn eentje achterin maar de boel gesloten houden en deed dat ook uitstekend. Intussen stond Joep (die voor Lucas zou invallen) balend aan de kant te wachten totdat hij mocht invallen.

Uiteindelijk een dikverdiende overwinning met gelukkig een goede tweede helft. Sjoerd werd uitgeroepen tot man of the match en keeper Chanon blonk weer uit tijdens de penalty-serie.

Proficiat jongens!

De trainers

grote clubactie steundester banner links

activiteitenoverzicht