Vandaag mocht onze JO11-2 op bezoek in Nieuwstadt bij FC Ria JO11-1. Heerlijk! Eindelijk weer eens voetballen op echt gras! En het allermooiste: het had flink geregend dus perfect voetbal-, sliding-, en buikschuiver-weer!
De wedstrijd startte pas om half 11 dus iedereen was prima uitgeslapen. Al was dat late tijdstip voor trainer Barry ook wel weer een probleempje. Zoon Sjoerd vierde namelijk om 1 uur al zijn kinderfeestje en dus moesten Sjoerd, Kyano en Chanon na afloop pijlsnel douchen en de buikschuivers aan zich voorbij laten gaan.

de ster jo11 2 170930

Met vandaag Noud als aanvoerder begon de ploeg goed aan de wedstrijd. Op een ontzettend klein veldje (de keeper van de tegenstander kon gewoon tot ons doel trappen) kwamen onze jongens goed uit de voeten. Er werd fel gespeeld, ontzettend goed samengespeeld, en er waren ook genoeg mooie individuele acties te zien. Het eerste doelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten. Spits Sjoerd legde de bal mooi terug op Niels en die besloot op zijn beurt om niet zelf te schieten maar te passen naar River, die vervolgens eenvoudig kon binnenschieten: 0-1.

Even later werd de voorsprong verdubbeld. Sjoerd kapte zich goed vrij maar zijn inzet kwam via de paal weer het veld in. River probeerde het vervolgens met een schot, maar dat werd op de doellijn geblokt, waarna Niels de rebound binnenschoot: 0-2.

We waren weliswaar de beter voetballende ploeg maar FC Ria speelde lekker fel en was vooral via de lange uittrappen van hun keeper gevaarlijk. In de meeste gevallen werden die trappen overigens prima onschadelijk gemaakt, maar het leverde wel een paar hachelijke momenten op. Zo moest Dyon een bal met een uiterste krachtsinspanning tot corner verwerken en wierp Joep zich tot twee keer toe in de baan van een schot om een tegendoelpunt te voorkomen. Uiteindelijk wist FC Ria toch tegen te scoren en zo de spanning terug te brengen: 1-2.

Zelf kregen we voor rust nog genoeg kansen. River raakte met een hard schot de lat en ook Niels had pech dat de lat zijn inzet keerde en dat even later de keeper een schot uit de kruising tikte. Ook rechtshalf Bart en spits Kyano hadden het vizier nog niet op scherp staan. Dat zou na de rust echter anders zijn.

In de tweede helft duurde het even voordat onze jongens de draad weer oppakten. Maar toen ze dat eenmaal deden, was er geen houden meer aan. Niels ontving een pass van Sjoerd en scoorde de 3-1 via een diagonaal schot. En niet veel later maakte Kyano met het hoofd, uit een hoekschop van Niels, de 4-1.

FC Ria scoorde vervolgens via een prachtig schot de 4-2. En even was het aanpoten voor onze jongens. Dyon kon een keer met een machtige sliding een doelkans verhinderen. En ook zijn kompanen Joep en Noud toonden zich onverslaanbaar.

Intussen kreeg Lucas op het middenveld de smaak goed te pakken. Tot drie keer toe veroverde hij zelf een bal om vervolgens aan lange solo’s te beginnen (omdat er geen afspeelmogelijkheid was). Elke keer werd hij uiteindelijk vlak voor het doel door de derde of vierde tegenstander geblokt. Wat hád hij een doelpunt verdiend vandaag!

Gescoord werd er tenslotte toch nog. Eerst nam Noud een hoekschop snel op Sjoerd. Die gaf hem terug op Noud, die Bart vrij zag staan. Barts schot caramboleerde via een tegenstander in het doel voor de 5-2. Het laatste doelpunt kwam op naam van Kyano, die na een voortreffelijke pass van Sjoerd, de keeper omspeelde en de 6-2 binnentikte (al deed hij dat nog behoorlijk spannend via binnenkant linkerpaal, daarna binnenkant rechterpaal en toen over de lijn).

Het was een erg goede wedstrijd van onze jongens tegen een tegenstander die er toch echt vol voor ging en de duels zeker niet schuwde. Mooi om te zien dat iedereen lekker fel speelde en dat er bij vlagen erg leuk werd samengespeeld. Op dat gebied gaan de jongens met sprongen vooruit.

En na afloop volgden de dikverdiende glijpartijen door de plassen in Nieuwstadt.

de ster jo11 2 170930a

Het poetsen van kleedlokaal duurde vandaag dubbel zo lang, maar dat was het wel waard.

Klasse mannen!

De trainers

grote clubactie steundester banner links

activiteitenoverzicht